Foto:
Foto:
false
Andreja Kočar Foto: Žiga Culiberg
false
Nataša Mihelič Foto: Žiga Culiberg

Vsak večer do 25. avgusta bomo v Poletni sceni pregledali pestro dogajanje po Sloveniji in prek njenih meja. Novinarke in novinarji kulturnega in umetniškega ter razvedrilnega programa s kolegi iz dopisništev doma in v tujini bodo pripravljali reportaže, se javljali v oddajo neposredno z večernih dogodkov, s festivalov, koncertov in z drugih prireditev, portretirali znane ustvarjalce, spremljali dogajanje v tujini, vse to pa zaokrožili tudi s kritiškim pogledom strokovnega očesa.
»Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu. Mojca Mavec pa že pripravlja nove zgodbe tujih mest,« obljublja urednica oddaje Saša Šavel Burkart.
Med drugim bomo obiskali filmske festivale v Ljutomeru, Motovunu, Pulju in Sarajevu, festival Lent, Festival Ljubljana, Festival Soča Reggae, Metalkamp, Festival Radovljica, Soboške dneve, brežiški festival, Dubrovniški festival, gledališče Ulysses na Brionih, številne koncerte izven meja Slovenije, tudi v Trstu in Zagrebu, in mnoge druge prireditve.
Poletno sceno 2017 vodijo Andreja Kočar, Nataša Mihelič, Teja D. Kunst, Bernarda Žarn, Mojca Mavec in David Urankar. Urejali jo bodo Špela Kožar, Andreja Kočar, Renata Dacinger, Uršula Ana Mrežar, Maja Pavlin, Maja Bahar, Meta Česnik, Zemira A. Pečovnik, Tomaž Kregar in Saša Šavel Burkart.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija
Fotografije: Žiga Culiberg