Ena tekma naj bi bila v Planici decembra, druga pa marca. Foto: BoBo
Ena tekma naj bi bila v Planici decembra, druga pa marca. Foto: BoBo
Vstopnice veljavne tudi za nadomestno tekmovanje

"Če bi ta tekma odpadla, bi bilo to za OK Planica oziroma Smučarsko zvezo Slovenije čez milijon evrov negativnega rezultata. Zato smo iskali in še iščemo možnost izvedbe tekme v naslednji sezoni. Natančen datum še ni definiran. Imamo sicer neke ciljne datume, ki jih skušamo v dogovoru z Mednarodno smučarsko zvezo tudi udejanjiti. In če bomo to tekmo lahko izpeljali takrat, potem ocenjujemo, da bomo zmanjšali negativni rezultat na 450.000 evrov," je pojasnil Finžgar.

"Za zdaj ne omenjamo nobenega meseca, gre za stvar dogovora, kdaj bi prvenstvo umestili na koledar, vendar zagotovo govorimo o začetku sezone. Tako bi v naslednji sezoni v Planici priredili svetovno prvenstvo v poletih, nato pa konec marca tradicionalno še finale sezone svetovnega pokala," je razkril dolgoletni planiški delavec.

Poleti v Planici najverjetneje decembra

Svetovno prvenstvo v poletih so odpovedali v četrtek.

"Scenariji izvedbe so se prilagajali situaciji in na koncu je bilo popolnoma jasno, da bi bila organizacija prireditve, kot je planiška, popolnoma neodgovorno dejanje v pogojih, ki so v zadnjem tednu eskalirali v Sloveniji in svetu. Prva možnost je bila sicer izvedba brez gledalcev, a je kmalu postalo jasno, da to ne bo šlo," je o procesu odločitve za prestavitev tekme povedal Finžgar.

Velike izgube zaradi odpovedi Vitranca in Planice

Prihodnja sezona bo tako za smučarske skakalce izjemno pomembna, saj bosta zanje na koledarju kar dve svetovni prvenstvi: poleg SP-ja v nordijskem smučanju v Oberstdorfu po novem tudi SP v poletih v Planici.

"Gre za usklajevanje s Fisom, v katerem sodeluje več deležnikov. Sam v dveh SP-jih ne vidim nobenih težav, saj gre na nek način za različne discipline. Po mojem gre za dve popolnoma različni zgodbi," glede načrtovanega natrpanega sporeda skakalcev prihodnjo zimo meni Finžgar.