Münchenska minuta preveč

V najnovejši epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla je radijska ekipa na terenu povzela dogajanje na igrišču münchenske arene ter posledice remija, ki so ga Slovenci v prvih trenutkih po koncu tekme doživljali kot poraz. Jože Pepevnik je po remiju dejal: "O vsem tem, o kalkulacijah ter menjavah, o tem, kaj bi Slovenija lahko storila bolje, se brez srbskega gola ne bi pogovarjali. Še enkrat ponavljam, kar sem že povedal: Slovenija v polju še nikoli ni bila tako konkurenčna na papirju boljšim reprezentancam kot prav v tem zadnjem obdobju. Sploh v prvem polčasu je s pobudo, osvajanjem in držanjem žoge utišala srbske navijače in spravila nasprotnika na njegovo polovico igrišča."

Elšnik je igral bolje kot na prvi tekmi. Foto: Reuters
Elšnik je igral bolje kot na prvi tekmi. Foto: Reuters

Kek je imel prav glede Elšnika
Gol za Slovenijo sta v 69. minuti pripravila strelec Žan Karničnik in podajalec Timi Max Elšnik. Glede slednjega je sicer pred tekmo v nogometni javnosti vladala dilema, ali bo tekmo začel v prvi enajsterici. "Matjaž Kek je imel prav glede Elšnika. On pozna razmerja v reprezentanci, Elšnik pa se v napadalnih nalogah v vezni vrsti dobro znajde. Po menjavi Mlakarja je Elšnik tudi spremenil položaj, na levi mu je ustrezalo in od tam je prispeval podajo za gol," je enega od ključnih posameznikov Slovenije omenil Boštjan Janežič.

Angležev se ne smemo bati
Po dveh remijih v drugem krogu skupine C – Danska in Anglija sta prav tako odigrali 1:1 – bodo slovenski nogometaši točke za preboj v nadaljevanje tekmovanja iskali v torek v Kölnu, kjer bo njihov nasprotnik angleška izbrana vrsta. Ta v dosedanjih 180 minutah ob štirih osvojenih točkah še ni pokazala izstopajoče igre. Marko Cirman meni, da razpored zadnjega kroga za Slovenijo ni nujno najslabši: "Angleži niso na tem prvenstvu pokazali nič posebnega, niso bavbav in ne smemo se jih bati. To so sicer vrhunski posamezniki, a imajo za seboj ogromno število tekem v prvenstvih in so iztrošeni. Lep primer tega je Bukayo Saka. Slovenija z Anglijo tudi nikoli doslej ni igrala slabo."

Sorodna novica Karničnik odprl vrata v raj, a Slovenija na koncu ostala brez zgodovinske zmage

Slovensko reprezentanco čakajo štirje dnevi premora in priprave na tekmo proti Angliji. Nogometni podkast Žoga je okrogla pa tudi v tem času vsakodnevno prinaša radijski pogled na dogajanje na evropskem prvenstvu v Nemčiji.