Maskota EP-ja 2024 Albärt pozira s pokalom evropskih prvakov. Foto: EPA
Maskota EP-ja 2024 Albärt pozira s pokalom evropskih prvakov. Foto: EPA

Omenjeno dejstvo naj bi potrdil vir blizu izvršnemu odboru Uefe. V nasprotju s prvenstvom pred tremi leti, ko je bila pandemija in ko so morali trije igralci sesti na tribuno, pa bo tokrat selektorjem za posamezno tekmo na voljo vseh 26 igralcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število so za letošnje evropsko prvenstvo najprej skušali zmanjšati na 23, toda več selektorjev se je zavzelo za razširitev igralskega kadra, piše Guardian. Med njimi je tudi selektor Anglije Gareth Southgate, ki se je za to zavzel zaradi obremenitve reprezentantov med klubsko sezono, tako bi razporedil minutažo in jim ponudil čas za okrevanje.

Kljub omenjenemu dejstvu pa ni nujno, da bodo vse nastopajoče ekipe zapolnile omenjeno kvoto. K slednjemu se nagiba francoski selektor Didier Deschamps, ki pravi, da statistika kaže, da na posameznem turnirju v povprečju vsaj štirje igralci ne odigrajo nobene tekme, medtem ko dva ali trije igrajo manj kot 10 minut. "V ekipi ne bom imel 26 igralcev samo zaradi principa," je za AFP dejal Deschamps.

Končni seznami ekip morajo biti Uefi predloženi do 7. junija. Prvenstvo se bo začelo teden dni kasneje in bo trajalo vse do 14. julija.

Več igralcev kot običajno so lahko imele ekipe tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju pred dvema letoma.