Turbulenca bratu

Napovednik

Če smo samozavestni, si zaupamo in verjamemo, da nam bo uspelo, kar smo si zamislili. Pomanjkanje samozavesti nas lahko ohromi tako na službenem področju kot v zasebnosti; pretirana samozavest pa lahko korenini na nerealnih temeljih. O tem, kako na našo samozavest vplivajo družbena omrežja in kaj je zdrava samozavest, pa več s strokovnjaki v Turbulenci!

Beri dalje
Turbulenca

Kaj nas privlači

30.11.2016

Privlačnost je eno temeljnih vodil našega življenja. Vse kar delamo, storimo, si želimo, je neke vrste lahko tudi odsev tega. Običajno se privlačnost povezuje z ljubeznijo, telesom, malokrat pa se zavemo, da nas pravzaprav mora privlačiti tudi delo, ki ga opravljamo, predstava, ki si jo bomo ogledali, obleka, ki si jo bomo nadeli, če želimo ugajati tako sebi in posledično tudi drugim.

Področja našega zanimanja se z leti, okoljem v katerem živimo, samo vzgojo in izkušnjami, ki smo jih bili deležni, zagotovo spreminja. Če nas v mladosti privlači drznost, nas bo to na stara leta morda celo odvračalo. Nemalokrat se star človek čudi svojim odločitvam, ki jim je v imenu privlačnosti sledil v mladosti.

Telesna, čustvena, intelektualna  privlačnost so torej različne vrste nekakšnega vodila našega življenja. Njim podrejamo marsikaj, naše odločitve pa so lahko posledice – dobre, včasih tudi ne. Kaj se zgodi, če ne sledimo svojim željam, če zavračamo v »dobro« nekoga ali nečesa tisto, kar nas zares privlači? Se lahko zgodi, da vstopimo v prostor, ko privlačnosti nasploh ne moremo več občutiti? Kako pomembna je torej zares privlačnost?  

 

 

 

 
Anketa

Je telesna privlačnost nujna za partnersko zvezo?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.