Sepp Kuss gre optimistično v obrambo rdeče majice, pri čemer je v gorah severne Španije po pravilu dobro kolesaril in bil med najboljšimi hribolazci. Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling
Sepp Kuss gre optimistično v obrambo rdeče majice, pri čemer je v gorah severne Španije po pravilu dobro kolesaril in bil med najboljšimi hribolazci. Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling

"Že takoj cilj na klanec, nato pa se samo stopnjuje. Angliru – o njem ni treba izgubljati besed. Dan zatem spet nova težka etapa," se je Primož Roglič za TV Slovenija 2 ozrl proti naslednjim trem etapam, ki ju gostita Kantabrija in Asturija.

Roglič privošči zmago Kussu, a vseeno upa, da bo zadnji teden najboljši

Glavni cilj: zmaga enega izmed čebel

V skupnem seštevku ima trojica iz Jumbo Visme izredno izhodišče, da spiše zgodovino, pri čemer je v rdeči majici superpomočnik Sepp Kuss, ki ima 1:37 prednosti pred Rogličem in 1:44 pred Jonasom Vingegaardom.

Po 15. etapi:                          
  1. S. KUSS            ZDA   54:38:42 
  2. P. ROGLIČ          SLO      +1:37 
  3. J. VINGEGAARD      DAN       1:44 
  4. J. AYUSO           ŠPA       2:37 
  5. E. MAS             ŠPA       3:06 
  6. M. SOLER           ŠPA       3:10 
  7. M. LANDA           ŠPA       4:12 
  8. A. VLASOV          RUS       5:02 
  9. C. UIJTDEBROEKS    BEL       5:30 
 10. J. ALMEDIA         POR       8:39 
 ...                                   
 15. R. EVENEPOEL       BEL      16:22 
 41. J. TRATNIK         SLO    1:26:38 
125. D. NOVAK           SLO    2:46:51 
134. M. GOVEKAR         SLO    2:53:11 

"Zagotovo je za menoj teden z največ novimi izkušnjami. Zadnjega tedna se veselim, četudi ne bi bil v zdajšnjem položaju. Klanci v Kantabriji in Asturiji so vzponi po mojem okusu, strmi, kakršnih smo vajeni na Vuelti," je na dan premora v intervjuju za Sporzo pripovedoval 28-letni Američan, ki je v sanjskem položaju, da ob pomoči zmagovalca Giga in Toura nepričakovano osvoji zadnjo tritedensko dirko sezone.

Sorodna novica Roglič in Vingegaard ne moreta napasti rdeče majice

"Želim ohraniti položaje, ki jih imamo. A vemo, da ni nobenih daril, prav tako ne smemo zakomplicirati stvari. Lepo, da smo trije v izrednem položaju, a ne smemo pozabiti na glavno stvar: da osvojimo dirko z enim izmed nas treh. Pošteni moramo biti sami s seboj, kdo se počuti najbolje in kdo je zmožen, da dokonča delo," je Kuss poudaril, da se vsi trije vodilni kolesarji La Vuelte 23 dobro zavedajo glavnega in tako rekoč edinega cilja.

Da eden izmed trojice pripelje v rdeči majici v Madrid, s čimer bi Jumbo Visma kot prva ekipa v zgodovini osvojila vse tri Grand Toure v isti sezoni.

Riddle: Opinion Poll - Kdo bo dobil letošnjo Dirko po Španiji?