Turbulenca bratu

Napovednik

Podjetja, ki imajo urejene kadrovske procese, so finančno uspešnejša, za uspešnost organizacije pa je bistvena motivacija delavcev. Dobro plačani delavci so produktivnejši. Tako pravi teorija, kako se ta upošteva v praksi, pa bomo preverili v tokratni Turbulenci.

Beri dalje
Turbulenca

Umetnost zdravi?

22.3.2017

Umetnost nam z različnimi izraznimi oblikami (likovno, glasbeno, dramsko, gibalno) omogoča, da lažje izražamo svoja čustva in komuniciramo s svetom. Za nekatere je način raziskovanja svojega notranjega sveta, za druge lahko deluje zdravilno in se uporablja kot oblika terapije, za tretje pa dokaz, da volja do ustvarjanja premaguje še tako hude ovire in omejitve.  

V studiu se bomo pogovarjali s strokovnjakinjama: dr. BOJANO CAF, specialno pedagoginjo in gibalno-plesno terapevtko, ki prihaja iz Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana in doc. ALENKO VIDRIH, igralko in dramsko pedagoginjo, ki je tudi vodja podiplomskega študija ''Pomoč z umetnostjo'' na Pedagoški fakulteti ljubljanske univerze.  

Poleg strokovnjakinj se nam bo v studiu pridružil tudi fotograf BRANKO ČEAK, ki ga niti hitro napredujoča dedna okvara mrežnice ni ustavil pri fotografiranju. V Kopru pa smo obiskali TINO PAVLOVIČ, ki ji je prav slikanje (z usti) pomagalo, da je po hudi nesreči, ki jo je prikovala na voziček, našla nov smisel.  

Bili smo tudi na delavnici risanja s peskom, ki lahko mladim, obremenjenim s šolskimi obveznostmi in čustveno napetim, pomaga, da se lažje sprostijo.  
Anketa

Menite, da je umetnost zdravilna?

Poll archive
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.