Simfoniki RTV Slovenija in Siddharta, 13. september 2003 Foto: Stane Sršen
Simfoniki RTV Slovenija in Siddharta, 13. september 2003 Foto: Stane Sršen

13. septembra bo minilo 10 let od neponovljivega koncertnega spektakla, ko je Simfonični orkester RTV Slovenija skupaj s Siddharto razprodal Plečnikov stadionza Bežigradom.

Srečneži, ki so si zagotovili vstopnice za takratni koncert, še preden so bile razprodane, so lahko uživali v pravem, dve uri trajajočem glasbeno-plesnem spektaklu.

KONCERT SKOZI ŠTEVILKE


10 ton - teža odrske konstrukcije

30.000 obiskovalcev koncerta

600 m2 - površina treh odrov

150 nastopajočih


Koncertni spektakel je trajal dobri dve uri, na njem pa je skupina Siddharta skupaj s simfoniki odigrala 16 skladb od skupno 25. Kot predskupina se je predstavila hiphop zasedba Plan B. Gosta sta bila še DJ Umek in Simon Stojko Falk.

Sodelovanje Siddharte in Simfoničnega orkestra v preteklosti
Sodelovanje se je začelo v okviru projekta ob obletnici Vala 202, ko so simfoniki s skupino Siddharta na njihovem koncertu v ljubljanskih Križankah odigrali dve skladbi. Zaradi odlične kemije in navdušenja, tako občinstva kot glasbenikov, se je porodila ideja o skupnem projektu, ki je luč sveta ugledal leta 2003.

Koncert za Bežigradom je bil eden največjih in najbolj pričakovanih glasbenih dogodkov tega leta, do danes pa ga še ni uspelo preseči nobenemu slovenskemu glasbeniku.

Siddharta in Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Simona Krečiča bodo tako ob tej obletnici ponovno združili moči in 17. ter 18. junija 2013 pripravili akustični koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.