Zgodovinska tekma 2.0

V tokratni epizodi voditelj Luka Petrič ter radijski reporterji Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik podrobno debatirajo o večerni tekmi, o tem, kakšne so možnosti za preboj v osmino finala in o preostalih tekmah, ki posredno vplivajo na slovensko udeležbo v izločilnih bojih.

Še bodo takšne tekme

Slovenija v Kölnu lovi zgodovinsko uvrstitev v izločilne boje. Foto: EPA
Slovenija v Kölnu lovi zgodovinsko uvrstitev v izločilne boje. Foto: EPA

Selektor Matjaž Kek je na včerajšnjem druženju z novinarji dejal, da je prepričan, da to ni zadnja takšna tekma slovenske vrste. Razpoloženje je dobro, vse manjše težave zaradi krčev in udarcev naj bi bile odpravljene. Selektorja veseli, da je Slovenija še vedno odvisna sama od sebe. V “svojem Kölnu” bo tekmo spremljal tudi nekdanji kapetan tamkajšnjega kluba in član slovenske reprezentance Mišo Brečko: “Veseli me, da so fantje pokazali, da so konkurenčni. Gol v zadnji minuti proti Srbom je bil seveda krut, vendar tudi to je šport, tudi to je življenje. Po takih stvareh se je treba pobrati. Čaka nas pomembna tekma proti zgodovinsko veliki nogometni državi. To je zadnja tekma v skupini, kalkuliranja po njej več ne bo. Ta tekma prinaša veliko, se je pa treba nanjo pripraviti kot na vsako drugo, čeprav je zdaj seveda pomembnejša. Na tak način si lahko na igrišču optimalen.”

Zdi se, da selektor Kek sploh ne bo, ali pa vsaj ne drastično posegel v slovensko enajsterico. Kaj bo pomembno na tej tekmi. “Pozabiti je treba na pozen gol Srbov, upam, da so vse skupaj dobro predelali, saj jih čaka zrelostni izpit generacije,” je povedal Boštjan Janežič, Jože Pepevnik pa je dodal: “Pomembno bo, da si bodo nogometaši krili hrbte, ko bo kdo zamudil, ali ga bo odneslo dva tri metre previsoko, ter da bodo ohranjali osredotočenost.” Marko Cirman pa je poudaril: “Zbranost pri prekinitvah bo zelo pomembna, verjamem, da so to prvino v slovenskem taboru dobro analizirali. Pomembna bo agresivnost in doslednost pa tudi to, da si morajo Slovenci upati igrati in predvsem zadeti vsako lepo priložnost, ki se jim bo ponudila.”

Hrvati kot Slovenci

Italija je sinoči v Leipzigu zadela v zadnjih sekundah tekme proti Hrvaški in ostala na drugem mestu ter si zagotovila napredovanje in tekmo osmine finala s Švico. Hrvaška je za zdaj v “čakalnici”, njene možnosti za osmino finala so precej majhne. Španija je z golom Ferrana Torresa z 1:0 ugnala Albanijo, ki se poslavlja od prvenstva.

Novo epizodo podkasta Žoga je okrogla najdete na spletni strani Vala 202, na portalu RTV365 in pri vašem priljubljenem ponudniku podkastov.