Na Pokljuki je prava zimska pravljica. Foto: BoBo
Na Pokljuki je prava zimska pravljica. Foto: BoBo

"Še vedno si prizadevamo, da bi gledalce pripeljali vsaj simbolično, da bi kdo navijal v živo, in da bi se tisti, ki so se že dvakrat cepili in se borili s covidom, lahko udeležili tekmovanja ter navijali za domače in tuje biatlonce," je ob predstavitvi prvenstva povedal predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin.

Sorodna novica Stopničke so kot 3:0 v nogometu, 20. mesto kot poraz 0:6

Kot je pojasnil, gre za zahvalo tistim, ki so bili najbolj izpostavljeni v boju proti covidu-19. "Simbolično bi bili tudi predstavniki vseh gledalcev. Obenem s tem odpiramo možnosti za druge športne prireditve, da bi tisti državljani, ki bodo cepljeni, šport lahko naredili bolj živ, kot je bil v preteklem letu. Veliko bo odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh, a velja povabilo, in če se bo le dalo, bomo to možnost tudi izkoristili," je še povedal Kacin.

Snega letos celo preveč
"Pokljuka je dobro organizirana. Imamo veliko snega in kar je zelo pomembno, tudi veliko boljšo infrastrukturo. Zase lahko rečem, da si želimo še, da bi naša ekipa na čelu z olimpijskim podprvakom Jakovom Fakom uspela doseči tudi kakšen izjemen rezultat. Tekmovalci si to zaslužijo, za nas pa bi bila to pika na i. Predvsem pa si želimo, da bi vsi tisti, ki bodo prišli na Pokljuko, ostali zdravi. V času covida-19 je to še kako zahtevna operacija," je dejal Kacin.

"Prizorišče je pripravljeno, o tem sem se prepričal na lastne oči. Mnogokrat govorimo o pomanjkanju snega, zdaj imamo obratno situacijo in ga je prej preveč. Ampak Pokljuka je pripravljena, zadnji detajli se sicer še urejajo, a lahko ugotovim, da sta prizorišče in organizacijski odbor pripravljena na izvedbo," je dobro delo marljivih pokljuških delavcev potrdil tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze Borut Nunar.

350 tekmovalcev, skoraj 400 medijskih delavcev
Za Pokljuko je prijavljenih 350 tekmovalcev iz 32 držav, kot pa je povedal generalni sekretar, jih do konca tedna pričakujejo še nekaj. "Skupaj pričakujemo udeležence iz 36 držav, akreditiranih imamo tudi 378 predstavnikov medijev in medijskih delavcev, ki bodo poskrbeli, da bo šla slika in zgodba s Pokljuke v svet. V živo bo poročalo 21 televizijskih in radijskih postaj, zaradi situacije s covidom-19 pa številne tudi od doma," je povedal generalni sekretar Tim Farčnik.

Ob vseh dejavnostih organizacijskega odbora velja opozoriti, da na Pokljuki med prvenstvom velja poseben prometni režim in da bo zapora ceste že na Mrzlem studencu. Na Rudnem polju so zaradi priprave SP-ja že zaprte vse tekaške proge.

Na Pokljuki vendarle nekaj gledalcev? Vse bo odvisno od razmer.