Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pesem tedna

5 epizod

Pesem tedna

5 epizod


Redna tedenska glasbena rubrika Radia Koper, kjer poslušalkam in poslušalcem glasbeno uredništvo predstavi svoj glasbeni izbor tedna.

10.04.2024

"Posamezniki in družba se z leti spreminjamo"

»Tako smo hodili«, še ena 'sijajna' skladba skupine Avtomobili, ki se loteva bivanjskosti Avtomobili so pri ZKP RTV Slovenija septembra 2022 na CD-ju, na vinilu in kot digitalni album izdal Sijaj, svojo enajsto studijsko ploščo. O albumu in aktivnostih skupine, katere delovanje presega štiri desetletja, smo v tej rubriki in glasbenih oddajah Radia Koper že velikokrat govorili. Tokratni ad-hoc single pa je tudi v vlogi promotorja. Skupina bo namreč v petek (12.04.2024) nastopila v piranskem gledališču Tartini in predstavila svojega novega člana. Armando Šturman se je pogovarjal z Markom Vuksanovičem.


06.03.2024

Kvazi ljubezenska pesem. Išče dobroto, kjer je ni ...

Zmelkoow predstavlja novo skladbo Še dobro. Skoraj ljubezenski komad je poziv k iskanju pozitivnih plati življenja, ne glede na okoliščine. Z njim zasedba Zmelkoow sporoča, da se lahko v vsaki, še tako brezupni situaciji najde kaj dobrega. »Da ne bodo vedno zmagovale zgolj črne misli in slabi obeti.« Sočasno s skladbo, za katero je bend z Boninom Englarom posnel tudi videospot, Zmelkoowi splavljajo tudi istoimensko gibanje Še dobro, v veri, »da je dobrote, čeprav se dobro skriva, po svetu veliko, samo videti jo je treba pod plastmi saj, smeti, zlobe in neumnosti.« Z Gogo Sedmaxijem, ki je med ostalim razkril tudi datume klubske turneje Še dobro (9.3.2024 – Trbovlje ; 16.3.2024 – Maribor ; 5.4.2024 - Škofja Loka ; 13.4.2024 – Ljubljana ; 20.4.2024 - Nova Gorica) se je pogovarjal Armando Šturman →


16.02.2024

"Več poslušalcev imamo po svetu kot doma"

Tudi tokratno Pesem tedna smo poiskali na goriškem koncu


07.02.2024

Gregor Ravnik: Ustvarjanje glasbe s prijatelji je nekaj najlepšega

Gregor Ravnik je po lanski odmevni zmagi na Melodijah morja in sonca v petek izdal prvi samostojni album. Na njem najdemo tudi pesem Ti si znala, ki jo poslušamo kot pesem tedna na Radiu Koper.Pesem je pred več kot desetletjem prvič zapel Tony Cetinski, zdaj pa je dobila novo preobleko. Album sicer nosi naslov Med nama, na njem pa najdemo Gregorjeve festivalske uspešnice in pa čisto nove pesmi. Prvič ga bo predstavil predstavil v portoroškem Avditorju, kar mu veliko pomeni. Zakaj, izveste v naslednjih minuatah. Gregorja Ravnika je ob medijski predstavitvi albuma pred mikrofon povabil Andrej Šavko.


17.01.2024

"Nerada govorim, o čem govori pesem."

Slovenska glasbenica Eva Boto predstavlja skladbo “Kjer najbolj gori”.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov