Turbulenca bratu

Napovednik

Ob diagnozi rak mnogi pomislijo, da je bolezen smrtna. Pa je res? Veliko ozdravljenih bolnikov pravi, da jim je bolezen za vedno spremenila življenje, številnim na bolje. Kako sprejeti novico, se odločiti za terapijo in ohraniti življenjsko moč? Z gostoma Turbulence tudi o tem, kako z rakom živeti in kako bolezen prizadene okolico. Spoznali boste tudi nekaj posameznikov, ki se z rakom borijo ali pa so ga že premagali, in izvedeli, kako se je bolezen dotaknila njihovih najbližjih. Na vaša vprašanje bo med in po oddaji odgovarjal onkolog prof. dr. Nikola Bešić.

Beri dalje
Turbulenca

Mobing - trpinčenje na delovnem mestu

1.10.2014

Po raziskavah Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa je v Sloveniji nekatere od oblik neustreznega vedenja na delovnem mestu doživelo kar 10 odstotkov zaposlenih, trpinčenje na delovnem mestu ali mobing pa 1,5 odstotka zaposlenih. Konflikte, ki se pozneje razvijejo v mobing, pogosto sprožijo slabosti v organizaciji delovnega procesa, na primer stalna časovna stiska, premalo zaposlenih v oddelku, zunanji pritiski, nejasna ali nasprotujoča si navodila.  

Mobing je največkrat izraz nesposobnosti vodilnega uslužbenca, ki se boji konfliktov, saj jih ni sposoben reševati. Za vse, ki delajo v takšnih razmerah, so konflikt ventil za frustracije, ki jih čutijo zaradi preobremenjenosti. Posebno verjetno je, da bodo žrtve mobinga postali tisti zaposleni, ki svojega dela ne opravijo dovolj dobro ali pa ga opravljajo najbolje in izstopajo iz množice.    

V Turbulenci bomo zato pravnico, strokovnjakinjo za delovno in socialno pravo, magistrico Natašo Belopavlovič, in magistrico upravnih znanosti, svetovalko za področje mobinga in konfliktov, Pavlo Mlinarič, spraševali, kako prepoznati mobing in predvsem, kako se obvarovati pred trpinčenjem na delovnem mestu.    

Dobrodošla so tudi vaša mnenja in vprašanja. Med oddajo in pol ure po njej bo nanje odgovarjala naša gostja, pravnica Nataša Belopavlovič. Med oddajo nas pokličite na: 01/475 20 20 in 01/475 20 21. Po oddaji pa bo sogovornica dosegljiva na: 01/475 32 04.
Anketa

Ste že kdaj doživeli mobing?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.