Nogometni junak. Foto: Reuters
Nogometni junak. Foto: Reuters

Francija je v uvodnem krogu EP-ja premagala Avstrijo, a je rajanje ob zmagi pokvarila poškodba prvega zvezdnika. Mbappe se je poškodoval v trčenju z Avstrijcem Kevinom Danso.

Mbappe si je poškodoval nos, a operacija ne bo potrebna

Izkazalo se je, da operacija po zlomu nosu (za zdaj) ne bo potrebna, kapetan Francozov pa bo evropsko prvenstvo nadaljeval s posebno masko iz ogljikovih vlaken, da bi zaščitil nos.

V sredo je treniral sam po posebnem programu, v četrtek pa se je že pridružil kolegom na skupinskem treningu v Leipzigu in premierno pokazal zaščitno masko.

Ali je Mbappe predlog dobil na družbenih omrežjih, na katerih je svoje sledilce prosil za pomoč, ni jasno. Kot je mogoče videti na priloženih fotografijah, se je 25-letni napadalec, ki bo prihajajočo sezono igral za Real Madrid, odločil za masko v barvah francoske zastave. Na maski so izpisane tudi njegove začetnice.

Najverjetneje pa to ne bo maska, s katero bo igral tekme. Pravila Uefe namreč določajo, da mora biti "medicinska oprema, ki se nosi na igrišču, enobarvna in brez identifikacije ekipe in proizvajalca".