Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in Urban Laurenčič. Foto: Matej Kolaković
Tomaž Hudomalj, Andrej Stare, Aleš Potočnik in Urban Laurenčič. Foto: Matej Kolaković
false
Aljaž Golčer, Luka Petrič in Boštjan Janežič. Foto: Matej Kolaković
false
Saša Jerković in Anže Bašelj - voditelja studia na TV SLO. Foto: Matej Kolaković

Televizija Slovenija
Med 10. junijem in 10. julijem 2016 bomo na Televiziji Slovenija lahko spremljali evropsko prvenstvo v nogometu. Na drugem programu Televizije Slovenija si boste lahko ogledali vseh 51 tekem, ki jih bodo komentirali Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Andrej Stare in Aleš Potočnik. Za analizo in ekskluzivne nogometne zgodbe bo poskrbljeno v studijskem programu, ki ga bosta vsak dan izmenično ob 20. uri vodila Saša Jerković in Anže Bašelj skupaj s strokovnima gostoma Brankom Zupanom in Nenadom Protego. Povzetke najzanimivejšega dogajanja na prvenstvu bo pripravljal David Jakopič. Prvo tekmo med gostiteljico Francijo in Romunijo si lahko ogledate že prihodnji petek, 10. junija 2016, ob 21. uri na drugem programu Televizije Slovenija. Komentatorsko jo bo otvoril Urban Laurenčič.

Slavni francoski DJ David Guetta je glasbeni ambasador evropskega nogometnega prvenstva Euro 2016. Ob tej priložnosti na predvečer prve tekme prvenstva v Parizu prireja koncert ob Eiffelovem stolpu. Svetovno priznani DJ bo na koncertu predstavil tudi novo pesem This One's For You!, ki je uradna himna letošnjega evropskega nogometnega prvenstva. Brez vstopnine in pred največjo pariško znamenitostjo prireditelji pričakujejo množico navdušencev. V neposrednem prenosu iz francoske prestolnice si ga lahko ogledate tudi vi – v četrtek, 9. junija, od 22.50 dalje na TV SLO 2.

Drugi program Radia Slovenija – Val 202
Za Val 202 predstavlja evropsko nogometno prvenstvo enega (poleg olimpijskih iger avgusta v Riu) od dveh največjih športnih dogodkov tega leta, ki ju bodo intenzivno pokrivali v svojih oddajah. Pod vodstvom glavnega novinarja in koordinatorja projekta Luka Petriča bo novinarska ekipa na terenu v Franciji v sestavi Boštjan Janežič in Aljaž Golčer v domove naših poslušalcev prinašala ekskluzivne zgodbe, tematske prispevke ter utrip s prizorišč. Poleg oglašanj s tekem bo evropsko prvenstvo tradicionalno prisotno tudi v rednih športnih oddajah Vala 202, dnevno v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9.15 in 17.45), tedensko pa tudi v Športni soboti (vsako soboto med 19.30 in 22.00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure). Nogometno obarvane in obogatene bodo tudi informativne oddaje. Enkrat tedensko bo na sporedu tudi desetminutna pogovorna oddaja, v kateri bodo sodelovali reporter v Franciji, novinar iz ljubljanske nogometne ekipe in povabljeni strokovnjak. Oddaji lahko v daljši obliki prisluhnete v podcastu.

Multimedijski center RTV Slovenija
Tudi Multimedijski center bo junija in julija dihal z evropskim prvenstvom v nogometu. Na spletni strani www.rtvslo.si smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/euro2016, ki je v celoti posvečen evropskemu nogometnemu prvenstvu. Na njem bomo predstavili vse udeleženke prvenstva, obdelali statistične podatke, zgodovino in pod drobnogled vzeli največje zvezdnike tega športnega spektakla v Franciji. Z uporabo aplikacije Nostradamus lahko naši uporabniki napovedujejo izide tekem. Portal bomo osveževali 24 ur dan, pripravljamo veliko intervjujev, klepetov ter novic iz zakulisja.
Vse tekme evropskega prvenstva, vključno s tekmami, ki bodo potekale ob istem času, si bo v HD kvaliteti mogoče ogledati na spletnem portalu in mobilni aplikaciji RTV 4D. Uporabniki pametnih telefonov pa lahko novice, povezane z letošnjim evropskim prvenstvom v nogometu, spremljajo tudi preko aplikacije RTV Šport (več informacij na www.rtvslo.si/mobilni).