Prevc se je izkazal tudi v vlogi voditelja

"Novembra me je bilo še strah tega, kaj me čaka. Zdaj pa se veselim vsega in bom pustil času čas, da se misli umirijo in usmerijo naprej," je Peter Prevc iskreno delil misel, da še ne ve, kaj bo počel.

Sorodna novica Orli težko zadrževali solze: "Poslovili smo se od legende"

Vodil prireditev pred 500 povabljenimi
A ga je predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar že povabil k sodelovanju: "Prepričan sem, da tvoja pot v naši zvezi ni končana in bomo našli način, da nas boš bogatil še naprej." Upokojeni skakalec pa je odvrnil: "Najprej me čaka dolg dopust." Peter Prevc je sicer v dvorani Vitranc v Kranjski Gori vodil sklepno večerno prireditev s približno 500 povabljenimi gosti.

Ob koncu je prišla na oder slovenska skakalna ekipa z bratom Domnom Prevcem in preostalim osebjem z glavnim trenerjem Robertom Hrgoto ter z novim presenečenjem. "Življenje velikokrat ni fer in lahko, to si izkusil. A si s svojimi uspehi dokazal, da si arhitekt in inženir svojega življenja," je povedal brat Domen. Potem mu je izročil posebno uro in dodal: "To so nosili prvi astronavti kot vrhunec inženirstva. In to te pooseblja."

Sorodna novica "Eno sezono sem jih res 'nažigal', v preostalih pa so tudi drugi mene velikokrat prehiteli"

Globus ima tudi njegova sestra
V četrtek je Nika Prevc pri 19 letih prejela priznanje za skupno zmago v svetovnem pokalu in napovedala nadaljevanje družinskih uspehov. "Verjetno sem sorojence potegnil za sabo. Nika je kot punca morala veliko skakati okrog nas, da je lahko sledila fantom v družini. To jo je naredilo še bolj odločno in vztrajno, da lahko uspe," je ocenil Prevc v pogovoru z nekdanjim predsednikom države Borutom Pahorjem.

"Veselim se skupnih dni z družino, posebej skupnih zimskih. Ludvik gre v šolo in še nisva veliko skupaj smučala. Njegov oče je dal kariero na prvo mesto in to je moja družina zelo dobro prenašala. Mogoče sem jim premalokrat pokazal hvaležnost za to," je odločen.

Ni želel končati s padcem
Peter Prevc je prav v zadnjih dveh mesecih zablestel, med drugim je zmagal na svoji predzadnji posamični tekmi v karieri: "Po lanskem padcu v Planici nisem vedel, koliko časa bom lahko še tekmoval. Vedel pa sem, da s padcem res ni dobro končati. In tedaj je v meni zrasla iskrica, ki me je podžgala za to sezono."

Sorodna novica Na poslovilni zabavi Petra Prevca brat Domen poletel na oder

Poudaril je vztrajnost in odločnost, da pokaže tako sebi kot drugim, da lahko napreduje kljub kdaj slabšim izidom v preteklosti: "Postavil sem si vrednote, ki se jih držim, in to tudi, če so včasih napačne. Starša sta nam dala neko trpežnost in vztrajnost, da ovire premagaš, mogoče ne prvič, ampak z zavzetostjo za učenje jih prej ali slej preskočiš. Obenem je tudi zavedanje, da je slava neke vrste posledica trdega dela in ne obratno. Velika vzvišenost te hitro prizemlji na naslednji tekmi."

Postavil res visoko letvico
Njegov veliki prispevek k slovenskemu športu in njegovo človeško plat sta pred tem poudarila Smrekar in predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Borut Meh, ki je strnil misli: "Žalostni smo bili, ko smo izvedeli, da boš končal. Ampak tudi to si storil tako, kot zmorejo le najboljši, na vrhuncu. Visoko si postavil letvico izidov in gotovo boš tudi ti vesel, če jo bo kdo kdaj v prihodnje presegel. A dotlej ostajaš na vrhu v slovenski zgodovini."

Peter Prevc navdušil tudi na poslovilni prireditvi v Kranjski Gori