Boštjan Reberšak, Dare Rupar, Peter Kavčič in Andrej Stare bodo skrbeli za prenose tekem iz Planice. (Foto: Sandi Fišer) Foto:
Boštjan Reberšak, Dare Rupar, Peter Kavčič in Andrej Stare bodo skrbeli za prenose tekem iz Planice. (Foto: Sandi Fišer) Foto:
Radijka Anja Hlača Ferjančič bo v Sočiju zadolžena predvsem za pogovore z olimpijkami in olimpijci po njihovih tekmovalnih nastopih. (Foto: Sandi Fišer)
Valovka Anja Hlača Ferjančič bo skrbela za pogovore. (Foto: Sandi Fišer)
Marko Pangerc. (Foto: Sandi Fišer)
Za Val 202 se bo s trenerske tribune oglašal Marko Pangerc. (Foto: Sandi Fišer)

Val 202 – uradni radio Planice 2014
Od petka do nedelje v etru in na prizorišču
Ekipa športnega uredništva Radia Slovenija bo pospremila še zadnji veliki dogodek iztekajoče se uspešne tekmovalne zime. Mikrofoni Vala 202 bodo ob Bloudkovi velikanki od četrtka 20. marca naprej, ko bodo oglašanja s kvalifikacij. Odločitev o globusih na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih bo padla od petka naprej, ko bo tudi reporterska ekipa Vala 202 delovala na polnih obratih. V petek, 21. marca, se spremljanje tekmovalnega dela na Valu 202 začne ob 15.00, v soboto, 22. marca, ko bodo najprej tekmovala dekleta, bodo mikrofoni vključeni od 8.45 naprej, zadnji dan, v nedeljo, 23. marca, pa od 10.15 naprej. Po 12. uri boste lahko spremljali še podelitev, analiza finala in sezone v celoti pa sledi v Nedeljskem športnem popoldnevu.

Osrednji reporter za smučarske skoke bo Boštjan Reberšak, pogovore bosta delala Anja Hlača Ferjančič in Luka Petrič, Marko Pangerc se bo oglašal s trenerske tribune. Ženski finale pa bo spremljal Dare Rupar.

Val 202 bo kot uradni radio Planice 2014 skrbel, da bodo poslušalci in obiskovalci na tekočem, ne samo glede športnega dogajanja, temveč tudi glede prometa in spremljevalnega dogajanja.

Pester program bo od petka do nedelje tudi na odru Vala 202, kjer se bo poleg pogovorov z najboljšimi skakalci dneva, odvijal tudi zabavni program in nastopi glasbenih skupin.

Val 202, uradni radio Planice 2014, vam predstavlja tri koncertne poslastice:

* v petek, 21. marca, boste lahko prisluhnili skupini In&Out,
* v soboto, 22. marca, zasedbi CoverLover,
* v nedeljo, 23. marca, pa bodo na sporedu Party Sniper.


Televizija Slovenija bo skrbela za pet TV-prenosov iz Planice
Športni program Televizije Slovenija se bo planiškemu dogajanju posvetila v enakem obsegu kot v preteklih letih. Od četrtka, 20. marca dalje, ko so po predvidenem programu na sporedu kvalifikacije, bo prenose spremljal tudi studijski program. Poleg vseh predvidenih moških tekem je tokrat v Planici tudi finale ženskega svetovnega pokala, ki ga bomo prenašali na 2. programu Televizije Slovenija. Skupaj bo torej pet prenosov in več kot 10 ur programa.

Reporterja zadnjega vikenda letošnjega svetovnega pokala v skokih bosta Andrej Stare in Peter Kavčič (ženska tekma), studio boste povezovali Polona Bertoncelj in Sara Oblak (ženska tekma), strokovni pogled pa bo ponujal Danilo Pudgar. Novinarska ekipa pa bo poskrbela za kopico zanimivih prispevkov in pogovorov. Bo pa letošnja Planica nekoliko zahtevnejša v produkcijskem smislu, saj okolica planiške velikanke še ni do konca urejena, tako da infrastruktura ne omogoča optimalnih pogojev za delo televizijskih produkcijskih ekip.

Planiški praznik boste lahko spremljali tudi na MMC-ju
Na MMC-ju bo športno uredništvo vsak dan pripravljalo sveže novice o športnem in obšportnem dogajanju v Planici, kjer bo tudi MMC-jeva novinarska ekipa. Vse tekme in četrtkove kvalifikacije si lahko v živo ogledate seveda tudi prek MMC TV, tu pa bodo objavljeni tudi avdio in video posnetki Vala 202 in TV Slovenija.

Tako na Radiu kot na Televiziji Slovenija pa boste o dogajanju obveščeni v športnih informativnih oddajah.