Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Generacija izolacije išče izhod

V času, ko si na dnu, iz kateregakoli razloga, poišči žarek svetlobe. Tam nekje zagotovo je.

Vpliv zvoka, ki ga ne moremo slišati

Kako se naše telo in možgani odzivajo na infrazvok in ultrazvok iz okolja? Kako lahko preučujemo vpliv zvokov, ki jih ne moremo slišati?

Mateja Črv Sužnik je avtorica zmagovalne pravljice Zajec, lisica in noč

Njena in ostalih 20 pravljic, ki jih bo Radio Slovenija odkupil, se bo pridružilo 4800 pravljicam, ki so na voljo v digitalnem arhivu RTV Slovenija.

Rezultati natečaja za oddajo Lahko noč, otroci!

Pisatelj, pesnik in predavatelj Peter Svetina, režiserka v Igranem programu ARSa Ana Krauthaker in urednica oddaje Alja Verbole so na natečaju za izvirno slovensko pravljico za oddajo Lahko noč, otroci!, odločali med 945 pravljicami.

Več novic

Oddaje

70 let bolnišnične šole OŠ Ledina

20. 2. 2022

Bolezen ne izbira. Tudi veliko otrok in mladih pristane v bolnišnicah – nekateri za kratek čas, drugi za daljši, tretji morajo bolnišnice zaradi kroničnih bolezni obiskovati vse svoje otroštvo. Da ne izgubijo stika s šolskim delom, da se lahko po okrevanju brez težav vrnejo k pouku in da lahko kljub bolezni ali poškodbi napredujejo na svoji izobraževalni poti, skrbijo bolnišnične šole. Večina bolnišnic v Sloveniji je povezanih z bližnjo osnovno šolo, ki mladoletnim otrokom v prostorih bolnišnice pomaga pri šolskem delu. Da je bolnišnična šola prav posebna vrsta šole, smo se prepričali, ko smo za oddajo Sledi časa raziskovali delovanje in zgodovino najstarejše in največje bolnišnične šole v Sloveniji. Ljubljanska Bolnišnična šola OŠ Ledina letos praznuje 70. obletnico delovanja, danes ima 19 oddelkov na 5 lokacijah, v njej je zaposlenih 23 učiteljic, ki skrbijo za 2.700 šolarjev na leto.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov