Nekdanje župnišče je postalo Kuharjeva spominska hiša Foto:
Nekdanje župnišče je postalo Kuharjeva spominska hiša Foto:
Med številnimi obiskovalci današnjega dneva kulture in filma na Gornjem Seniku je bil tudi minister za Slovence za mejo in po svetu dr. Boštjan Žekš, veleposlanica Republike Slovenije na Madžarskem Darja Bavdaž Kuret in generalni konzul v Monoštru Drago Šiftar. NA sliki v družji porabskih gostiteljev, Jožeka Hirnöka, Marjane Sukič in Andreje Kovač
Slovesno mašo je daroval soboški škof dr. Peter Štumpf
Vernike je v porabskem narečju ogovoril tudi nekdanji gornjeseniški župnik Ferenc Merkli

V popoldanskih urah so na vrsti gastronomske delavnice z jedmi, značilnimi za Porabje, filmski večer porabskih utrnikov in pa ljudsko rajanje. Med več kot 400 obiskovalci je bil tudi minister za Slovence za mejo in po svetu dr. Boštjan Žekš, slovenska veleposlanica v Budimpešti Darja Bavdaž Kuret in slovenski generalni konzul v Monoštru Drago Šiftar.

Sicer pa sta se soboški škof dr. Peter Štumpf in szombatheljski škof Andrasz Veresz dogovorila, da bo za slovensko božjo besedo na Gornjem Seniku dvakrat na mesec skrbel župnik iz Markovec na Goričkem Dejan Horvat, in sicer vsako drugo nedeljo v Števanovcih, vsako četrto nedeljo pa na Gornjem Seniku. Obenem je dr. Štumpf opozoril, da s prihodom madžarskega župnika na Gornji Senik slovenska pesem ni ugasnila, poleg tega pa se novi župnik intenzivno uči porabskega narečja.