Bo Primož Roglič prihodnje leto naskakoval še četrto zmago na Vuelti? Foto: EPA
Bo Primož Roglič prihodnje leto naskakoval še četrto zmago na Vuelti? Foto: EPA

Začetek 77. izvedbe španske pentlje tako predstavlja tudi priložnost za nizozemsko ekipo Jumbo-Visma, za katero dirka Roglič. Tudi 31-letni Kisovčan pa bi se lahko ob dodatnem motivu svoje ekipe pojavil na startu in skušal če četrtič zaporedoma dobiti Dirko po Španiji, kar doslej ni uspelo še nikomur.

Po uvodnem moštvenem kronometru v Utrechtu in njegovi okolici bo sledila druga etapa od 's-Hertogenboscha do Utrechta, konec tedna na Nizozemskem pa bodo kolesarji sklenili na krožni trasi v okolici mesta Breda.

"Ta projekt je v nastajanju že šest let," je za spletno stran Vuelte dejal njen direktor Javier Guillen. "Teh nekaj mesecev več čakanja na potrditev datumov ni zamajalo naše predanosti projektu ter želje in navdušenja nad skupnim delom pri uresničevanju naših idej. To bo zgodovinski dan tako za špansko kot za nizozemsko kolesarjenje," je še dodal Guillen.

Dirka po Španiji bi se morala že lani začeti na Nizozemskem, a so zaradi spremenjenega koledarja tekmovanj pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze ter pandemije novega koronavirusa organizatorji v Španiji in na Nizozemskem načrte opustili.

Doslej se je v zgodovini Dirke po Španiji le trikrat preizkušnja začela zunaj Španije, in sicer v Lizboni leta 1997, na Nizozemskem v Assnu leta 2009 ter v Franciji v Nimesu leta 2017.