Pesem Evrovizije za otroke 2016 bo v Valletti na Malti v nedeljo, 20. novembra 2016, ob 16.00. Foto:
Pesem Evrovizije za otroke 2016 bo v Valletti na Malti v nedeljo, 20. novembra 2016, ob 16.00. Foto:
Andrej Hofer. Foto: Žiga Culiberg
Neposredni prenos tekmovanja boste lahko spremljali 20. novembra, ob 16. uri na TV SLO 2, komentator prenosa pa bo Andrej Hofer. Foto: Žiga Culiberg
3. Slovenija: Lina Kuduzović – Prva ljubezen / First Love | Foto: Elena Volotova (EBU)
Lani je na Pesmi Evrovizije za otroke naša predstavnica Lina Kuduzović s pesmijo Prva ljubezen zasedla odlično 3. mesto. Foto: Elena Volotova (EBU)

že 14. izbor za najboljšo otroško pesem Evrovizije bo že drugič gostila Malta, tokrat v Mediteranskem konferenčnem centru v Valletti. Neposredni prenos boste lahko spremljali v nedeljo, 20. novembra, ob 16. uri na TV SLO 2.

Pesem Evrovizije za otroke je mednarodni glasbeni dogodek, ki nastaja pod okriljem EBU-ja (Evropske zveze radiotelevizij). Tekmovanja se bodo tudi letos udeležili predstavniki 17-ih držav, to so (zapisani po abecednem vrstnem redu): Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Ciper, Gruzija, Irska, Izrael, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija in Ukrajina.

V šov programu bosta nastopili Destiny, lanskoletna zmagovalka otroške Evrovizije, in Poli Genova, letošnja bolgarska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Gostitelja letošnjega tekmovanja bosta Valerie Vella, znana malteška televizijska voditeljica, in Ben Camille, priljubljen malteški igralec in voditelj. Televizija Slovenija letos na tekmovanju ne sodeluje. Neposredni prenos pa bo komentiral Andrej Hofer.

Neposredni prenos Pesmi Evrovizije za otroke 2016 bo v nedeljo, 20. novembra, ob 16.00 na TV SLO 2.



Zgodovina Pesmi Evrovizije za otroke
Prvi zmagovalec izbora Pesem Evrovizije za otroke je bil 11-letni Dino Jelušič iz Hrvaške, ki je slavil s skladbo »Ti si moja prva ljubav«. Prvi izbor je bil v danskem Köbenhavnu, gostitelji tekmovanja pa so do sedaj bili Lillehammer (Norveška), Hasselt (Belgija), Bukarešta (Romunija), Rotterdam (Nizozemska), Lemesos (Ciper), Minsk (Belorusija), Erevan (Armenija), Amsterdam (Nizozemska) in Kijev (Ukrajina), Marsa (Malta) in Sofija (Bolgarija). Najboljša slovenska uvrstitev pa je 3. mesto Line Kuduzović, ki je skladbo Prva ljubezen zapela lani v Bolgariji.

Vse podrobnosti povezane z izborom Pesem Evrovizije za otroke 2016 lahko spremljate na uradni spletni strani: www.junioreurovision.tv.

Država

Izvajalec

Naslov pesmi

Albanija

Klesta Qehaja

Besoj

Armenija

Anahit & Mary

Tarber

Avstralija

Alexa Curtis

We Are

Belorusija

Alexander Minyonok

Musyka moih pobed (Music is my only way)

Bolgarija

Lidia Ganeva

Magical Day (Вълшебен ден)

Ciper

George Michaelides

Dance Floor

Gruzija

Mariam Mamadashvili

Mzeo

Irska

Zena Donnelly

Bríce ar Bhríce

Izrael

Shir & Tim

Follow My Heart

Italija

Fiamma Boccia

Cara Mamma - Dear Mom

Makedonija

Martija Stanojković

Love Will Lead Our Way (Ljubovta ne vodi)

Malta

Christina Magrin

Parachute

Nizozemska

Kisses

Kisses & Dancin'

Poljska

Olivia Wieczorek

Nie zapomnij

Rusija

The Water of Life Project

Water of Life

Srbija

Dunja Jeličić

U La La La

Ukrajina

Sofia Rol

Planet Craves For Love