Turbulenca bratu

Napovednik

Misliti drugače in iskati vedno nove rešitve ni rezervirano zgolj za umetnike in druge ustvarjalne poklice, temveč nam lahko koristi tudi v vsakdanjem življenju. Kako sploh razmišljati zunaj ustaljenih in sprejetih okvirov, kako spodbuditi ustvarjalno mišljenje in kakšne rezultate lahko to prinese? Več z gosti v Turbulenci!

Beri dalje
Turbulenca

Ko se starši razidejo

14.2.2018

V letu 2016 se je razvezalo 2.531 zakonskih zvez. V polovici - torej v 1.262  zakonskih zvezah je bilo ob razvezi 1.984 vzdrževanih mladoletnih otrok.  

Razidejo se starši, otroci pa morajo sprejemati njihove odločitve -  takšne in drugačne. Včasih je vloga otroka pri načrtovanju novega življenja v ospredju, drugič se nanj malodane pozabi. V vsakem primeru pa se otrok srečuje z veliko spremembo v svojem življenju. Doživljanje novega je pogojeno z njegovo starostjo, zrelostjo in osebnostjo. Prepričanja odraslih so pogosto zmotna – starši v prepričanju, da majhen otročiček še ničesar ne razume in zato zanj njihova ločitev ni dramatičen dogodek, lahko storijo velike napake. Ta majhen otročiček res še nima razvitih kognitivnih sposobnosti,  vendar  pa je zato njegova emocionalna plat toliko močnejša. In prav preko nje doživlja ves svet okoli sebe - še najbolj pa svoje najbližje osebe. Prav te, ki doživljajo temne dni svojega življenja. In prav to občuti tudi malo bitje. To vodi k dejstvu, da ni splošnega nasveta – kakšno skrbništvo, v kolikšnem obsegu, kdaj  naj se vzpostavi rutina, kdaj naj se omogoči vključevanje otroka v nova načrtovanja življenja. Vsak vzeti trenutek za razmislek bo lahko dobro prispeval k pravilnejšim odločitvam. Te pa so naložba tudi za nekoč odraslega posameznika.   
Anketa

Ali razveza staršev vedno zaznamuje otroke?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.