Anže Lanišek je na nedeljsko podelitev priznanj prišel s podobo Dawida Kubackega.
Anže Lanišek je na nedeljsko podelitev priznanj prišel s podobo Dawida Kubackega. "To je prišlo od srca," je povedal za Val 202. V pogovoru je tudi razkril, da odhaja na počitnice v Mehiko. Foto: BoBo
Sorodna novica Lanišek: Kubacki pokazal, da je ljubezen tista, ki največ šteje

Nedeljska podelitev priznanj (Lanišek je bil na zadnji tekmi sezone drugi, skupno pa tretji) je bil čustvena, Lanišek pa ni skrival solz, ko je bil v mislih s Poljakom Dawidom Kubackim. Ta je zaradi ženinih zdravstvenih težav predčasno končal sezono in tako ni mogel ubraniti tretjega mesta v skupnem seštevku. Lanišek je v Planici ves čas poudarjal, da je v resnici Kubacki tisti, ki je drugi oziroma tretji v sezoni, na sklepni podelitvi pa je imel ob sebi tudi podobo Kubackega. Poteza, ki odmeva po vsem svetu!

"Tega nisem naredil zaradi medijske pozornosti, ampak je to prišlo bolj od srca. Z Dawidom se že leta poznava, je zelo dober človek. Tudi ko mu ne gre, je zelo miren. Skratka, človek na mestu. To je dokazal tudi zdaj, ko je dal (ob ženinih zdravstvenih težavah) prednost ljubezni pred športom," je povedal v pogovoru za Val 202, pri tem pa dodal, da se mu je Kubacki zahvalil in mu poslal fotografijo, na kateri sta skupaj z ženo Marto.

Anže Lanišek je ime tedna

Za poljske medije se je medtem oglasil tudi Dawid Kubacki in poudaril, koliko mu pomeni poteza Anže Laniška. "Takoj sem mu napisal sporočilo, da naju je ganil. Z Marto sva jokala."

Zelo razveseljivo je, da je zdravstveno stanje žene Marte presenetljivo precej boljše: "Zdravniki so rekli, da je srce že v skoraj normalnem stanju, kar se je zgodilo čudežno hitro."

Lanišek po najdaljši sezoni v zgodovini pripravljen tudi veliki kristalni globus