Planica bo od 19. do 22. marca gostila svetovno prvenstvo v poletih, za katero hitro pohajajo vstopnice. Foto: www.alesfevzer.com
Planica bo od 19. do 22. marca gostila svetovno prvenstvo v poletih, za katero hitro pohajajo vstopnice. Foto: www.alesfevzer.com

Tako za sobotno tekmo, po kateri bo znan nov svetovni prvak, ni več mogoče dobiti vstopnice za tribuno. Tudi za preostale dni je na tribunah na voljo le še nekaj vstopnic. V dolini pod Poncami je pričakovati tudi velik mednarodni obisk, saj so organizatorji na Poljskem prodali že več kot 2.500 vstopnic, 1.600 v Nemčiji in 1.500 na Norveškem.

Dokončno število obiskovalcev na prizorišču bo sicer organizator določil dva tedna pred začetkom tekmovanja, saj bo treba upoštevati tudi vremenske vplive, ki lahko zmanjšajo možnost obiska gledalcev, so zapisali pri SZS-ju. Predprodaja se bo končala 1. marca.

V četrtek bodo v Planici tradicionalno kvalifikacije, v petek bosta sledili prva in druga serije posamične tekme, za soboto, ko se pod Poncami vedno zbere največ ljudi, sta predvideni tretja in finalna serija preizkušnje za naslov svetovnega prvaka. V nedeljo se bo svetovno prvenstvo zaključilo z ekipno tekmo.

Planica bo sedmič gostila svetovno prvenstvo v poletih. Pred desetimi leti je na stari Letalnici bratov Gorišek zmagal Švicar Simon Ammann. Letos bo naslov branil Daniel-Andre Tande, ki je pred dvema letoma v Oberstdorfu v vlogi svetovnega prvaka nasledil Petra Prevca, ki je zlato kolajno osvojil leta 2016 na Kulmu. Na moštveni tekmi bo slovenska ekipa branila srebro. Na letalnici Heinija Klopferja je leta 2018 zaostala le za Norveško.