Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Učinki glasbe in gibanja pri Parkinsonovi bolezni

Delavnica in spletni seminar sta del mednarodnega projekta B-AIR, ki ga vodi Radio Slovenija, in v organizaciji Društva Trepetlika.

Radiofonski esej Obrazi avtizma

V dvanajstih letih poučevanja klavirja, petja in glasbene teorije na zasebni glasbeni šoli se je glasbenica in učiteljica Katarina Kurtjak srečala z izzivi vključevanja otrok s posebnimi potrebami, še posebej tistih z motnjami avtističnega spektra (MAS).

Dobrodošli v magični svet glasbe, domišljije in čarovnij!

Slovenska skladateljica, ki deluje na Nizozemskem, je ustvarila novo delo, ki ga bo izvedel Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom Stevna Loya. Skladba in izvedba sta del projekta B-AIR, ki ga vodi Radio Slovenija.

Potovanje na robu noči

»Moj prijatelj Milan Kundera je rekel, da ni dovolj, da se ljubimo. Moramo znati deliti noč. In midva s slavčkom si jo pošteno deliva.«

Več novic

Oddaje

Nina Kokelj: V vesolju

3. 12. 2023

Igra je namenjena hospitaliziranim otrokom, ki morajo opraviti magnetno resonanco. Ker je ta pregled ne le za najmlajše, temveč tudi za odrasle pogosto stresen in neprijeten, je namen igre na zabaven in sproščujoč način predstaviti postopek magnetne resonance, male pacientke in paciente pa opolnomočiti in jih podpreti pred preiskavo. Režiserka: Ana Krauthaker Tonska mojstrica: Sonja Strenar Avtor izvirne glasbe: Goran Krmac Fonetičarka: Mateja Juričan Strokovna svetovalka: dr. Ivana Kreft Hausmeister Mark – Mark Vidrih Kolar Lara – Luiza Rakovec Zdravnica – Ana Urbanc Tiger – Lotos Vincenc Šparovec Napovedovalec – Igor Velše Uredništvo igranega programa. Posneto v studiih radia Slovenija septembra 2023. Igra je nastala v okviru projekta B-AIR, Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga sofinancirata program Ustvarjalna Evropa Evropske unije in ministrstvo za kulturo RS.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov