Foto: EPA (montaža: M. L.)
Foto: EPA (montaža: M. L.)
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Po poročanju omenjenega časopisa je Šeško naravnost ustvarjen za rdeče-črne s San Sira. Podoben je osrednjim napadalcem Milana iz zadnjih let, je visok in močan, kot sta, denimo, Olivier Giroud in nogometna legenda Zlatan Ibrahimović, ki je nogometne čevlje obesil na klin 4. junija lani.

Ni skrivnost, da se želi Milan osrediniti na mlajše igralce, s katerimi bi si zagotovil čvrsto ogrodje za prihodnost. In Šeško vsekakor spada v ta sistem.

V letošnji sezoni navdušuje na nemškem prvenstvu, kjer je za Leipzig dosegel 12 zadetkov, med strelce se je vpisal na zadnjih petih tekmah Bundeslige, nazadnje v Hoffenheimu, kjer je s soigralci remiziral z 1:1.

V Ligi prvakov je letos dosegel dva zadetka, prav toliko zadetkov je dosegel v nemškem pokalu. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je na devetih tekmah za Slovenijo dal pet golov.

Gazzetta med drugim poroča, da je Milan za 20-letnika pripravljen odšteti rekordno odškodnino. Njegova odkupna klavzula znaša 50 milijonov evrov, a se utegne do konca sezone povečati na 75 milijonov.

Rekordna odškodnina, ki jo je Milan odštel za nogometaša, sicer znaša 42 milijonov evrov: leta 2017 jih je za Leonarda Bonuccija odštel Juventusu.