Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobotni koncert

4 epizod

Sobotni koncert

4 epizod


Komorne mojstrovine in izbor izstopajočih koncertov iz ponudbe Evropske zveze radijskih postaj.

20.04.2024

Veronika Eberle, Steven Isserlis, Connie Shih in Schubertova glasba

Obsežni Klavirski trio št. 2 v Es-duru je Schubert zložil leto pred svojo smrtjo; danes velja za eno največjih del železnega repertoarja za trio violine, violončela in klavirja. Skladatelj ga ni posvetil nikomur, "razen tistim, ki bodo v njem našli užitek", Robert Schumann pa ga je označil za "navdihnjeno, možato in dramatično delo, […] ki je glasbeni svet pretreslo kot jezni komet na nebu". 20. junija lani so ga v dvorani Angelike Kauffmann v kraju Schwarzenberg na avstrijskem Predarlskem v sklopu festivala Schubertiade Schwarzenberg izvedli violinistka Veronika Eberle, violončelist Steven Isserlis in pianistka Connie Shih.


13.04.2024

Veronika Eberle, Steven Isserlis in Connie Shih na festivalu Schubertiade v Schwarzenbergu

Trije odlični glasbeniki, nemška violinistka Veronika Eberle, britanski violončelist Steven Isserlis in kanadska pianistka Connie Shih, so 20. junija lani nastopili v dvorani Angelike Kauffmann v kraju Schwarzenberg na Predarlskem. Predstavili so se v okviru tamkajšnjega glasbenega festivala Schubertiade ter izvedli Violinsko sonato v A-duru, D. 574 Franza Schuberta, Sonato za violončelo in klavir št. 3 v A-duru, op. 69 Ludwiga van Beethovna in za konec še Schubertov Klavirski trio št. 2 v Es-duru, D. 929. Tega boste lahko slišali prihodnjič, tokrat pa obe deli, za kateri sta potrebna samo dva izvajalca in ki sta pomembna mejnika v komornih opusih obeh glasbenih ustvarjalcev.


06.04.2024

Klavirski recital Elisabeth Brauß v Londonu

29-letna nemška pianistka Elisabeth Brauß je vzhajajoča zvezda svetovnega pianizma, je tudi nekdanja varovanka programa »Nova generacija umetnikov« 3. radijskega programa BBC. Predvajamo posnetke z njenega klavirskega recitala, ki je bil 11. marca letos v dvorani Wigmore v Londonu. Elisabeth Brauß je tam v sklopu cikla "The Lunchtime Concerts" izvedla izbor osmih iz niza Desetih klavirskih skladb, op. 12 Sergeja Prokofjeva, Evokacijo iz Iberije – uvodno skladbo 1. zvezka klavirskih skladb Isaaca Albéniza ter Klavirsko sonato št. 18 v Es-duru, op. 31, št. 3 z vzdevkom 'Lov' Ludwiga van Beethovna.


30.03.2024

Kvartet Leonkoro in glasba Janačka in Schumanna

Kvartet Leonkoro je 19. februarja nastopil v dvorani Wigmore v Londonu. Tam je na koncertu v sklopu BBC-jevega koncertnega cikla “The Lunchtime Concerts” najprej izvedel Godalni kvartet št. 1, imenovan ‘Kreutzerjeva sonata’ Leoša Janačka, nato pa še Schumannov Kvartet št. 3 v A-duru, op. 41/3. Zasedba Leonkoro, kar v prevodu iz esperanta pomeni Levjesrčni, je bila ustanovljena leta 2019 v Berlinu. Od ustanovitve dalje so njeni člani, violinista Jonathan Schwarz in Amelie Wallner, violistka Mayu Konoe in violončelist Lukas Schwarz, dosegli nekaj vidnih uspehov, denimo prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju godalnih kvartetov v dvorani Wigmore, kar je kvartetu Leonkoro prineslo mesto v slovitem programu Nova generacija umetnikov BBC-jevega Tretjega radijskega programa.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov