Piotr Žyla je ponovil uspeh iz Oberstdorfa 2021, čeprav je bil po prvi seriji le trinajsti. Foto: EPA
Piotr Žyla je ponovil uspeh iz Oberstdorfa 2021, čeprav je bil po prvi seriji le trinajsti. Foto: EPA

Anže Lanišek je bil deveti, Timi Zajc deseti, na vrhu pa Piotr Žyla, ki je z rekordom skakalnice ubranil naslov prvaka. Po prvi seriji je bil trinajsti. Ali je bilo odločilno vreme ali so tekmeci le bolje skočili od Slovencev?

Sorodna novica Slovenci brez medalje, Žyla s 105,0 m ubranil naslov prvaka

"Nenavadno – kadar koli treniramo v Planici, so razmere idealne," je vetrovne razmere, ki so v soboto vladale pod Poncami, komentiral gost podkasta Bine Norčič, pomočnik glavnega trenerja norveške reprezentance.

V podkastu Smučina lahko tudi slišite, da številke, ki jih pokaže vetrna izravnava, ne povedo vsega, sploh ko se veter vrtinči, številni skakalci pa so bili na koncu druge serije postavljeni pred dejstvo, da morajo za prevzem vodstva za nekaj metrov izboljšati rekord skakalnice.

Pogovor o smučarskih skokih (in nekaj malega tudi o prekmurskem nogometu, s katerim je povezan Norčič) vodi Luka Petrič, pomagal mu je osrednji reporter smučarskih skokov na Valu 202 Boštjan Reberšak: "Tudi material je odigral veliko vlogo. Nekateri (Nemci, Poljaki) imajo v omari še kakšen dres za tekmo, ki ga preostali skakalci nimajo."

Smučina E10: Žyla z izjemnim skokom odločil vetrovno loterijo