Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arsov art atelje

8 epizod

Arsov art atelje

8 epizod


Sodobno, glasbeno in radiofonsko – s temi tremi pojmi je mogoče definirati obseg oddaje Arsov art atelje. Najpomembnejši njen adut ostajajo neposredni prenosi koncertov z različnih slovenskih prizorišč, poleg tega pa bomo v njej našli dovolj prostora tudi za posnetke s pomembnejših slovenskih festivalov sodobne glasbe, oddaje, posvečene portretom oz. skladateljskim večerom slovenskih avtorjev, predstavitve novih CD plošč s sodobno glasbo ter predstavitve aktualnega dogajanja v okviru skladateljske tribune ROSTRUM in tekmovanja radijskih oddaj PRIX ITALIA, oddaje so dopolnjene s tehtnimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci. Sreda od 20.00 do 22.00.

24.04.2024

Rostrum: Ostro uho in gost Lovrenc Rogelj

Cikel poslušanja, komentiranja in ocenjevanja glasbe z lanske 69. Mednarodne skladateljske tribune Rostrum bomo nadaljevali v družbi gosta, strokovnega komentatorja Lovrenca Roglja, in izborom petih del iz generalne kategorije. Izbor skladb: Roland Szentpáli: La Follia (Madžarska) Andrzej Kwieciński: [P|PE(s)]64 - jeux pour cinq (Poljska) Lisa Streich: Jubelhemd (Švedska) Albertas Navickas: Out of the Rolling Ocean the Crowd (Litva) Asia Ahmetjanova: Après le chant (Švica)


11.04.2024

Rostrum: Ostro uho in gost Luka T. Zagoričnik

V drugi oddaji s poslušanjem in komentiranjem skladb z Mednarodne skladateljske tribune Rostrum 2023 začenjamo z izborom iz splošne kategorije. Pet skladb bo ocenjeval glasbeni publicist, kritik in radijec Luka T. Zagoričnik. Izbor skladb: Angélica Castelló: Star Washers (Avstrija) Axel Retif: Taos (Mehika) Teoniki Rożynek: shift (Poljska) Inés Badalo: Arkhé (Portugalska) Sander Saarmets: and the sky turned yellow (Estonija) Mioko Yokoyama: Talking Metals, Talking Drums (Finska)


04.04.2024

Rostrum: Ostro uho in gost Matej Bonin

Začenjamo cikel oddaj Rostrum – ostro uho s poslušanjem, komentiranjem in ocenjevanjem del z mednarodne skladateljske tribune Rostrum 2023. V uvodu je pred nami izbor v kategoriji mladih skladateljev z lanske tribune v Haagu, ki ga bo v studiu komentiral gost, skladatelj Matej Bonin. Izbor skladb: Matic Romih: The Card Players (Slovenija) Predrag Radisavljević: Schizophrenia (Srbija) Rick van Veldhuizen: mais le corps taché d'ombres (Nizozemska) Marta Domingues: Aspen Tree (Portugalska) Andreas Gundersen: Badjel (Norveška) Anna-Margret Noorhani: METRO 8 (Estonija) Matthew Lam: In Extremis (Hong Kong)


29.11.2023

Glasbena produkcija v projektu B-Air

Z iztekanjem leta se zaključuje tudi projekt B-Air, raziskovalno-umetniški projekt Radia Slovenija in skupine mednarodnih partnerjev, ki je preiskoval vrsto tem, med njimi zlasti zaznavo zvoka v najzgodnejših obdobjih človekovega razvoja, potenciale, meje in širjenje mej pri ustvarjanju glasbe in zvočne umetnosti za dojenčke in malčke, a hkrati tudi pomen glasbe in zvočnosti v krogotoku človekovega življenja, zlasti življenja odmaknjenih, prezrtih, ranljivih družbenih skupin. V Arsovih art ateljejih smo že podrobno sledili ustvarjanju štirih novih simfoničnih del za dojenčke in malčke, tokrat pa bomo prečesali produkcijo, nastalo za festival Global Specificity ter dela, naročena s strani partnerskih organizacij projektne mreže. Predstavili bomo duo Merzouga, ki ga sestavljata Eva Poepplein in Janko Hanushevsky. Tomaža Raucha in njegovo delo Uazibam svet in projekt Aernoudta Jacobsa What Dogs Hear / Kaj slišijo psi, pri katerem so sodelovali vokalisti Ina Puntar, Tea Vidmar, Žiga Jenko in Tisa Neža Herlec. Poslušali bomo tudi deli, nastali po naročilu 3. programa Srbskega Radia, Emerging – the Consciousness Milenije Ristić in Baby Blues LP dua ter kompozicijo Simfonija obleganja skladatelja Harisa Sahačića, naročilo Mednarodne univerze Burch iz Sarajeva. *** Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


05.10.2023

Kako je Petra Strahovnik ustvarila simfonično delo za dojenčke in malčke

V Ateljeju se še v tretje posvečamo nastajanju nove glasbe in zvočne umetnosti za najmlajše v okviru projekta B-AIR, v katerem v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov nastajajo stvaritve za dojenčke, malčke in ranljive skupine. Pred izvedbo projekta Sense-S skladateljice Petre Strahovnik, namenjene prav najmlajšim poslušalcem, bomo predstavili ozadje in način nastajanja te kompozicije. Izvedena bo na dveh koncertih Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z dirigentom in poznavalcem sodobne glasbe, Stevenom Loyem, v Studiu 26 Radia Slovenija, to soboto, 7. oktobra - na koncertu za otroke in spremljevalce ob 17h in na večernem koncertu za splošno publiko. *** Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


07.06.2023

Pred drugim koncertom nove simfonične glasbe za dojenčke in malčke

V Ateljeju se vračamo k spremljanju nastajanja nove glasbe in zvočne umetnosti za najmlajše v okviru projekta B-AIR, v katerem v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov nastajajo stvaritve za dojenčke, malčke in ranljive skupine. Po uspešnih januarskih izvedbah dela Tako tiho skladateljice Larise Vrhunc, namenjene prav tem, najmlajšim poslušalcem, bomo zbrali nekaj odzivov na delo in njegove predstavitve, nato pa se bomo posvetili novima skladbama, ki bosta v naslednjem tednu izvedena v podobnem formatu, skladbama Defiance of the Glorious Children Svetlane Maraš in Perpetuum mobile II Mateja Bonina. V četrtek 15. junija jih bo v Studiu 26 Radia Slovenija izvedel Simfonični orkester RTV Slovenija z dirigentom Stevenom Loyem. Prijave na koncert za dojenčke in malčke ob 17ih bodo teden pred dogodkom odprte na povezavi https://olaii.com/event/3140/drugi-simfonicni-koncert-za-dojencke-in-malcke-skladatelja-matej-bonin-svetlana-maras-in-simfoniki-rtv-slovenija Prijave na večerni koncert za splošno občinstvo ob 19ih pa na povezavi https://olaii.com/event/3141/odkritja26-skladatelja-matej-bonin-svetlana-maras-in-simfoniki-rtv-slovenija Vstopnine za koncert ni, število mest je omejeno. *** Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


11.01.2023

Kako je Larisa Vrhunc ustvarila simfonično delo za dojenčke in malčke

Pred izvedbo skladbe Tako tiho skladateljice Larise Vrhunc, namenjene najmlajšim poslušalcem, predstavljamo ozadje in način nastajanja tega dela v okviru projekta B-AIR, v katerem v tesnem sodelovanju umetnikov in uglednih mednarodnih strokovnjakov nastajajo nove radiofonske in glasbene stvaritve za dojenčke, malčke in ranljive skupine. *** Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


04.01.2023

Ustvarjanje zvočne umetnosti za dojenčke in malčke

S Saško Rakef, Rajkom Muršičem in Katarino Kompan Erzar pred letošnjimi predstavitvami novih orkestrskih del, instalacij in performansov za najmlajše v okviru projekta B-AIR razmišljamo o ustvarjanju za dojenčke in malčke. *** Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov