Lanska Vuelta je bila za slovenske ljubitelje športa nepozabna, saj sta na njej blestela Primož Roglič in Tadej Pogačar. Foto: EPA
Lanska Vuelta je bila za slovenske ljubitelje športa nepozabna, saj sta na njej blestela Primož Roglič in Tadej Pogačar. Foto: EPA

Trasa je pisana na kožo hribolazcem, medtem ko bodo imeli sprinterji predvidoma le štiri priložnosti za etapno zmago.

Po odpovedi začetka Vuelte na Nizozemskem se bo španski krog začel v Baskiji. Uradni začetek bo v Irunu. Namesto na Portugalsko, ki se je zaradi novega koronavirusa odrekla organizaciji treh etap, pa bodo kolesarji zavili v Pueblo de Sanabrio in Salamanco.

Prav 15. etapa od Mosa do Pueblo de Sanabrie bo z 234,6 kilometra najdaljša na Vuelti. Skupaj bodo kolesarji morali premagati 2892,2 kilometra. Med 18 etapami jih je sedem označenih kot gorskih, šest je hribovitih, sprinterji bodo imeli na voljo štiri ravninske etape, na sporedu pa bo še vožnja na čas v 13. etapi, ki bo dolga 33,7 kilometra.

75. izvedba Dirke po Španiji se bo začela 20. oktobra, končala pa 8. novembra v Madridu, v delu dirke pa se bo prekrivala z Girom (3.-25. oktober).

Lansko Vuelto je dobil Primož Roglič, ki je s tem Sloveniji prikolesaril prvo zmago na največjih etapnih dirkah. Tretji je bil Tadej Pogačar, ki je hkrati osvojil še majico najboljšega mladega kolesarja.

Oba sta letošnje cilje prilagodila Dirki po Franciji (začela se bo 29. avgusta), tako da še ni znano, ali bosta odšla na Vuelto.