Moja Slovenija se z voditeljem Mariem Galuničem ter kapetanoma Nino Valič in Borisom Kobalom vrača na male ekrane v soboto, 27. septembra 2014, ob 20.00 na TVS 1. Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO Foto:
Moja Slovenija se z voditeljem Mariem Galuničem ter kapetanoma Nino Valič in Borisom Kobalom vrača na male ekrane v soboto, 27. septembra 2014, ob 20.00 na TVS 1. Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO Foto:
Foto: Žiga Culiberg
Kako se bo v novi sezoni s popularnimi skladbami iz zakladnice naše glasbene zgodovine spopadel sodelavec Ras George? Foto: Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg
Nepogrešljivi hišni bend Moja Slovenija z Manco Špik, Alexom Volaskom in Leo Sirk. Foto: Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg
Poleg igre Rojstni dan z eksplozivnim darilom ostajajo del oddaje še vedno igre Intervju z napako, Film in TV, Kje so naši kraji, 2 v 1, Rumeni telefon in Kolo sreče, z novo sezono pa prihaja tudi nova igra Nariši in ugani. Foto: Žiga Culiberg

Ne zamudite zadnje sezone Moja Slovenija!
Ustvarjalna ekipa oddaje Moja Slovenija je v petih sezonah posnela kar 57 oddaj. Kapetana Nina Valič in Boris Kobal sta v svojih ekipah gostila skoraj 350 bolj ali manj znanih obrazov, ki so se pomerili v skoraj 450 igrah. S tribun studia Moje Slovenija je do sedaj ekipe modrih in rdečih spodbujalo okoli 12.500 navijačev. Nepogrešljivi hišni bend Moja Slovenija pa je v petih sezonah odigral več kot 240 slovenskih skladb.

Nova igra Nariši in ugani
Zadnja sezona v oddajo prinaša novo igro Nariši in ugani. Tokrat bomo prek igre preizkusili risarske sposobnosti naših gostov. S pomočjo risb bomo namreč uganjevali slovenske pregovore ter naslove literarnih in filmskih zgodb. Del razvedrilnega kviza pa še vedno ostajajo igre Intervju z napako, Film in TV, Kje so naši kraji, Rojstni dan z eksplozivnim darilom, 2 v 1, Rumeni telefon in Kolo sreče. V novi sezoni pa boste še naprej spremljali, kako se bo s popularnimi skladbami iz zakladnice naše glasbene zgodovine spopadel sodelavec Ras George.

Kdo se bo pridružil Nini in Borisu v prvi oddaji?
Nina Valič in Boris Kobal tudi v novi sezoni računata na znanje in borbenost svoje ekipe, hkrati pa na lastno srečo pri finalni igri, ko točke poklanja muhasto kolo sreče. V prvi oddaji nove sezone bodo Borisovo ekipo okrepili mlada pevka Flora Ema Lotrič, lepotica Iris Mulej in svetovno znani operni pevec Janez Lotrič, Ninini ekipi pa se bodo pridružili pevka in voditeljica Špela Grošelj, ultramaratonec in dobrodelnež Matej Markovič ter pevec Tomaž Ahačič – Fogl.

Izšla bo nova zgoščenka Tiste najlepše 2
Prva zgoščenka Tiste najlepše zajema skladbe iz zlatih let Slovenske popevke, na novi zgoščenki pa boste lahko prisluhnili slovenskim uspešnicam različnih zvrsti iz vseh obdobij, kot so Dober dan (Bazar), Hotel Modro nebo (Kingston), Še si tu (Marta Zore), Soba 102 (Jan Plestenjak), Ona sanja Pariz (Brendi), Komar (Čuki), Odšla bom še to noč (Anja Rupel), Ne bom pozabil na stare čase (Faraoni), Slovenskega naroda sin (Tomaž Domicelj) in Tam, kjer murke cveto (Ansambel bratov Avsenik). Poleg hišnega benda odličnih slovenskih glasbenikov Boštjana Grabnarja, Anžeta Langusa Petrovića, Robija Pikla, Jureta Rozmana in Gorana Moskovskega ter pevcev Mance Špik, Lee Sirk in Aleksa Volaska so pri snemanju zgoščenke sodelovali še gostje Tomaž Domicelj, Eva Černe in Sašo Avsenik mlajši.

Feri Lainšček je napisal tudi dve novi kitici za uvodni song oddaje Moja Slovenija, ki ga bo hišni bend premierno predstavil v prvi oddaji nove sezone, dodan pa bo tudi na zgoščenko Tiste najlepše 2.

Avtor fotografij: Žiga Culiberg

Kako domiselni odgovori bodo v Intervjuju z napako? Foto: Žiga Culiberg
Preverite, kako uspešni boste v uganjevanju lokacij naših krajev. Foto: Žiga Culiberg
Zabavna igra Rumeni telefon. Foto: Žiga Culiberg
Komu bo to sezono naklonjeno Kolo sreče? Foto: Žiga Culiberg