Turbulenca bratu

Napovednik

Število samozaposlenih se vsako leto povečuje. Če se želimo samozaposliti, moramo najprej o tem dobro premisliti. Kaj vse je treba upoštevati, preden se za to odločimo, med katerimi možnostmi samozaposlitve lahko izbiramo? In kaj storiti pozneje, če samozaposlitev ne izpolni naših pričakovanj? O vsem tem v sredini Turbulenci z gosti.

Beri dalje
Turbulenca

Meje zdravega teka

22.4.2015

Za nekatere tek pomeni sprostitev, za druge priložnost za zbistritev misli, za tretje pa obvezen trening in nepogrešljiv odmerek dnevne športne aktivnosti. Tek postaja vse bolj priljubljena oblika rekreacije, nas pa bo v tokratni Turbulenci zanimalo predvsem, kje so meje zdravega teka: kako se na tek pravilno pripravimo, kakšna naj bo ustrezna prehrana tekača, kako izberemo primerno obutev in oblačila in kako se lahko obvarujemo pred morebitnimi poškodbami. Svetovali bomo tako začetnikom kot tudi tistim, ki se pripravljajo na daljše organizirane oblike teka, kot je tek na 10 km, mali maraton in maraton.  

O teku se bomo tokrat pogovarjali z zdravnico dr. Nado Rotovnik Kozjek  in prof. dr. Brankom Škofom, profesorjem športne vzgoje, ki bo še pol ure po oddaji dosegljiv na telefonsko številko: 01/475 3204.
Anketa

Radi tečete?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.