29. maj 2018 ob 20:09 MMC RTV SLO, STA Grem volit

"Sodelovanje Zelenih in Piratov lahko deluje zaradi skupnih vrednot"

Vodja evropskih Zelenih podprla Piratsko stranko
Vodja slovenskih Piratov Rok Andree je dejal, da so bili Zeleni progresivno gibanje prejšnje generacije, Pirati pa so progresivno gibanje te generacije. Foto: BoBo

Piratska stranka Slovenije v Ljubljani gosti generalno sekretarko Evropske zelene stranke Mar Garcia Sanz, ki je podprla Piratsko stranko Slovenije, ker imajo skupne vrednote.

V Ljubljano je prišla, da podpre sodelovanje, v katerega Zeleni verjamejo in za katero menijo, da lahko deluje, je dejala. "Deluje pa lahko zaradi skupnih vrednot. Bojujemo se za več transparentnosti, bolj participativno in boljšo demokracijo, za svobodno uporabo medmrežja ter uporabo tehnologij za boljše življenje ljudi," je poudarila.

"To sodelovanje ima veliko skupnih točk. Upamo, da se bo to v Sloveniji materializiralo v nekaj, kar lahko vstopi v institucije ter prinese spremembe v slovenski družbi," je dodala.

Vodja slovenskih Piratov Rok Andree je ob tem povedal, da ta podpora kaže na "odlično sodelovanje, ki ga imamo že več let", in dodal, da so bili Zeleni progresivno gibanje prejšnje generacije, Pirati pa so progresivno gibanje te generacije. "Tako ni čudno, da sodelujemo naprej," je poudaril.

"Izredno me veseli veliko podpore, ki jo prejemamo na terenu in na spletu, ki kaže, da letos gremo Pirati v parlament," je še poudaril. Raziskave sicer kažejo 1,7-odstotno podporo, vendar ankete po mnenju Andreeja zaznavajo predvsem starejše. Če gredo vsi njihovi podporniki volit, ne dvomi, da jim bo uspelo.

G. C.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 23

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • RimBerlin 29. maj 2018 ob 20:33
  Prijavi neprimerno vsebino
  Na teh volitvah so Pirati edina smiselna izbira. Naj se izkažejo. Druge stranke niti besede progresivno ne znajo uporabiti v govoru, kaj šele, da bi delovali ....
  +13
  -7
 • KajKaja 29. maj 2018 ob 21:00
  Prijavi neprimerno vsebino
  Slogan pa: Skupaj, za marihuano in odprt strežnik piratebaya. Te stranke z nekimi posplošenimi idejami zgolj jemajo procente strankam, ki imajo res spisane obširne programe.
  +6
  -14
 • HakmeD 29. maj 2018 ob 22:58
  Prijavi neprimerno vsebino
  Jao jao!
  Društvo tenstanga krompirja ne kandidira? Matr! Nih bi volu...
  Zgleda d je edina rešitev Slovenije tehnična vlada za ene 4 alpa 8 let. Za zgled naj pa uporabjo ustavo dr. Bučarja takoj po osamosvojitvi!
  +1
  -5
 • zdravapamet1 30. maj 2018 ob 06:23
  Prijavi neprimerno vsebino
  Pirati so edina opcija, saj so edini, ki dejansko razumejo pomen in rabo tehnologij v današnjem svetu. Če nočemo, da bodo lobiji, ki imajo v svojih krempljih stare stranke povozili družbo s svojimi poslovnimi modeli, ki nam bodo prinesli le nadzor na vsakem koraku, jih je tereba voliti. Da se jih bojijo pa je jasno, medijska ignoranca iz večine slovenskih medijev že kaže na to. Komercialni so jih čist v bojkot dali.
  Moj glas gre definitivno Piratom.
  +4
  -1
 • zdravapamet1 30. maj 2018 ob 06:27
  Prijavi neprimerno vsebino
  @kajKaja predlagam, da si preberes njihov program, tako splošni glede njihovih nadzorov, kot tudi volilnega, ki ima definitivno rep in glavo. Od gospodarstva, upravljanja države, zdravstvo, izobraževanje, sociala, ... skratka njihov program zavzema vse, razen praznih in nerealnih obljub. Poglej na piratskastranka.si in potem komentiraj, glede na vsebine s katerimi se ali ne strinjaš.
  +5
  0
 • rush1 30. maj 2018 ob 09:50
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dejansko edina stranka, ki ima povsem realen program, kar pa na žalost pri slovenskih volilcih ne pride skoz. Njim moraš obljubiti 1000€ pokojnine, pa ukinitev davkov, pa višjo socialno, pa štipendije za vse, pa 3000€ za vsako rojstvo, nikjer pa nihče ne napiše, od kod mislijo dobiti vsa ta sredstva. Pirati so dejansko tudi edina stranka, ki je v koraku z digitaliziranim svetom.
  +6
  0
 • JanaMulec 30. maj 2018 ob 10:31
  Prijavi neprimerno vsebino
  Piratska stranka je med redkimi v Sloveniji, ki ni reliktna. Večina strank je z mentaliteto "srednjega veka". V evropskem in globalnem prostoru tip stranke prihodnosti. Seveda imamo generacije, ki delujejo znotraj ustaljenih stereotipov, vendar prihajajo bolj razgledani mladi in Piratska stranka bo rastla z njimi.
  +4
  0
 • Vojanov79 30. maj 2018 ob 10:50
  Prijavi neprimerno vsebino
  Prav ogabno je že, kako preferirate "levosučne" stranke, brez program.

  Se vidi, da se bi vsi radi napajali na javnih financah brez dela. Vsak se boji konkurence kot hudič križa, tudi novinarji na RTV. Ni čudno, da se vedno več ljudi zavzema za ukinitev obveznega RTV prispevka. Sprva sem bil sam proti, ampak zdaj sem že vnet zagovornik. Perite možgane drugim.
  0
  -5
 • Vongobongo 30. maj 2018 ob 11:07
  Prijavi neprimerno vsebino
  Vojanov79


  Ocitno nisi prebral komentarja uporabnika zdravapamet1 ;)


  " predlagam, da si preberes njihov program, tako splošni glede njihovih nadzorov, kot tudi volilnega, ki ima definitivno rep in glavo. Od gospodarstva, upravljanja države, zdravstvo, izobraževanje, sociala, ... skratka njihov program zavzema vse, razen praznih in nerealnih obljub. Poglej na piratskastranka.si in potem komentiraj, glede na vsebine s katerimi se ali ne strinjaš. "
  +2
  0
 • oliva 30. maj 2018 ob 11:27
  Prijavi neprimerno vsebino
  @Vongobongo, ali si slišal kaj o tem, naj bi se skompali s Hervardi oz. s Šiškom?

  In - kaj pomeni sodelovanje z Zelenimi v slovenskem smislu?
  Fino je, da se povezujejo z eu, sam kaj pa pri nas? To pomeni s kom?
  S Čuševo sranko zelenih?
  0
  0

Zadnji prispevki