Slovenci se pripravljajo na sobotno tekmo proti Bolgariji. Foto: BoBo
Slovenci se pripravljajo na sobotno tekmo proti Bolgariji. Foto: BoBo

Selektor Matjaž Kek je končni seznam igralcev sporočil po petkovem popoldanskem treningu. “Na koncu sem se moral odločiti za šestindvajset igralcev, kar pa ne pomeni, da vsi ti, ki ne potujejo na prvenstvo, ne bodo zraven že naslednjič. Nogomet se bo igral tudi po evropskem prvenstvu, hitro bodo na vrsti septembrske tekme v Ligi narodov," je ob odločitvi sporočil Kek.

Dodal je: "Pri končni odločitvi obstaja tudi “taktični” načrt, saj ne moremo na prvenstvo s preveč napadalno usmerjenimi igralci, kajti izhajam iz tega, da verjetno proti ekipam, s katerimi igramo, ne bomo napadali devetdeset minut."

Štirje nogometaši, ki jih je Kek črtal s širšega seznama, so: vratar Matevž Vidovšek, branilec Žan Zaletel, vezist Miha Zajc in napadalec Luka Zahović.

Seznam igralcev, ki bodo zastopali Slovenijo na Euru v Nemčiji

Vratarji:
Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić;

obrambni igralci:

Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović;

vezisti:

Timi Max Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić;

napadalci:

Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

Poškodbe, a ne drastične

Selektor je razkril, da proti Bolgarom ne bo igral Benjamin Verbič zaradi nekaterih težav, vsi drugi pa naj bi bili na voljo.

"Rekel sem, da imamo nekatere igralce s poškodbami, ampak tu ni ničesar drastičnega," je dejal in pojasnil, da začetne postave za Bolgarijo ne bo oznanil, ampak sestava ekipa temelji na treningih, tekmi z Armenijo in zadnji polovici sezone.

"Na zadnjem treningu sta odpadla dva igralca, upam, da danes ne bo nihče. Stojim pa bolj ali manj za tem, da je bila Slovenija skozi kvalifikacije in v marčevskem terminu prepoznavna, in bom pri tem temelju tudi ostal."

Pričakuje boljšo igro kot proti Armeniji

Glede Bolgarov je dejal, da bodo pravi "sparing partner", v boju z njimi si želi izboljšati kar nekaj stvari. "Veliko stvari kljub zmagi ni bilo dobrih proti Armeniji, čeprav smo igrali tudi na rezultat. Predvsem vhod v drugi polčas ni bil dober, stali smo predaleč od tekmeca, preveč z lahkoto so prihajali v kazenski prostor. Taktičen nered je bil v nekaterih fazah igre. S takšno igro ne bomo konkurenčni na EP-ju," je povedal Kek.

Šporar: Naslednjo nedeljo nas čaka tekma kariere, zato moramo premagati Bolgare

PRIPRAVLJALNA TEKMA NA EP

Sobota ob 15.00, Ljubljana (Stožice):
SLOVENIJA - BOLGARIJA