Trener Robert Hrgota. Foto: MMC RTV SLO
Trener Robert Hrgota. Foto: MMC RTV SLO

Trener Robert Hrgota je v prvi izjavi za TV SLO težko brzdal ogorčenje. Veter je tokrat močno krojil razplet. "Skoka Anžeta in Timija nista bila slaba. Škoda ... Ne razumem takih tekem. Svetovno prvenstvo se ne sme tako odločati. Žal, tako se je tekma razpletala," je nad spremenljivimi razmerami bentil Hrgota.

"Tekma se je zelo obračala od dveh metrov vetra v hrbet do dveh v prsi. Ne vem, kakšna so pravila. Žal mi je videti, da si z dobrimi skoki deveti in deseti. Če za vodstvo potrebuješ 108 m, potem vidimo, kam pelje tekma," je povedal Hrgota.

"Danes se ni izšlo po pričakovanjih," je sklenil Hrgota.

Sorodna novica Slovenci brez medalje, Žyla s 105,0 m ubranil naslov prvaka

Jezni in nezadovoljni orli

"Skoki so bili zelo dobri. Lepa priložnost je bila, toda treba je dvigniti glavo in iti naprej. Vem, česa sem sposoben, ampak imel sem precej smole na zadnjih tekmah. Pri odmoru pred prvim skokom mi je malo odrezalo noge. Malo jeze je prisotne, ampak gremo naprej," je dejal Anže Lanišek.

"Tekma je bila podobna kot v Seefeldu pred štirimi leti, ko je zmagovalec napredoval s 27. mesta. Škoda, da se taka velika tekma tako odloča. Zmanjkal mi je kakšen meter. Ni bilo fer, ampak to je tako v tem športu," je bil razočaran Timi Zajc.

Na nedeljski mešani tekmi bodo v nedeljo nastopili Nika Križnar, Ema Klinec, Timi Zajc in Anže Lanišek.

Hrgota: Žal mi je, da si z dobrimi skoki deveti, deseti
Lanišek: Ni slab rezultat, ampak vem, česa sem sposoben