Kevin Csoboth je reprezentančni prvenec dosegel v izdihljajih tekme. Foto: Reuters
Kevin Csoboth je reprezentančni prvenec dosegel v izdihljajih tekme. Foto: Reuters

Škoti so imeli v prvem polčasu žogo več v svoji posesti (65:35). Pravih priložnosti ni bilo na nobeni strani. Madžari so bili nekoliko učinkovitejši v napadu, zbrali so pet strelov, enega v okvir vrat. Škoti niso vknjižili niti enega strela.

Tekmo so po trčenju nogometašev začasno prekinili, Barnabasa Vargo pa so prepeljali v bolnišnico. Foto: Reuters
Tekmo so po trčenju nogometašev začasno prekinili, Barnabasa Vargo pa so prepeljali v bolnišnico. Foto: Reuters

V drugem polčasu se je igra razživela. V 54. minuti so Škoti prvič sprožili strel proti madžarskim vratom, močno je streljal Che Adams, ampak njegov poskus je končal čez gol. V 64. minuti je Bendeguz Bolla poslal predložek v kazenski prostor, tam je najvišje skočil Marton Dardai, ki je streljal z glavo, žoga je šla malo nad prečko.

Sorodna novica Vsi scenariji za slovensko napredovanje, obstajajo možnosti celo ob porazu proti Angliji

V 70. minuti je po trčenju v kazenskem prostoru madžarski nogometaš Barnabas Varga obležal na tleh, reševalna služba ga je odnesla na nosilih. Sodnik je s pomočjo VAR-a preveril, ali je bil pri tem storjen tudi prekršek, toda tega ni bilo, zato ni dosodil 11-metrovke.

V 79. minuti je v kazenskem prostoru na tla padel Stuart Armstrong, toda sodnik znova ni pokazal na belo točko.

UEFA evropsko prvenstvo 2024: povzetki dneva

Končnica je bila napeta, Madžarska je v sodnikovem dodatku dvakrat nevarno zapretila. Dominik Szoboszlai je streljal na desno stran gola, Agus Gunn pa je odlično branil. Nato je Kevin Csoboth streljal znotraj kazenskega prostora, Škote pa je rešila desna vratnica.

V 98. minuti je Grant Hanley streljal od blizu, Peter Gulacsi je branil.

V izdihljajih tekme pa so Madžari krenili v protinapad, ki ga je po podaji Rolanda Sallaia s strelom z 11 m z golom kronal Kevin Csoboth.

Nemčija je po današnjem remiju s Švico (1:1) v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Nemci imajo sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

Sorodna novica Slovenija četrta med tretjeuvrščenimi ekipami

Sloveniji ustrezal remi
Slovenija je navijala za remi na tekmi Škotska - Madžarska. Ta se je zdaj z zmago povzpela na tretje mesto skupine A in je še vedno v igri za napredovanje v osmino finala kot ena izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip.

Zmaga Madžarske je Slovenijo potisnila na četrto mesto tretjeuvrščenih ekip. V izločilne boje se bodo uvrstile štiri najboljše tretjuvrščene ekipe.

SKUPINA A

Stuttgart:
ŠKOTSKA - MADŽARSKA 0:1 (0:0)
54.000; Csoboth 100.

Sodnik: Facundo Tello (Argentina)

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
Skupina A
1.
Nemčija
3 2 1 0 8:2 7
2.
Švica
3 1 2 0 5:3 5
3.
Madžarska
3 1 0 2 2:5 3
4.
Škotska
3 0 1 2 2:7 1