Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji • oddaje

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Lena Gabršček, kapetanka slovenske reprezentance odbojke sede, športna psihologinja, motivatorka

25.04.2024

Gostja v studiu je Lena Gabršček, kapetanka slovenske reprezentance odbojke sede ter športna psihologinja in motivatorka. Oddajo dopolnjujeta prispevka o namiznem tenisu za invalide pri zgoniškem ŠK Kras. Poleg voditeljice Barbare Ferluga so v studiu še dijaki Julija, Nanika in Iztok. Uredništvo: Nataša Ferletič, Barbara Ferluga, Poljanka Doljak in Jan Leopoli, ki podpisuje tudi režijo.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Miha Šalehar, radijski voditelj in pisatelj

28.03.2024

Gost je radijski voditelj in pisatelj Miha Šalehar. Beseda teče o njegovi zadnji knjigi z naslovom Notranji pir ali kako se prepiti do konca. Dijaki v studiu mu postavljajo vprašanja tudi o radijski oddaji TOPLOVOD na Valu 202: zanima jih, kaj je zanj dobro življenje in katere so najpomembnejše stvari v življenju. Voditeljica oddaje je Barbara Ferluga, ki je s Poljanko Doljak, Natašo Ferletič in Janom Leopolijem tudi urednica oddaje. Režijo podpisuje Jan Leopoli.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Vklop; mag. Irena Deželak, predavateljica in poslovni coach

15.02.2024

Gostja v studiu je mednarodna predavateljica in poslovni coach mag. Ireno Deželak. V oddaji, ki jo vodi Barbara Ferluga, je govor o uspešnem komuniciranju, čustveni intelligenci in PCM metodi.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Slovenci v Italiji

21.12.2023

Decembrsko oddajo smo posvetili analizi izobraževalnih in kadrovskih potreb slovenskih organizacij v Italiji. Gostja prvega dela oddaje je bila raziskovalka Slovenskega raziskovalnega inštituta SLORI dr. Maja Mezgec. Ena od težav, s katero se soočajo slovenske organizacije v Italiji pa je tudi pomanjkanje kadrov z znanjem slovenskega jezika. O tem, o pogledu na naš jezik, kalkih in narečju pa je spregovoril jezikoslovec dr. Damjan Popič.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Vklop; Umetna inteligenca

23.11.2023

Tema oddaje je umetna inteligenca v vsakdanjem življenju; gosta v studiu sta Borut Svara, direktor tehnologije pri podjetju Aindo ter dr. Blaž Zupan, prof. na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Pri oddaji sodeluje skupina dijakov tržaških in goriških drugostopenjskih srednjih šol. Vodi Barbara Ferluga, uredništvo pa podpisujejo Nataša Ferletič, Barbara Ferluga, Poljanka Doljak ter režiser Jan Leopoli.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Vklop; Jernej Šček, avtor knjige Kavarna Italija

26.10.2023

Tokratni gost mesečne mladinske oddaje VKLOP je filozof in profesor Jernej Šček, avtor knjige Kavarna Italija, ki je pred kratkim izšla pri Založništvu tržaškega tiska. Šček spregovori o pomenu humanizma v današnjem svetu, filozofiji danes ter knjigi, v kateri so zbrani pogovori z italijanskimi intelektualci. Pri oddaji sodeluje skupina dijakov iz Trsta in Gorice. Ob voditeljici Barbari Ferluga so tokrat v studiu Hana Cepar, Elena Vittorelli Fabioli in Ivan Visintin. Uredništvo oddaje sestavljajo režiser Jan Leopoli, Barbara Ferluga ter Poljanka Doljak.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji O radiu s Katjo Stojnić

22.06.2023

Zadnji, junijski Vklop smo posvetili radiu. Gostja je radijska voditeljica Katja Stojnić. Slišimo jo na Valu 202, slišimo jo na podcastu Rožnata dolina, Katja pa je tudi glas Radia Trst A, kjer se zadnja leta oglaša predvsem v poletnih mesecih v svoji popoldanski glasbeni oddaji Brezčasni.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji O glasbi z Mio Guček in Rental 0012

30.03.2023

Vklop je tokrat glasbeno obarvan. Gostja v studiu je zmagovalka Slovenske popevke 2022, Mia Guček. Z energično in uspešno pevko se poleg voditeljice oddaje Barbare Ferluga, v studiu pogovarjajo še dijaki Jan, Martina, Sarah in Kaja. Med prvim in drugim delom pogovora pa v prispevku spoznamo mlado tržaško skupino Rental0012. Pravkar je izšel njihov prvi minialbum z naslovom La vita in una sera, načrtujejo pa še dva minialbuma. V oddaji sodelujejo tudi ostali člani letošnje ekipe Vklopa, ki se oglašajo v krajših izjavah. Uredništvo oddaje podpisujejo režiser Jan Leopoli, voditeljica Barbara Ferluga ter Poljanka Doljak.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Primož Forte in Tadej Golob

02.03.2023

V mesecu februarju, ob slovenskem kulturnem prazniku, je oddaja kulturno obarvana. Gosta sta igralec Primož Forte, ki spregovori o svoji umetniški poti ter pisatelj Tadej Golob, ki je v zadnjih letih postal najbolj znano slovensko ime v svetu pisanja kriminalk. Pri oddaji sodelujejo dijaki drugostopenjskih srednjih šol iz Trsta in Gorice. Uredništvo podpisujejo Barbara Ferluga, Poljanka Doljak in Jan Leopoli.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Čustvena in spolna vzgoja

02.02.2023

Beseda tokrat teče o čustveni in spolni vzgoji mladih. Gosta sta psihologinja in psihoterapevtka Roberta Sulčič ter specialist ginekolog in porodničar, direktor Bolnišnice Postojna, Aleksander Merlo. Oddajo vodi Barbara Ferluga, sodeluje skupina dijakov tržaških in goriških drugostopenjskih srednjih šol. V zadnjem delu oddaje je tudi rubrika U120, namenjena spoznavanju italijanske ustave. Režiserja sta Jan Leopoli in Poljanka Doljak, ki z Barbaro Ferluga podpisujeta uredništvo.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Politika

22.12.2022

Tema oddaje je politika, gosta na daljavo sta novinar radijske državne mreže Rai Lucio Bondì ter profesor na univerzi v Groeningenu Peter Verovšek. Oddajo vodi Barbara Ferluga, sodelujejo dijaki drugostopenjskih šol na Tržaškem in Goriškem. Uredništvo sestavljajo Poljanka Doljak, Nataša Ferletič, Barbara Ferluga in Jan Leopoli, ki obenem podpisuje režijo.

Vklop, oddaja Slovencev v Italiji Trajnostna moda

24.11.2022

Tema tokratne oddaje je trajnostna moda. Gostji na daljavo sta modna oblikovalka Tjaša Škapin in svetovalka za celovito podobo osebnosti Lea Pisani. V studiu postavljajo vprašanja dijaki višjih srednjih šol iz Trsta in Gorice. Voditeljica Barbara Ferluga pa v rubriki U120 spregovori o 34. členu italijanske ustave. Uredništvo Poljanka Doljak, Nataša Ferletič, Barbara Ferluga, Jan Leopoli. Režija Jan Leopoli.

Stran 1 od 5
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov