Po nesrečnem porazu in naporni tekmi s Francijo bo v torek pomembna tudi psihološka priprava. Foto: www.alesfevzer.com
Po nesrečnem porazu in naporni tekmi s Francijo bo v torek pomembna tudi psihološka priprava. Foto: www.alesfevzer.com

Nedeljski dvoboj z olimpijskimi prvaki je pokazal, da se Slovenija lahko kosa z najboljšimi in da bi lahko ob takšni ravni odbojke upala na selitev v Katovice, kar pomeni preboj v polfinale. Nemci – vodi jih Poljak Michal Winiarski, ki je nasledil Andreo Gianija – niso nepremagljivi, njihov sprejem ni primerljiv s francoskim, tudi napad ne, a še vedno gre za zelo neugodno ekipo. Ko se razigrajo, jih je težko ustaviti. Na svetovnem prvenstvu nastopajo petič, najuspešnejši so bili leta 2014 na Poljskem, ko so se veselili bronastega odličja.

Sorodna novica Slovenija dve stopnji višje in z morda najboljšo predstavo generacije

"So dobro organizirana reprezentanca z vrhunskim selektorjem, nikoli se ne vdajo," je povedal Dejan Vinčič (igralec Friedrichshafna), ki bo morda moral mesto v prvi postavi prepustiti Gregorju Ropretu, ki je bil na dvoboju s Francijo zelo razpoložen. Kapetan Tine Urnaut je v poznem nedeljskem večeru poudarjal, kako naporna je bila tekma s Francijo: "Pobrala nam je veliko energije. Videli bomo, koliko časa potrebujemo, da pridemo k sebi po tako naporni tekmi."

Slovenci bodo torej poskušali ponoviti nedeljsko predstavo in ob tem popraviti servis (proti Franciji dva asa in 25 napak). Ekipi sta se zadnjič srečali v lanski Ligi narodov, boljša je bila Nemčija. Najprodornejši igralec je sprejemalec Moritz Karlitzek, ki je na dveh tekmah letošnjega SP-ja dosegel 27 točk (17 na tekmi proti Franciji, ki so jo Nemci izgubili s 3:0), slovenskim odbojkarjem pa bosta nevarna še korektor Christian Fromm in srednji bloker Tobias Krick.

V skupini D je Francija z dvema zmagama na prvem mestu in tako bo verjetno tudi ostalo, saj bi morala Francija gladko odpraviti s Kamerunom. Slovenija in Nemčija se bosta pomerili za 2. mesto, že točka (poraz s 3:2) pa Sloveniji zanesljivo prinaša preboj v osmino finala.

SKUPINA D, 2. krog, Ljubljana, 3. krog, torek ob 17.30:
FRANCIJA – KAMERUN

Ob 20.30:
SLOVENIJA – NEMČIJA

Lestvica:                            
FRANCIJA              2  2 0  6:2  5 
SLOVENIJA             2  1 1  5:3  4 
NEMČIJA               2  1 1  3:3  3 
KAMERUN               2  0 2  0:6  0