Turbulenca bratu

Napovednik

Z darovanim organom lahko povrnemo zdravje ali celo življenje drugemu človeku. To se lahko zgodi že pred, predvsem pa po naši smrti. Prav zato boste ob dnevu darovanja organov in tkiv v oddaji Turbulenca izvedeli, kako postanete darovalec. Zanimalo nas bo, s čim se soočajo ljudje, ki se odločajo o darovanju organov ob smrti najbližjega, in kako nov organ v svojem telesu sprejmejo tisti, ki so prestali presaditev enega izmed organov.

Beri dalje
Turbulenca

Karizma - dar ali spretnost?

7.10.2015

Nekateri pravijo, da je to poseben dar, drugi, da je karizma tisto, kar človek izžareva. Tretji radi poudarjajo, da imajo karizmo le tisti na vplivnih položajih, izvorno pa beseda pomeni »od boga dana milost«. Vsekakor je to izmuzljiv pojem, ki ga lahko vsakdo opredeli po svoje. Prav zato nas bo v tokratni oddaji zanimalo, ali je to nekaj, s čimer se posameznik rodi, ali jo lahko z nekaterimi veščinami tudi pridobi.  

O karizmi se bomo pogovarjali s psihologinjo mag. Mio Bone in dramskim igralcem Alešem Valičem. V studiu pa se nam bo pridružil tudi teolog Miran Špelič, ki bo o temi spregovoril z religioznega vidika in izpostavil koncept frančiškovske karizme.
Anketa

Je karizma dar ali spretnost?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.