Evropa
slice
Italija po zrušenju viadukta odvzema koncesijo upravitelju avtocest
Pogrešanih še pet ljudi, 17. avgust 2018 ob 22:04 Italijanska vlada je začela postopek za odvzem koncesije zasebnemu upravitelju avtocest Autostrade per l'Italia zaradi torkovega zrušenja avtocestnega viadukta v Genovi.
1
V taboru na zahodu Srbije vojaško urili otroke in mladostnike
96
17. avgust 2018 ob 14:07 Na zahodu Srbije na planini Zlatibor je bil razkrit tabor za vojaško urjenje otrok, v katerem so našli 34 dečkov in fantov ter 10 deklic in deklet iz Srbije, Republike srbske in Črne gore, starih ...
BiH: Center za prebežnike kljub nasprotovanju lokalnih oblasti tudi v Veliki Kladuši
22
16. avgust 2018 ob 19:03 Oblasti Bosne in Hercegovine so napovedale, da bodo vzpostavile več začasnih centrov za prebežnike. Kljub nasprotovanju lokalnih oblasti ga nameravajo urediti tudi v Veliki Kladuši.
Di Maio: "Ni mogoče, da nekdo plača cestnino zato, da umre"
66
16. avgust 2018 ob 15:59 Italijanska vlada vztraja, da bo, čeprav bo morala verjetno plačati 15–20 milijard evrov odškodnine, odvzela koncesijo za upravljanje avtocest družbi Autostrade per l'Italia.
Nemčija v uradne dokumente uvaja tretji spol
213
16. avgust 2018 ob 12:10 Nemška vlada je sledila sodbi vrhovnega sodišča in sprejela zakon, po katerem bodo imeli nemški državljani na osebnih dokumentih možnost izbire ne le moškega in ženskega, ampak tudi tretjega spola.
Po tragediji pri Genovi obtožbe na račun družine Benetton V italijanski politiki se je začelo iskanje odgovornih za tragedijo pri Genovi, največjega krivca vidijo v zasebni avtocestni družbi Autostrade per l'Italia, ki je v večinski lasti družine Benetton.
151
Madžarska vlada bo prenehala financirati poučevanje študij spola na univerzah Vodja kabineta madžarskega premierja Viktorja Orbana je v torek dejal, da bo madžarska vlada prenehala financirati univerzitetno poučevanje študij spola.
174
Dodik želi revizijo dejstev o dogajanju v Srebrenici med vojno Parlament Republike Srbske je v torek na predlog predsednika te entitete Bosne in Hercegovine Milorada Dodika od vlade Republike srbske zahteval revizijo dejstev o dogajanju v Srebrenici med vojno.
48
Foto: V zrušenju viadukta v Genovi umrlo najmanj 35 ljudi Na avtocesti v Genovi v Italiji se je zrušilo okoli sto metrov avtocestnega viadukta. Po podatkih reševalnih služb je umrlo najmanj 35 ljudi. Oblasti napovedujejo kaznovanje odgovornih.
189
Foto: Londonska policija incident pri parlamentu obravnava kot terorizem 29-letnega moškega, ki se je z avtomobilom zaletel v varnostno ogrado pred britanskim parlamentom v središču Londona, je policija prijela zaradi suma terorizma. Dva pešca so odpeljali v bolnišnico.
35
Na jugu Švedske mladi ponoči zažgali okoli 100 avtomobilov V drugem največjem švedskem mestu Göteborg in okoliških krajih so skupine mladih ponoči zažigale avtomobile in napadle policijo. Zažganih in uničenih ali poškodovanih je bilo okoli 100 vozil.
249
Na malteški kmetiji v nečloveških razmerah živelo 110 prebežnikov Na nekdanji kmetiji v vasi Quorma so malteške oblasti odkrile okoli 110 migrantskih delavcev, ki so morali za obupne bivalne razmere plačevati med 100 in 200 evri mesečno.
41
Hrvaška policija streljala na vozilo domnevnega tihotapca prebežnikov Hrvaška policija je v osrednjem delu države streljala na vozilo domnevnih tihotapcev prebežnikov. Dvojico so nato aretirali v bližnjem Karlovcu, na kraju dogodka pa našli 29 tujcev.
33
Počitnice v Iranu odnesle norveškega ministra Norveški minister za ribištvo Per Sandberg iz vrst protipriseljenske Napredne stranke je odstopil po nenapovedanem dopustu v domovini svoje partnerice, priseljenke iz Irana.
59
Požar na grškem otoku Evboja pod nadzorom Gozdni požar, ki je v nedeljo izbruhnil na grškem otoku Evboja, je povsem pod nadzorom, je sporočil vodja tamkajšnjih gasilcev.

Kazalo