Sandi Lovrić je pomemben adut Slovenije za Euro 2024, zlasti potem ko je pozimi občutno dvignil formo in tudi odigral dobro tekmo proti Portugalski. Foto: EPA
Sandi Lovrić je pomemben adut Slovenije za Euro 2024, zlasti potem ko je pozimi občutno dvignil formo in tudi odigral dobro tekmo proti Portugalski. Foto: EPA

Italijanski prvoligaš je šele v četrtek potrdil poškodbi svojih dveh pomembnih igralcev, o čemer je razpredal že trener Gabriele Cioffi takoj po ponedeljkovem porazu z Interjem (1:2). Trener Videmčanov je potrdil, da je poškodba slovenskega reprezentanta skrb vzbujajoča, medtem ko je upal na hitrejšo vrnitev Francoza Floriana Thauvina.

Zdravniški pregled je razkril, da si je Sandi Lovrić poškodoval mišico upogibalko na desni nogi, Thauvina pa enako mišico na levi nogi. "Čas okrevanja bo ocenjen v prihodnjih tednih, v skladu s klinično oceno," je skopo zapisal Udinese na svoji strani.

Sorodna novica Trener Udineseja potrdil: Težja poškodba Sandija Lovrića

V vsakem primeru z zamudo na zbor

V Furlaniji lokalni mediji poročajo, da obstaja resno upanje, da bo Thauvin spet v postavi še pred koncem sezone, medtem ko so stvari pri Lovriću bolj zapletene in lahko, da je že sklenil klubsko sezono. Da je za Lovrića najbrž že konec klubske sezone, je zapisala tudi italijanska agencija Ansa.

Udinese je vpleten v boj za obstanek v prvi italijanski ligi, sedem krogov pred koncem Serie A je na 15. mestu z dvema točkama prednosti pred območjem izpada. Zadnjo tekmo bo Udinese igral 25. maja, nato Lovrića in stebra obrambe Jako Bijola čaka obvezni enotedenski predah, preden se lahko pridružita reprezentančnim pripravam na Euro 2024.

Reprezentanti prostih klubskih obveznosti in po zapovedanem tednu počitka bodo začeli priprave na Brdu pri Kranju 22. maja. Izbranci Matjaža Keka bodo odigrali dve pripravljalni tekmi (4. junija z Armenijo in 8. junija z Bolgarijo), v Nemčiji pa bodo odleteli 12. junija.