Foto:
Foto:
Vaje s simfoniki pod taktirko de Villersa.
Pred koncertom Siddharte in simfonikov RTV Slovenija 13. 9. za Bežigradom.

Koncert skupine Siddharta je bil tudi uradno razprodan; po prvih neuradnih informacijah je bilo prodanih približno 25 tisoč vstopnic.

Še zadnje podrobnosti
Dirigent simfonikov David de Villers je pred koncertom povedal, da so zadovoljni s sodelovanjem s skupino in da se po petih dnevih intenzivnih vaj veselijo koncerta.

Spektakel za Bežigradom
Srečneži, ki so si zagotovili vstopnice, še preden so bile razprodane, so lahko uživali v pravem spektaklu za Bežigradom. Dogajanja so se vrstila na treh odrih: eden je bil namenjen Siddharti, drugi simfonikom pod novo dirigentsko taktirko Davida de Villersa, na tretjem pa je bilo 50 plesalcev. Koncert je trajal dobri dve uri, na njem pa je skupina Siddharta skupaj s simfoniki odigrala 16 skladb od skupno 25. Kot predskupina se je predstavila vedno bolj priljubljena hiphop zasedba Plan B. Gosta sta bila še DJ Umek in Simon Stojko Falk.

Sodelovanje z RTV-jem Slovenija je nastalo v okviru praznovanj 75 let radia in 45 let televizije, začelo pa se je v okiru lanskega projekta ob obletnici Vala 202, ko so simfoniki s skupino Siddharta na njihovem koncertu v ljubljanskih Križankah odigrali dve skladbi.

Turneja
Bežigrajski koncert je zaznamoval začetek turneje skupine ob izdaji nove plošče Rh-, na kateri bo Siddharta imela več kot 20 koncertov po Sloveniji. Album Rh- je na prodajne police prišel sredi avgusta, že prvi dan pa so prodali približno 5.000 izvodov. Na prvi šolski dan pa je izšla še posebna izdaja albuma Rh-.