Sveže modri selektorji Anita Urbančič, Boštjan Simčič, Blaž Maljevac in Primož Šutak letos obljubljajo številne popestritve oddaje. Foto: Martina Kofol
Sveže modri selektorji Anita Urbančič, Boštjan Simčič, Blaž Maljevac in Primož Šutak letos obljubljajo številne popestritve oddaje. Foto: Martina Kofol
Boštjan Simčič
Sveže modrim selektorjem se bo letos na plaži pridružil tudi Boštjan Simčič. Foto: Radio Koper
SMS na plaži
Dogajanje na plaži bo letos še posebej zanimivo. Foto: Radio Koper
SMS na plaži
Oddaja SMS bo letos že tretje leto zapored poskrbela za zabavo na plaži. Foto: Radio Koper

"Sveže modri selektorji" Anita Urbančič, Boštjan Simčič, Blaž Maljevac in Primož Šutak vsako soboto od 22. junija do 27. julija med 16.16 in 20. uro obljubljajo številne popestritve oddaje: poleg izbiranja skladbe za pospešeno predvajanje tedna in splošnega preleta glasbene lestvice bodo dogajanje na plaži zaznamovale številne nagradne igre z bogatimi nagradami, v zadnjem delu oddaje pa se bodo obiskovalcem predstavili številni glasbeni gostje.

V uvodnih oddajah bodo modreci izpostavili udeležence letošnjih Melodij morja in sonca, med drugimi bodo v živo nastopili Enzo Hrovatin, Slavko Ivančič, Igor Lija, Tinkara Kovač in skupina Kalamari. Poleg naštetih bodo na oder modrecev stopili še Žiga Rustja, zasedbe Sixtynine, Zmelkoow, Nula Kelvina, Da Phenomena, Prismojeni profesorji bluesa ter Yan Baray in Lea Sirk.

Novost letošnje sezone je tudi Zvočna sukalnica ob sončnem zahodu. Celotno dogajanje na plaži bodo namreč zaključili sukalci plošč JK Soul, DJ Dadi in Volume to the Max.

"Vabljeni v najlepši radijski studio v naravi"
"Lepo je videti, kako se zgodba Sveže modre selekcije razvija in organsko raste v vse bolj kvalitetno radijsko oddajo. Približujemo se poslušalcem, radijski oddaji dajemo nov zagon, radijskim vsebinam pa vse večjo širino. Sveže modra selekcija je v poletni inačici postala oddaja, ki vse bolj celovito povezuje poslušalce, sveže modre modrece in glasbenike, ki se na plaži predstavljajo z živimi nastopi. Zakaj bi radio poslušali samo doma ali v avtomobilu? Pridite letos v najlepši radijski studio v naravi. V studio Radia Koper na izolskem Svetilniku," so povedali voditelji dolgoletne oddaje najbolj poslušanega radia na Primorskem.

Sobotna glasbena oddaja v etru Radia Koper skoraj dve desetletji
Dolgoletna oddaja Sveže modra selekcija poslušalce vodi skozi glasbeno lestvico 20 skladb. Hkrati poteka tudi SMS-glasovanje za dva glasbena predloga. Skladba z največ glasovi je nato umeščena na vrh lestvice in je v prihajajočem tednu večkrat na dan predvajana v rednem programu Radia Koper, skladba z manj glasovi pa se umesti v drugo polovico lestvice 20 izbranih skladb. Osrednja partnerja projekta sta Občina Izola in Planet Tuš Koper.

Prvotni koncept glasbene oddaje je leta 1994 razvil Teo Kahrimanovič, takrat se je lestvica imenovala »Dvajset modrih«. Kasneje je oddajo osvežil glasbeni urednik Armando Šturman, ki je lestvico naslovil »Svežih dvajset modrih«, leta 2003 pa je slednjo v obliki »Sveže modre selekcije« predal Blažu Maljevcu. V ekipo sveže modrih modrecev so se kasneje vključili še Anita Urbančič, Primož Šutak in Boštjan Simčič.

Vabljeni na poletno zabavo svežega in modrega glasbenega izbora!

Dogajanje na plaži lahko spremljate tudi na spletni strani Radia Koper, Facebooku in Twitterju. V spodnji fotogaleriji pa si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov s plaže iz preteklih let.