Tekme slovenske reprezentance bo na TV SLO komentiral Ivo Milovanovič. Foto: RTV SLO
Tekme slovenske reprezentance bo na TV SLO komentiral Ivo Milovanovič. Foto: RTV SLO
false
Preostale tekme, ki jih bomo prenašali na TV SLO, bo komentiral Gregor Peternel. Foto: Žiga Culiberg
false
V Franciji bo tudi snemalna ekipa z novinarjem Tomažem Kovšco. Foto: Matej Kolaković

Slovenski rokometaši bodo igrali v skupini B v Metzu, njihovi nasprotniki pa bodo Angola, Islandija, Makedonija, Tunizija in Španija. Prvo tekmo bodo odigrali v četrtek, 12. januarja 2017, proti Angoli. Iz vsake izmed štirih skupin se bodo v drugi del tekmovanja uvrstile po tri najboljše reprezentance, ki bodo s sabo odnesle tudi točke iz prvega dela.

Športni program Televizije Slovenija bo s svetovnega prvenstva v Franciji prenašal vse tekme slovenske reprezentance, pa tudi nekaj najbolj zanimivih tekem drugih nastopajočih, polfinala in finale. Tekme slovenske ekipe bo na prizorišču spremljal Ivo Milovanović skupaj s strokovnim sodelavcem Romanom Pungartnikom, nekaj preostalih tekem pa bo iz ljubljanskega studia komentiral Gregor Peternel. V Franciji bo tudi snemalna ekipa z novinarjem Tomažem Kovšco. Ob slovenskih tekmah pripravljamo tudi studijski del, ki ga bo vodila Bojana Knez. Gostje bodo rokometni strokovnjaki.

Val 202 bo imel oglašanja z vseh tekem slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu in tudi s tekem ob zaključku prvenstva. Iz ljubljanskega studia bo nastope izbrane vrste spremljal Marko Pangerc. Na prizorišču pa bo novinar Uroš Volk, ki bo skrbel za pogovore in analize ter pripravljal prispevke za športne in informativne oddaje. Ob živih oglašanjih bo največ rokometnega pridiha v uveljavljeni oddaji Naval na šport, vsak dan ob 9.15 in 17.45 na Valu 202.

Svetovno rokometno prvenstvo bomo podrobno spremljali tudi na spletni strani Multimedijskega centra RTV Slovenija, v okviru katerega smo pripravili posebni podportal, ki ga najdete na naslovu www.rtvslo.si/sp2017. Na njem boste lahko prebrali prav vse zanimive informacije, ki vas bodo popeljale skozi prvenstvo. Za popestritev pripravljamo številne intervjuje, zgodbe in statistične zanimivosti. Prek MMC-ja si boste lahko ogledali v živo tudi vse tekme, ki jih bo prenašala TV Slovenija.