Turbulenca bratu

Napovednik

Čistoča še pred sto leti sploh ni bila nekaj pomembnega. Kako drugače je danes! Roke si umivamo tudi več kot desetkrat na dan, delovne površine čistimo z razkužili, za vzdrževanje čistoče uporabljamo nepregledno število pripomočkov. Kdaj je čistoča nujna in kdaj je tudi umazanija lahko koristna, bomo ugotavljali v tokratni Turbulenci.

Beri dalje
Turbulenca

O tekmovalnosti

19.9.2018

Tekmujemo od malega: na igrišču za žogo, v šoli za ocene, borimo se za službo, tekmujemo v poslu, na trgu dela, vse prevečkrat tudi v medosebnih odnosih. Zakaj tekmujemo, kakšne potrditve iščemo in kje so meje zdrave tekmovalnosti v družbi, ki spodbuja individualizem in produktivnost?

O zdravih mejah tekmovalnosti se bomo pogovarjali s sociologijo dr. LUCIJO ČEVNIK in psihologom NIKOLAJEM MEJAŠEM, v studiu pa se nam bo pridružil tudi MAJ MARKOŠEK, 17-letni dijak, dobitnik več kot 100 medalj šahovskih tekmovanj.

V oddaji nas bo zanimalo tudi, kako se tekmovalnost kaže v znanosti, umetnosti in športu ter tudi, kdaj je tekmovalnost dobrodošla, kakšni so motivi zanjo in kakšne so lahko posledice pretirane tekmovalnost. Ker pa si danes svet mladih težko predstavljamo brez družbenih omrežij, nas bo zanimalo tudi, kako ta spodbujajo tekmovalnost.  
Anketa

Je tekmovalnost lahko tudi pretirana?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.