Tomaž Kovšca - komentator vseh etap dirke po Franciji na TV SLO 2. Foto: Stane Sršen
Tomaž Kovšca - komentator vseh etap dirke po Franciji na TV SLO 2. Foto: Stane Sršen
Miha Mišič - novinar statistik Foto: Stane Sršen
David Črmelj - novinar na terenu. Foto: Stane Sršen
Martin Hvastija - strokovni komentator Foto: Stane Sršen
Tadej Valjavec - strokovni komentator dirke po Franciji na TV SLO 2

bo letošnjo dirko po Franciji pokrivala najobsežnejše doslej. Gledalci si bodo namreč med 5. in 27. julijem 2014 na TV SLO 2 lahko ogledali prav vseh 21 etap te najprestižnejše kolesarske dirke na svetu. Prav tako bodo dan pred začetkom dirke (tj. 4. julija 2014 na TV SLO 2) predvajali posebno avtorsko oddajo o tej najbolj popularni kolesarski dirki, v kateri bodo predstavili posamezne etape letošnje dirke, se spomnili lanskoletne dirke ter nekaj najlepših trenutkov iz njene zgodovine. Oddajo bodo obogatili z zanimivostmi in izjavami slovenskih in tujih kolesarskih zvezdnikov, ki se odpravljajo na dirko, ter s statističnimi dejstvi o dirki.

Komentator vseh etap dirke na TV SLO 2 bo Tomaž Kovšca, strokovna komentatorja bosta Martin Hvastija in Tadej Valjavec, novinar Miha Mišič pa bo prenose popestril z zanimivimi statističnimi podatki.

Drugič v zgodovini prenosov dirke po Franciji pa Televizija Slovenija na prizorišče pošilja tudi novinarja in snemalca. Novinar David Črmelj (nekdanji kolesar) se bo na prizorišče dirke odpravil 15. julija, tako da bo v Francijo prispel na cilj 11. etape. Potem pa bosta s snemalcem s kolesarsko karavano potovala vse do Pariza. Njegovo delo bo obsegalo predvsem pripravo posebnih zgodb iz zakulisja dirke po Franciji za potrebe prenosov. To pomeni, da bo pripravljal prispevke o različnih temah, povezanih z dirko po Franciji in kolesarstvom. V njih bo predstavljal tudi posamezne etape, se pogovarjal z različnimi gosti in strokovnjaki iz različnih ekip. Za dnevno-informativne oddaje pa bo pridobival predvsem izjave vseh slovenskih kolesarjev, udeleženih na letošnji dirki po Franciji.

Televizija Slovenija pa za vse ljubitelje kolesarstva in dirke po Franciji pripravlja prav poseben dogodek. V ponedeljek, 21. julija 2014, natančneje na drugi prost dan med dirko po Franciji, bo skupaj s Tadejem Valjavcem organizirala kolesarski izlet, na katerem se boste vsi ljubitelji tega športa lahko z nekdanjim slovenskim kolesarjem pogovarjali o letošnji dirki po Franciji, si izmenjali izkušnje ter mnenja, ga vprašali za morebiten nasvet … Izlet bo potekal po trasi, kjer se bodo jeseni potili tudi triatlonci, iz Bohinja na Pokljuko. Šlo bo za dve uri aktivnega kolesarjenja po poteh, primernih za gorsko kolo.

Vse informacije o dirki po Franciji boste našli na posebnem podportalu MMC-ja www.rtvslo.si/tour2014, kjer si boste lahko v živo ogledali tudi vse etape. Tako kot pred dvema letoma pripravljajo aplikacijo Navidezna dirka, kjer bodo obiskovalci spletne strani v vlogi športnega direktorja lahko sestavili moštvo desetih kolesarjev in tekmovali z drugimi uporabniki.

Na Radiu Slovenija bodo Dirko po Franciji (predvsem slovenske dosežke) spremljali v informativnih oddajah in športnih oddajah na Valu 202: Naval na šport, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne.