Takoj ko je Lucas Hernandez obležal v 42. minuti tekme Dortmund – PGS, se je čutilo, da gre za težjo poškodbo, kar je potrdil tudi zdravniški pregled. Foto: Reuters
Takoj ko je Lucas Hernandez obležal v 42. minuti tekme Dortmund – PGS, se je čutilo, da gre za težjo poškodbo, kar je potrdil tudi zdravniški pregled. Foto: Reuters

Pregled z magnetno resonanco v četrtek je potrdil strgane križne vezi v levem kolenu, zaradi česar francoskega reprezentanta čaka operacija in večmesečno okrevanje. Po ocenah zdravnikov pri PSG-ju se bo lahko 28-letni levi bočni branilec vrnil na igrišča šele čez pol leta oziroma ob koncu koledarskega leta 2024.

Lucas Hernandez se je na tekmi v Dortmundu poškodoval v zadnjih minutah prvega polčasa prve polfinale tekme Lige prvakov. Na koncu je Borussia zmagala z 1:0, v torek pa sledi povratna tekma v Parizu.

Zaradi iste poškodbe izgubil že Katar 2022

Strgane križne vezi je poškodba, ki je dobro znana nekdanjemu igralcu Atletica Madrida in Bayerna Münchna. Na svetovnem prvenstvu 2022 je namreč starejši izmed bratov Hernandez odigral zgolj 13 minut uvodne tekme proti Avstraliji, ko je sledila ista poškodba. Takrat ga je v reprezentanci, ki je nato prišla vse do velikega finala, zamenjal ravno brat Theo Hernandez.

Za Francijo je Marsejčan doslej odigral 37 tekem in je bil član začetne enajsterice ob naslovu prvakov leta 2018. Selektor Didier Deschamps ga je na levem bočnem branilskem položaju uporabljal izmenično z bratom Theom, a predvidoma se je Lucasu nasmihalo mesto v udarni enajsterici na bližajočem evropskem prvenstvu. Na Euru 2024 Francija velja za drugega favorita turnirja. Selektor Deschamps bo seznam reprezentantov za EP objavil 16. maja, priprave pa bodo Francozi začeli 29. maja.