Uroš Zorman je bil zelo kritičen nad sodnikoma. Šveda Kurtagić in Wetterwik sta ga večkrat razjezila. Foto: Reuters
Uroš Zorman je bil zelo kritičen nad sodnikoma. Šveda Kurtagić in Wetterwik sta ga večkrat razjezila. Foto: Reuters

Slovenci so odlično odigrali drugi del prvega polčasa in prvi del drugega polčasa, s čimer se je strinjal tudi selektor. Za TV Slovenija je takoj po tekmi analiziral tekmo: "Prvi polčas smo odigrali zelo korektno, zelo dobro. V drugem polčasu nismo izkoristili najbolje priložnosti, ki smo jih imeli ... Priložnost, da povedemo celo za dva, tri gole. Smo pa nato z igralcem manj v napadu izgubili dve lahki žogi, oni so nas prehiteli."

Sorodna novica Španci v drugem polčasu zaprli vrata Slovencem v četrtfinale SP-ja

Nato se je dotaknil sojenja: "Nismo bili čisto zbrani, malo smo se ukvarjali tudi z drugimi stvarmi. Tudi drugi polčas, če smo čisto iskreni, ta sodniški kriterij ni bil na mestu. Žal je tako, kot je, na koncu mislim vseeno, da smo spet dostojno igrali, zadnjih nekaj minut nismo bili blizu zmagi, ampak vseeno imeli smo svoje priložnosti, nismo jih izkoristili, žal."

Vsi smo dali vse od sebe že v pripravi na pomembno tekmo, na tekmi pa se nam ni izšlo. Španija je bila enostavno boljša ekipa.

Urban Lesjak

Dodal je: "Sodnik ima škarje in platno v svojih rokah, nimamo kaj. Mislim vseeno, da so odločile naše napake. Seveda, na koncu ti rečejo: 'Ne se ukvarjati s sodniki.' Ampak če ti dve, tri žoge vzamejo na taki tekmi, ki gre na tesno, ko gre za en gol, je to ogromno. In kako se ne boš sekiral. Fante razumem."

Španci sredi drugega polčasa do odločilne prednosti

Jure Dolenec meni, da sta si reprezentanci enakovredni, razlika med obema pa je po njegovem mnenju v izkušenosti in igranju odločilnih tekem. "Mislim, da drugi polčas ni bil dovolj dober. Veliko dejavnikov nam ni šlo v korist, še vedno mislim, da bi sami lahko opravili bolje in v obrambi in v napadu. Ampak to je del rasti te ekipe, nekateri mogoče nimamo veliko teh prvenstev pred sabo in nam je zdaj še bolj žal. Ampak veliko mladih fantov je poleg, naučili se bodo nekaj iz tega. Glede na to, kje je bila reprezentanca v zadnjem letu in pol, mogoče celo dveh, je to prvenstvo še vedno korak naprej. In ni ga še konec. Čaka nas še ena tekma s Črno goro – izjemno pomembna tekma bo to."

Izkušeni španski rokometaši z dolgimi napadi v drugem polčasu strli Slovence

Dean Bombač je povedal, da so se trudili po svojih najboljših močeh, a Španci so bili danes boljši. "Po bolečem porazu moramo strniti naše vrste in se čim bolje pripraviti na zelo pomemben nedeljski obračun proti Črnogorcem."

Tilen Kodrin je dodal: "Borba in želja sta bili vseskozi prisotni, očitamo si lahko le brezglavost v določenih obdobjih tekem. Na današnji tekmi so odločale malenkosti, ena od teh stvari je bilo število izgubljenih žog na naši strani. Tekma se je prelomila sredi drugega polčasa, ko smo zaradi napak prejeli dva gola na prazen gol. V končnici smo jih skušali ujeti, a se nam ni izšlo."

Zorman zelo nezadovoljen s švedskima sodnikoma