Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. apr. 2024

TV Slovenija 1 • Pet, 12. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V SNG Nova Gorica smo si ogledali premiero predstave Mnogo hrupa za nič v režiji Ivane Djilas. Bili smo na predstavitvi antologije slovenske slamovske poezije Tri minute, ki jo je izdal Mladinski kulturni center Maribor. Bili smo tudi na premieri plesne predstave Grom Bena Novaka.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Na Balončkovem zmrzuje, zato Žarko in Živa vse živali naženeta v skedenj. Toda tam ugotovita, da je tudi v skednju mraz! Ko najdeta luknjo v steni, se odločita, da jo bosta zabila. Skupaj bosta poskrbela, da bodo njuni prijatelji na toplem.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Gosta oddaje sta zakonca Nina Osenar in Dejan Kontrec, ki bosta z voditeljico Bernardo Žarn delila svoje življenjske preizkušnje. Med drugim o tem, kako se dvigniti iz brezna in spet zadihati svetlobo in o tem, kako je lahko bolezen priložnost, ki ti da novih moči in utrdi partnerski odnos.

Film, v katerem je igral Frenk, je nominiran za Oskarja. In vsi se začnejo pripravljati na veliki dogodek... Ob tem se vsak spomni svojih lastnih načrtov iz preteklosti...Koliko različnih talentov so naši znanci zavrgli! Zdaj je čas, da nekaj storijo... Martin je cel čas odločen: postal bo boter neznanemu otroku nekje v daljni deželi in mu pomagal do boljše prihodnosti... - "In Oskarja dobi:..."

V epizodnih vlogah nastopajo Milena Morača, Grant Austin, Robert Logie in ansambel Mihe Vardjana.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Vračamo se na kraj, kjer smo bili mesec dni po poplavah. Obljube o nadomestnih gradnjah v kratkem času se niso uresničile. S terena s pristojnimi in ljudmi iz prizadetih krajev; mnogi med njimi še niso dočakali uradne odločitve, ali bodo njihove hiše zaradi ogroženosti območja porušili.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Trije popotniki, poleg Scotta in Justina tudi snemalec Andre, se iz Severne Koreje napotijo v Indonezijo in si najprej ogledajo goro Bromo, še vedno dejaven, a razmeroma miren ognjenik sredi otoka Java. Spoznajo Oko, krajevnega vodnika, in z njim pot nadaljujejo v revna predmestja Džakarte, kjer lahko vidijo, kako težko se ljudje prebijajo iz dneva v dan. Na svetovno znanem otoku Bali se udeležijo eksplozivne tradicionalne dirke bikovskih vpreg. Scotta zalije »izpust«, Oka pa ostane brez voza. Spoznajo tudi balijskega princa, ki jih kot častne goste povabi na svoje slavje.

DEPARTURES / Kanada / 2010 / Avtorja: Scott Wilson, Justin Lukach / Direktor fotografije in režiser: Andre Dupuis

Na Festivalu dokumentarnega filma smo se pogovarjali s srbsko režiserko Milo Turajlić, hrvaškim režiserjem Elvisom Lenićem in slovensko režiserko Majo Weiss o njihovih najnovejših filmih, ki jih povezuje naša nekdanja skupna država Jugoslavija. Mila Turajlić v filmskem eseju Neuvrščeni: Dosje Labudović odkriva delo Titovega snemalca Stevana Labudovića in se sprašuje, kam je izginil glas neuvrščenih. Elvis Lenić v dokumentarcu Ladja prikazuje, kaj je po obdobju hrvaške tranzicije ostalo od puljske ladjedelnice Uljanik, nekoč simbola jugoslovanske industrije. Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Maje Weiss pa je portret štirih ljudi, rojenih v Sloveniji, ki so jih nacisti med drugo svetovno vojno v okviru rasnega programa Lebensborn dali v posvojitev in jim spremenili identiteto.

Az adás tartalma:

- hulladékgyűjtő akció a Lendvai községben;
- palánta cserebere a Muravidéki Mintagazdaságban;
- Magyar est Muraszombatban;
- Kis-Kerka menti zenés találkozó Domonkosfán;
- a Lendvai Lions és a Leo Klub hagyományos jótékonysági rendezvénye;
- évfordulók a magyar tudományban 2024-ben.

Vsebina oddaje:

- akcija zbiranja odpadkov v Občini Lendava;
- izmenjava sadik na Prekmurski vzorčni kmetiji;
- Madžarski večer v Murski Soboti;
- Glasbeno srečanje ob Mali Krki v Domanjševcih;
- tradicionalna dobrodelna prireditev Lions in Leo kluba Lendava;
- obletnice v madžarski znanosti v letu 2024.

V tem tednu so šole zaradi grozilnega spletnega komentarja poostrile varnostni nadzor, zato smo v Infodromu preverili, kako ste doživeli to grožnjo in odziv odraslih nanjo. V Infogromu smo mlade iz Otroškega parlamenta vprašali, kaj se je na področju duševnega zdravja spremenilo v zadnjem letu. Muslimanski sveti mesec ni prinesel miru v Gazo. 11-letna deklica Rima, ki z družino živi v begunskem taborišču, nam je pokazala, kako je videti njen vsakdan, predvsem kako se spoprijemajo s pomanjkanjem hrane. Fantje iz OŠ Sava Kladnika Sevnica so nam razložili, kako ustvariš elastomobil, ki zmaga na državnem tekmovanju. Ajdi in Mateju pa smo se pridružili na treningu karateja.

Tim najde Evo v dvigalu in jo poskuša kar najhitreje spraviti v bolnišnico. Toda zaradi močne nevihte je cesto zasul zemeljski plaz in Knežji dvor je odrezan od sveta. Ali bo Eva rodila zdravega otroka? Tudi dr. Niederbühl je nedosegljiv. Zaradi zaprte ceste se Robert peš odpravi v nevihto, da bi bil ob porodu z Evo. Werner sina ne želi pustiti samega in ga spremlja v snežnem metežu. Jima bo uspelo priti do hotela? Bela in Lucy v napetem ozračju skrbita za Paula. Hildegard in Alfons sta med nevihto v svoji prijetni kuhinji, ko zunaj zaslišita glasen trk. Le koliko preglavic bo še prinesla ta nevihtna noč?

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Krokodil ni še nikoli smučal, a Rija sklene, da ga bo naučila. Seveda veliko bolje smuča od njega. Na začetku … Rija ne mara, da jo kdo premaga. Še posebno začetnik! Jutri bosta šla raje drsat. Saj še nisi drsal, kajne, Krokodil?

VLOŽENI CVETOVI MAGNOLIJE
Še vedno lahko naberemo zanimive cvetove magnolije. Venčne liste tega okrasnega grma ali drevesa v Jugovzhodni Aziji, od koder izvira, uporabljajo v kulinariki. Dišeči 'material' je hvaležna delikatesa, ki jo pripravimo mimogrede, kot je v Dnevniku lastnih izkušenj storila Ana-Marija Berk.

KROMPIR
Z mislimi smo morda že pri pečenem mladem krompirčku, a vseeno ne hitimo s sajenjem na prosto. Gomolje posadimo, ko so tla ogreta na vsaj 8 stopinj Celzija in je malo možnosti za aprilske ohladitve. Tako je manj verjetno, da se razvijejo bolezni in škodljivci.

ZELENJAVNI VRT Z VANESOM HUSIĆEM
Če s krompirjem morda še čakamo, pa v toplih dneh na gredice že sadimo prve rastline v novi sezoni. Tokrat bomo v Vanesovih vrtnih nasvetih izvedeli, na kaj moramo biti pozorni pri kupljenih sadikah in kako vzpostavimo čim bolj zdrav vrt.

SPOMLADANSKI NASAD
Nepopisno ugodje nas preveva, ko nam ob prebujeni naravi naklonjenost kažejo cvetovi izbranih rastlin, ki smo jih razporedili v spomladanske nasade. Zunanjo zasaditev, ki naj bo v dovolj težkem loncu, s praprotjo, maroško marjetico in drugimi lepoticami opiše Marija Hrovat iz Profesionalne vrtnarske družbe.

GORENJSKI NAGELJ
Z gorenjskimi nageljni, ki bodo poleti pozornost pritegovali z rdečimi cvetovi na dolgih poganjkih, je vse leto kar nekaj dela. Potem ko jih Irena Hozjan že med prezimovanjem redno čisti in škropi proti ušem, pa je aprila zadnji čas, da jih s hčerko pripravita za na okenske police.

navrtu@rtvslo.si

Nemška dežela Mecklenburg je redko poseljena kmetijska dežela z neokrnjeno naravo in številnimi zapuščenimi graščinami. Iz mesta na podeželje se je preselila tudi mlada družina von Waldthausen, ki zdaj obnavlja staro graščino. Friedrich von Waldthausen je arhitekt, ki namesto rušenja stare stavbe in ponovne gradnje pripisuje velik pomen obnovi izvirne zgradbe. Na posestvu imajo tudi star sadovnjak, večino jabolk predelajo v sok. Jabolka in drugo sadje so glavna sestavina mecklenburške kuhinje, tudi za nadev mesnih jedi. Najbolj znana specialiteta pa so mecklenburška pečena svinjska rebra.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Osrednja gosta oddaje sta Gregor Ravnik, zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca leta 2023, ter Elda Viler, ki bo spregovorila o izdani avtobiografiji (pisca Iva Gajiča) Elda – notranji naboj. Posebno pozornost namenjamo ansamblu bratov Poljanšek iz Tuhinjske doline, ki igra že 50 let. Ljudsko Nocoj pa, oh, nocoj bosta izvedla Gregor Ravnik in Steffy. V studiu Glasbenega pozdrava je tudi mlad dolenjski sestav Kvinta.
Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.

Obiskali smo Istrane in Primorce v Prekmurju, ki so Jadransko morje zamenjali za Panonsko. Muzej v naselju Pince Marof spominja na lesene barake iz leta 1922, ko je nastala vas Benica in so zrasle prve hiše prvih priseljencev. Med obema svetovnima vojnama je Primorska izgubila tretjino svojega ozemlja in četrtino prebivalstva. 80.000 Primorcev se je pred naraščajočim fašizmom izselilo v zahodno in srednjo Evropo, nekateri na območja nekdanje Kraljevine SHS, kasneje Jugoslavije, precej se jih je preselilo v Prekmurje, kjer so med leti 1921 in 1935 ustanovili pet kolonij.

Kaj skriva pozabljena vasica Ajdna pod Stolom, ki leži pod Stolom in s svojim izročilom o Ajdovski deklici od nekdaj vznemirja domačine? V poznoantični vasici je na ogled postavljena osupljivo bogata arheološka dediščina, z izkopanimi zidovi in pokritimi objekti, ki pričajo, da je bilo na majhnem prostoru kar 27 objektov in preko dvesto prebivalcev, ki so imeli kar dve cerkvici. V eni izmed njih domišljijo buri ženski grob v osrednjem delu cerkve, ki naj bi bil po nekaterih domnevah celo grob Ajdovske deklice. Zadnja izkopavanja so na Ajdni potekala med letoma 1999 in 2004, ko so na dan nepričakovano prišli tudi predmeti iz 9. stoletja, iz časa staroslovenske kneževine Karneole s središčem v Karniju (današnji Kranj).

V oddaji tudi več o Časarovem mlinu, ki je v dolini Ratkovskega potoka zaščiten kulturno-tehnični spomenik. V njem je zanimiv stroj na lesni plin in Francisova turbina.

Bili smo prav v špici zvonika piranske cerkve Svetega Jurija in odkrivali zaklade sakralne dediščine v župnijskem podzemlju. Piran, ki ima kar 600 let dolgo povezavo z Benetkami, je imel v svoji zgodovini kar 23 cerkva, zdaj jih je aktivnih še deset, pri čemer so nekatere v zelo slabem stanju.

Tokrat bosta z nami v nogometnem magazinu Pot na EP 2024 kapetan in selektor slovenske reprezentance Jan Oblak in Matjaž Kek. Spoznali bomo Köln, ki bo poleti gostil pet tekem, in avstrijskega zveznega igralca Nicolasa Seiwalda.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Začel se je festival Odprte hiše Slovenije, ki bo potekal do nedelje. Bili smo na premieri drame Pet kraljev: K psihopatologiji neke monarhije, v režiji Livije Pandur so jo postavili na oder SLG Celje. Ogledali smo si tudi skupinsko razstavo Ljubljana se klanja Sloveniji VIII: Tubolje, na kateri v galeriji Vžigalica razkrivajo umetniški potencial in kulturne vplive zasavskih oz. trboveljskih revirjev.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

O filmu, ki je zagnal avstralsko filmsko renesanso v 70. letih, se v studiu pogovarjamo s filmsko kritičarko in urednico filmskega programa v Slovenski kinoteki, Anjo Banko.

Film, ki je v véliki divjini začel avstralsko filmsko renesanso

Sredi družinskega izleta v največjem in najbolj divjem območju v Avstraliji sta odraščajoče dekle in njen mlajši brat iz meščanske sydneyjske družine nenadoma prepuščena sama sebi. Veščin in orodij za preživetje nimata. Tam ni hrane, ni pitne vode. Med tavanjem srečata fanta aboridžinskega rodu, ki ne govori angleško. Je na večmesečnem pohodu skozi divjino, s katerim bo opravil obred prehoda v odraslost. Njuno življenje je v rokah tega fanta, s katerim se ne moreta sporazumeti z jezikom.

Film Nicolasa Roega velja za začetni film avstralskega novega vala. Pomembno mesto v avstralski kinematografiji zavzema tudi zaradi enega od prvih igralskih nastopov aboridžinskega pripadnika pred filmsko kamero. David Gulpilil je v 70. letih postal prvi filmski zvezdnik aboridžinskega rodu, tudi z njegovo pomočjo je avstralski film v 70. letih doživel renesanso. Po zaslugi naturalističnega pristopa, izjemne fotografije in scenarija, ki se osredotoča na človekovo mesto v divjini in je obsegal le 14 strani, je občinstvo po vsem svetu spoznalo skrajne razmere na eni od najbolj divjih celin na planetu. Divjina, tako imenovani »outback«, zajema okrog 80 odstotkov avstralskega površja.

Izvirni naslov: WALKABOUT / Avstralski film, 1971 / Režija: Nicolas Roeg / Scenarij: Edward Bond, Donald G. Payne, Nicolas Roeg / Igrajo: Jenny Agutter, David Gulpilil, Luc Roeg

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov