21. maj 2018 ob 08:15 MMC RTV SLO Grem volit

Predvolilni klepet: Žan Mahnič (SDS)

Klepet s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji
Žan Mahnič, SDS
Žan Mahnič je bil v zadnjem mandatu DZ-ja poslanec SDS-a. Foto: MMC RTV SLO

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predstavnik SDS-a Žan Mahnič.

Dozdajšnji poslanec državnega zbora in predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič je v MMC-jev klepetu med drugim razkril, kako bi njegova stranka reševalo zagato, v kateri se je znašla Slovenska vojska.

"V SDS bi katastrofalno stanje v Slovenski vojski rešili sledeče: 1.) vojake bi izvzeli iz enotnega plačnega sistema v javnem sektorju 2.) začetna plača vojaka se mora začeti pri povprečni slovenski plači 3.) druge ugodnosti za pripadnice in pripadnike SV, ki bi naredila vojaški poklic privlačen za mlade. Bolj kot ponovni uvedbi naborništva smo naklonjeni selektivni vojaški obveznosti na način, kot ga je uvedla Švedska. S tem bi reformirali vojaško rezervo in vzpostavili Nacionalno gardo, katere naloga bi bila varovanje meja, pomoč ob naravnih in drugih nesrečah in druge naloge, ki bi jih imela, določene z zakonom o obrambi," je pojasnil Mahnič.

SDS se v predvolilnem času precej posveča tudi begunski in migrantski problematiki. "Slovenija ne sme postati ciljna država za ilegalne migrante, kajti beguncev ni, saj ni vojne v nobeni od naših sosednjih držav. Zato bomo v SDS-u zaostrili azilno zakonodajo v smeri, kot smo že predlagali - prosilci za azil k ne morejo priti iz varne države. Predvsem pa migrantska in azilna politika ne bosta več skubili slovenskih davkoplačevalcev," je dejal Mahnič in dodal, da imajo v SDS-u za te ukrepe že pripravljene zakone.G. C.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 153

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • 5tane 21. maj 2018 ob 08:33
  Prijavi neprimerno vsebino
  V stilu svojega voditelja.
  +85
  -30
 • penzl 21. maj 2018 ob 08:35
  Prijavi neprimerno vsebino
  Velik borec za slovensko mejo. :) Hrvati so takrat ob njegovi izjavi kar umrli - od smeha.
  +84
  -27
 • Guinness 21. maj 2018 ob 08:38
  Prijavi neprimerno vsebino
  resno, njega so poslali? Glede na njegove izjave bi pricakoval, da ga bodo do volitev potisnili bolj v ozadje. Ocitno je stranki vsec njegovo razmislanje in nivo komuniciranja
  +66
  -25
 • bayernkini 21. maj 2018 ob 08:39
  Prijavi neprimerno vsebino
  Slovenci v tujini bi želeli investirati v Slovenijo vendar so pogoji nemogoči oziroma ni pravne varnosti obstajajo birokratske ovire ,kaj boste storili v tej smeri ?
  L.p. iz Bayerna
  +9
  -19
 • NoFuture 21. maj 2018 ob 08:42
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ne hvala.
  +50
  -19
 • Vreizeja 21. maj 2018 ob 08:47
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Po uspešno opravljeni maturi na škofjeloški gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje dodiplomski študij obramboslovja."

  Vir: https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/poslanec-zan-mahnic

  Torej pri starosti 28 let (rojen 12. 1. 1990) še ni spacal bolonjske diplome?
  +63
  -14
 • *jagoda* 21. maj 2018 ob 08:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  Če nebi bilo Žana, bi bila SV še v večji krizi kot pa je. Vsaj nekdo, ki mu je mar in razmišlja s svojo glavo. Katićevo pa tak vsi okoli prsta sukajo.
  +21
  -52
 • 2px_orbitala 21. maj 2018 ob 08:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  Pozdravljeni. Zanimata me dve stvari. Prvič. Vaša stranka očitno pogojuje svoj program in razmišljanje s (katoliško) vero. Pa me zanima, zakaj potem vaš program temelji ma strogi in agresivni protimigrantski politiki, ter na splošno na tem, da ne sprejemate recimo muslimanov. Ampak, mar ni ravno to bistvo krščanstva, enakost med vsemi in sprejemanje vseh, kakšnih so? To naj bi bile krščanske vrednote. Torej je vaše nanašanje na vero zelo kontroverzno. Pa še to. Pri referendumu za 2. tir ste sodelovali in "usmerjali" Vilija Kovačiča. Govorite, da delate za dobro države, hkrati pa se borite za referendum, za katerega je bilo jasno, da ne bo ime dovolj visoke udeležbe. Kako je lahko zapravljanje davkoplačevalskega denarja dobro za državo? Mar ne bi bilo potem bolj smotrno, da te milijone porabi za kaj drugega? Lp
  +29
  -11
 • redrose* 21. maj 2018 ob 08:54
  Prijavi neprimerno vsebino
  Bravo Žan, kar tako naprej! Naš bodoči minister za obrambo.
  +20
  -54
 • Ples 21. maj 2018 ob 08:56
  Prijavi neprimerno vsebino
  Vsaj nekdo, ki mu je mar in razmišlja s svojo glavo.

  Hahahha
  +40
  -9

Zadnji prispevki