Turbulenca bratu

Napovednik

Obletnica rojstva našega največjega pesnika Franceta Prešerna je iztočnica za tokratno oddajo, v kateri se bomo pogovarjali o ustvarjalnosti in o tem, pri čem vsem nam ustvarjalno mišljenje koristi. Če smo ustvarjalnost včasih povezovali predvsem s pesniki, pisatelji in umetniki, pa danes radi poudarjamo, da smo lahko ustvarjalni vsi, ne glede na starost, izobrazbo in poklic, ki ga opravljamo.

Beri dalje
Turbulenca

Kaj se zgodi, ko se upokojimo?

26.11.2014 - Včeraj v službi, danes v pokoju.

Po upokojitvi se človekovo življenje korenito spremeni, spoprijemati pa se mora tudi z različnimi izzivi, ki se pojavijo ob prehodu. Oži se socialna mreža posameznika, na novo se postavlja partnerska vloga, zgodijo se spremembe v družinskih odnosih. O trenutku, ko nastopi upokojitev, kako se nanjo pripraviti, da se izognemo stresu, kako si izoblikovati socialno mrežo in biti aktiven, bomo spregovorili z gosti v tokratni oddaji. Z nami bodo dr. Polona Matjan Štuhec, spec. klin. psih., Anton Donko iz Zveze društev upokojencev Slovenije in Natalija Planinc, aktivna upokojenka iz Pirana, ki dokazuje, da lahko, če se na pokoj pripraviš, polno živiš tretje življenjsko obdobje.  

Ob upokojitvi se lahko za pravno in psihološko svetovanje obrnete na Zvezo društev upokojencev Slovenije ali na spletno stran Seniorji.info.

 
Anketa

Je upokojitev lahko šok za posameznika?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.