Dušan Tadić je tekmo z Anglijo začel na klopi, proti Sloveniji pa bo skoraj zagotovo v prvi postavi. Foto: Reuters
Dušan Tadić je tekmo z Anglijo začel na klopi, proti Sloveniji pa bo skoraj zagotovo v prvi postavi. Foto: Reuters

Tadić je Stojkoviću zameril, ker ni začel tekme z Anglijo. "Težko sem sprejel njegovo odločitev, da začnem na klopi. Kapetan sem in vodja. Brez lažne skromnosti, menim, da sem najboljši igralec v ekipi. Seveda mislim, da bi moral začeti tekmo. Spoštujem odločitev selektorja. Veliko več bi lahko naredil v 90 minutah. Če on želi, da igram 30 minut, bom igral. Seveda bi bil raje na zelenici 90 minut, ampak spoštujem odločitev," je po dvoboju povedal Tadić in zanetil ogenj v srbskem taboru.

Dva dneva so srbski mediji ugibali, kaj se bo zgodilo, in ali bo Stojković odslovil Tadića, ki je po vstopu v igro v 61. minuti poživil igro Srbije. Srbska nogometna zveza je danes končala vsa ugibanja z izjavo za javnost, ki jo je objavila na svoji spletni strani.

"V hotelu je potekal sestanek strokovnega štaba na čelu s selektorjem Draganom Stojkovićem in reprezentanti. Govora je bilo o prihajajočih obveznostih, med drugim pa je kapetan Dzušan Tadić izkoristil priložnost in se opravičil selektorju in soigralcem zaradi nepremišljenih izjav po tekmi z Anglijo. Reprezentanca nadaljuje priprave za drugo tekmo po programu. V sredo bo odpotovala v München, kjer je predviden uradni trening in druge medijske dejavnosti," je sporočila srbska zveza.

Srbi ostali brez pomembnega člena Kostića

Že pred tem je bilo znano, da je Filip Kostić zaradi poškodbe kolena že končal evropsko prvenstvo in ne bo igral v preostalem delu turnirja v Nemčiji. Srbija bo s tem na četrtkovi tekmi s Slovenijo močno oslabljena na levem krilu. Že ko je bil zamenjan v 43. minuti, je bilo slutiti, da je krilni vezist Juventusa staknil resnejšo poškodbo. Kostić je opravil pregled z magnetno resonanco, ki je potrdila natrgane kolenske vezi, kar zahteva tri do štiri tedne počitka.

Na levem krilu kar bočni branilec?

31-letni levokrilni vezist je bil prva izbira Dragana Stojkovića na levem krilu, pri čemer zanj v ekipo niti ni uvrstil prave enakovredne menjave. Kostić je bil namreč na svojem položaju tako rekoč nenadomestljiv, saj je v zadnjih devetih letih za reprezentanco odigral 64 tekem, v zadnjem letu pa je izpustil le dve od 13 tekem Srbije. Kostića je na tekmi z Anglijo sicer zamenjal Filip Mladenović, ki pa je po nogometnem poklicu levi bočni branilec, in ne krilni igralec sredine.

Za Srbe v Münchnu šteje le zmaga

Srbijo v drugem krogu skupine C v četrtek ob 15.00 v Münchnu čaka soočenje s Slovenijo. Po uvodnem porazu za Srbe šteje zgolj zmaga, medtem ko so Slovenci po osvojeni točki proti Danski v položaju, ko si lahko z zmago priigrajo tudi že napredovanje v izločilne boje.

V zadnjem krogu skupine C v torek, 25. junija, sledita sočasno še dvoboja Slovenija – Anglija ter Srbija – Danska.

Po finalu Evropske lige dobil derbi Slovenija – Srbija

Slavko Vinčić bo delil pravico na derbiju skupine B med Španijo in Italijo, ki bosta igrala v četrtek ob 21.00 v Gelsenkirchnu. Foto: Reuters
Slavko Vinčić bo delil pravico na derbiju skupine B med Španijo in Italijo, ki bosta igrala v četrtek ob 21.00 v Gelsenkirchnu. Foto: Reuters

Težko pričakovano tekmo v Münchnu na tamkajšnjem stadionu bo sodil romunski sodnik Istvan Kovacs, je določila sodniška komisija Eura. Kovacs v prvem krogu ni sodil in bo to njegova prva tekma na letošnjem evropskem prvenstvu, potem ko je na Euru 2020 sodil na tekmi Nizozemska – Severna Makedonija. Kovacs je 39-letnik iz mesta Carei ob madžarski meji in je pripadnik številčne madžarske manjšine. Njegova sodniška kariera je v vzponu, saj je nedavno sodil finale Evropske lige Atalanta – Bayer Leverkusen.

Povezano s tem – derbi skupinskega dela – med Španijo in Italijo bo sodil slovenski sodnik Slavko Vinčić, za katerega bo to že druga tekma turnirja, saj je sodil tekmo Madžarska – Švica.