Spomin na zlati Peking. Foto: EPA
Spomin na zlati Peking. Foto: EPA

"Imam strgano križno vez. Ne morem govoriti, kdaj se bom vrnila na skakalnice. Potrebujem nekaj časa zase, da premislim in pretehtam vse skupaj, potem pa bom videla," je v ekskluzivni izjavi za TV Slovenija povedala Urša Bogataj in na vprašanje Mihe Mišiča, ali je v igri tudi upokojitev, odgovorila: "Ena od možnosti je tudi konec kariere. Potrebujem nekaj časa zase, zavedam se, da se bom morala odločiti."

Urša Bogataj o svoji prihodnosti
Sorodna novica Eva Pinkelnig dvignila zlato sovo, Nika Križnar peta, Uršo Bogataj po padcu odpeljali v bolnišnico

27-letnica je na velikih tekmovanjih osvojila še srebrno medaljo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2021. V svetovnem pokalu je dobila tri posamične tekme, še trikrat pa je bila najboljša na ekipnih tekmah.

Leta 2019 poškodovala desno koleno ...
Bogataj je imela nemalo težav s poškodbami. Leta 2019 je na slovenskem pokalu na srednji napravi v Planici ob doskoku močno padla in strgala prednjo križno vez desnega kolena. Potreben je bil operativni poseg, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je počivala sedem mesecev.

... letos pa levo koleno
Drugo večjo poškodbo je dobila na novoletni dan, ko je padla na Ljubnem. Takrat si je poškodovala stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu.

Iz arhiva Športnega SOS-a

Res v izjemni družbi
Le štirje slovenski športniki so na olimpijskih igrah osvojili vsaj dve zlati medalji. Ob Urši Bogataj (2 zlati, 0 srebrnih in 0 bronastih), so to še Leon Štukelj (3-1-2), Tina Maze (2-2-0) in Miro Cerar (2-0-1).

Urša Bogataj ima med rehabilitacijo več časa za študij