Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Medenina in patina

4 epizod

Medenina in patina

4 epizod


Spoznavamo zgodovino našega godbeniškega izročila.

22.04.2024

Ansambel Tubium/drugič

končujemo kratek sklop niza MEDENINA IN PATINA, posvečen japonskem kvartetu tub in evfonijev Tubium in izvirnemu japonskemu sporedu za to zasedbo – glasbo, zloženo posebej za njih. Na sporedu Esmeralda za kvartet tub in Evfonijev Satošija Yagisawe, Lusus Akira Tode in Kvartet Masamičija Amana.


15.04.2024

Ansambel Tubium/prvič

Ansambel Tubium je danes zelo uveljavljen japonski sestav, ki ga predstavljamo z izborom izvirne japonske literature za to zasedbo. Tako boste v prvi oddaji poslušali Kvartet tub in evfonijev Akira Tode, Nenavaden valček Rika Išige, Rapsodijo za kvartet tub in evfonijev Satošija Yagisawe ter Malo sito Tubium plesov Akira Tode.


08.04.2024

Rekkenze Brass in izbor posnetkov s plošče Sanjarjenje

Predvajamo štiri izbrane posnetke s plošče Sanjarjenje, ki jo je posnel nemški trobilni anambel Rekkenze Brass in je izšla leta 1990 pri založbi Bayer Records. Na plošči so člani takratne zasedbe posneli priredbe priljubljenih klasičnih del. Izbor sestavljajo Koračnica oxfordskih grofov Williama Byrda, 'Adagio' iz Klavirske sonate št. 14 v cis-molu, op. 27, št. 2 Ludwiga van Beethovna, koralni preludij To je deset božjih zapovedi Johanna Sebastiana Bacha in Variacije na francosko otroško pesem, K. 265, Wolfganga Amadeusa Mozarta.


01.04.2024

Izbor glasbe Bojana Adamiča, bratov Avsenik in Milka Lazarja

Izbor treh raznovrstnih glasbenih del za pihalne orkestre prinaša suito Čez tri gore, čez tri vode Bojana Adamiča, valček Spomin bratov Avsenik v glasbeni preobleki Vladimirja Mustajbašića in skladbo Bil je mož od foha, ki jo je Milko Lazar posvetil Bojanu Adamiču.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov