Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Tednik Tednik

23. 9. 2024

Proti načrtom Elana. Tam, kjer »jedo pse«. Kdo nas bo zdravil? Trnova pot do zdravilišča. V Brkine!

V Brkine!

23. 9. 2024

Mehki griči in skrite doline, živahni potoki in spokojna jezera, globoki gozdovi in cvetoči travniki. To je odmaknjen otok fliša sredi kraškega sveta med Ilirsko Bistrico, Kozino in Divačo - Brkini. Po 2. svetovni vojni je veljala ta pokrajina za eno izmed najbolj nerazvitih in nedostopnih; cesto, ki je povezala brkinska naselja, so začeli graditi šele v 70-ih letih. In takrat so se začeli Brkinci izseljevati v večja mesta, vasi so se začele prazniti, kmetije so opustele, njive in sadovnjaki zarasli. V zadnjih letih pa se zdi, da so Brkini spet zaživeli. Alenka Frantar.

Trnova pot do zdravilišča

23. 9. 2024

Kdo vse je upravičen do zdraviliškega zdravljenja? To vprašanje nemalokrat povzroča preglavice bolnikom, ki so pogosto razočarani, ko zdravstvena zavarovalnica zavrne njihovo prošnjo. Težko je razumeti, da po letih plačevanja zdravstvenega zavarovanja in ob tuji krivdi za nesrečo, zaradi katere je končala na operacijski mizi, ter po operaciji pogačice, učenju hoje in neznosnih bolečinah ni upravičena do zdraviliškega zdravljenja, ogorčeno pripoveduje sogovornica v prispevku Jasne Krljić Vreg.

Kdo nas bo zdravil?

23. 9. 2024

Zdravnik v nabito polni ambulanti, dežurni zdravnik, ki pomaga kritičnim bolnikom na terenu, in še mrliški preglednik - vse to troje hkrati je marsikateri družinski zdravnik v manjših krajih po Sloveniji. A pomanjkanje zdravnikov splošne prakse ni le slovenski problem, je tempirana bomba celotne Evropske unije, ZDA in Kanade, opozarjajo strokovnjaki. Je ta problem sploh mogoče rešiti? In zakaj so mnogi družinski zdravniki kljub vsemu prepričani, da je to najlepše zdravniško delo? Aleksandra Dežman se je pogovarjala s slovenskimi in evropskimi zdravniki.

Tam, kjer »jedo pse«

23. 9. 2024

Nekaj tednov pred zgodovinskimi volitvami v Združenih državah Amerike so v središču kampanje teorije zarote oziroma nepreverjene informacije o tem, da ljudje v malem mestu v zvezni državi Ohio jedo hišne ljubljenčke. Seveda ne gre za katero koli skupino ljudi, ampak za priseljence, ki so vedno priročna tema za nabiranje političnih točk. Dejan Ladika.

Proti načrtom Elana

23. 9. 2024

V prejšnji oddaji smo poročali o strahu Žirovcev, da bo njihova mati Alpina dokončno propadla. V Begunjah pa imajo povsem drugačne težave z Elanom. Krajani pravijo, da odkar ga je država leta 2015 prodala, zdaj je v lasti finskega sklada, ne deluje več v sožitju z okoljem. Motijo jih hrup, dim in neprijeten vonj po kemikalijah, ki se širijo iz tovarne, zdaj pa jih razburjajo načrti vodstva Elana za razširitev proizvodnje; gradnjo nove proizvodne hale in parkirišča na travniku. K1P3 Krajevna skupnost in civilna iniciativa tem načrtom ostro nasprotujeta, radovljiški župan pa je nad njimi navdušen. Boštjan Fabjan.

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov