Božičkov vajenec pride na pomoč takrat, ko ga ta potrebuje - na božič ob 10. uri. Foto: Arhiv RTV Slovenija
Božičkov vajenec pride na pomoč takrat, ko ga ta potrebuje - na božič ob 10. uri. Foto: Arhiv RTV Slovenija
false
Firbcologi bodo obiskali Božička. Tako mu ne bo treba pisati, kajne? Foto: Borut Gale
false
Čudovito odet Nik Škrlec v božičnih Malih sivih celicah, ki bodo tudi tematsko blizu praznikom. Foto: Borut Gale
false
Palčiča sta ustvarila Julia in Alex - njuni so tudi Zverjasec, Zverjašček ter čarovnička in vsi njeni jezdeci metle. Foto: Arhiv RTV Slovenija
false
Čudoviti pravljični Studio Kriškraš. Lovro bi lahko bil lepa jelka! Foto: Borut Gale

Božični vikend
V sobotno jutro na TV SLO 1 nas bo zbudila praznična Pravljica o zlati uri, sledila bo risanka Dan pred božičem, nato pa Božična želja iz Studia Kriškraš, kjer Črtica pripravlja prav posebno božično presenečenje. Ribič Pepe bo pekel piškotke, Kakadudu pa predčasno odprl vsa darila. Mulčki bodo zbirali snežinke in pisali Božičku, Firbcologi pa ga bodo kar obiskali! Tudi Nik bo oblekel prazničen pulover in navijaške tribune Malih sivih celic okrasil, kot se spodobi. Lepe praznike nam bodo zaželeli tudi Infodromovci, z zadnjo oddajo te sezone pa se bodo poslovili mladinci Osvežilne fronte.
Tudi nedeljsko jutro na TV SLO 1 bo praznično obarvano, nizu zimskih risank bo sledila prav posebna premiera – Palčič (ob 8.55). Pridružili se mu bomo na pustolovščini skozi letne čase, ko zbeži psu, pade v vodo in pristane v kaminu. Se mu bo uspelo vrniti k svoji družini do božiča? Risanka je posneta po slikanici, ki sta jo ustvarila avtorja uspešnic Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli in drugih.
Za posebno darilo bodo poskrbeli mladinci, saj bomo zadnji ponedeljek v letu ob 17.30 na TV SLO 1 lahko videli prvo oddajo nove sezone V svojem ritmu. Med sabo se bodo pomerili mladi glasbeniki različnih zvrsti, najboljše med njimi pa bodo skozi sezono ocenjevali popularni slovenski glasbeniki.

3, 2, 1 … Srečno novo leto!

Zadnji dan v tem letu bomo začeli s Pravljico o sladicah in poticah. Siti se bomo lotili reševanja v dimniku zagozdenega Dedka Mraza. Držimo presti, da jim ga junakom iz Studia Kriškraš uspe rešiti in da pravočasno popravijo vse polomljene igrače. Kdo se boji ognjemeta? Ha, Kakadudu! Ga bo Pepetu uspelo prepričati, da skrbi po nepotrebnem? Mulčki uživajo v zimskih radostih, Firbcologi pa pričakujejo nepozabno novoletno zabavo! Pia ima sicer drugačne načrte, a psst, zaupamo ti, da zabava bo! Zabavno pa bo tudi v Malih sivih celicah, saj tokrat ne bodo tekmovali osnovnošolci, temveč Boštjan Gorenc – Pižama, Manuella, Anej Piletič, Jože Robežnik, Lucija Ćirović ter Infodromovec Nejc Krevs.
Označite si tudi sobotni večer (18.40, TV SLO 2), ko bo čas za grafite in rime v novem mladinskem filmu Utrip ljubezni.
Bruno, Leon in Zoki so ljubljanski mladeniči, ki ves svoj prosti čas preživljajo v klepanju rim in risanju grafitov. Bruno je honorarno zaposlen kot maser, med strankami je zelo priljubljen. Na zabavi spozna Nino, mlado študentko, v katero se zaljubi. Ljubezen postane obojestranska do trenutka, ko Nina zaloti Bruna s svojo mamo Kristino. Da bi Nini dokazal svojo ljubezen, mora Bruno pozabiti kdo je in od kod prihaja, ter s kreativnostjo odkriti nov glasbeni svet.

V prvi dan novega leta nas bodo popeljali praznično obarvane risanke, med njimi Knjiga o džungli Džungelski rompompom, Zverjašček ter premiera Dinotačk, ki se znajdejo v mrzlem svetu teme in snega. Ko iščejo topel kotiček, spoznajo, da se bodo najlaže ogrele z dobro voljo!
Z vami bomo tudi vsako jutro, od ponedeljka, 26., do petka, 30. decembra, na TV SLO 2 z jutranjimi risankami, priljubljeno Anico ter otroškimi igranimi in animiranimi filmi (Učna leta izumitelja Polža, Kdo ima danes rojstni dan? ter trije deli Ostržka).
Se gledamo!
Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

fotografije: Borut Gale, arhiv RTV Slovenija