Petar Stojanović Foto: Anže Bašelj/TV Slovenija
Petar Stojanović Foto: Anže Bašelj/TV Slovenija

Član Sampdorie na posodi v Empoliju je izpustil nekaj treningov in tudi pripravljalno tekmo z Bolgarijo.

"Nisem mogel maksimalno trenirati. Tudi sami veste, da zadnje prijateljske tekme nisem mogel igrati. Vse je bilo podrejeno temu, da bi lahko igral prvo tekmo evropskega prvenstva. Imam še nekaj časa, da lahko popolnoma saniram to poškodbo, ampak lahko rečem, da sem pripravljen za tekmo z Dansko," je zbranim novinarjem v pripravljalni bazi v Wuppertalu povedal Stojanović.

Nepogrešljivi član orkestra zasedbe Matjaža Keka je navdušen nad okoljem in vzdušjem. "Treme pred prvo tekmo ni. Vsi smo veseli, da smo tukaj. Hvala NZS-ju, da so nam zagotovili vrhunske pogoje. Hotel, igrišče in vse okoli nas je na najvišjem nivoju. Vzdušje v garderobi je tako kot vedno izjemno. Veseli smo, da smo skupaj in da se družimo ter se pripravljamo na najboljši del naših karier," je še povedal Stojanović.

Timi Max Elšnik razkazal hotel slovenskih nogometašev s pikadom in ledeno kopeljo

Slovenija bo prvo tekmo Eura 2024 odigrala v nedeljo ob 18. uri proti Danski.

Stojanović je povedal, da se bodo resnejše analize Dancev lotili danes, a da jih že tako dobro poznajo, saj so bili nenazadnje v isti kvalifikacijski skupini za EP. Takrat so doma igrali 1:1 in bili blizu zmagi, v gosteh pa izgubili z 1:2 in bili precej oddaljeni od uspeha.

"Mislim, da smo pokazali, da če delujemo kot ekipa, lahko naredimo marsikaj. Posameznik ne more ničesar. Vsi vemo, da imamo veliko dobrih igralcev, ampak naš adut je cela Slovenija," je povedal in nadaljeval: "V Ljubljani smo proti Dancem odigrali res dobro tekmo, na Danskem pa je bil dokaz, da če nismo maksimalni, imamo težave. Vseeno smo pokazali, da lahko igramo z njimi, ampak moramo biti dovolj agresivni."

Nogometaši vrteli slovenske pesmi, "da jih malo dvigne"
Leta 2000 znamenitih 3:3, 2002 afera Šmarna gora in 2010 zmaga nad Alžirijo