V nedeljo, 9. junija, bomo volivci izbirali evropske poslance in odgovarjali na vprašanja na treh posvetovalnih referendumih. Foto: BoBo
V nedeljo, 9. junija, bomo volivci izbirali evropske poslance in odgovarjali na vprašanja na treh posvetovalnih referendumih. Foto: BoBo

Volilna nedelja na RTV Slovenija

Na spletni strani www.rtvslo.si, Televiziji Slovenija in Radiu Slovenija bomo dogajanje na dan volitev spremljali v spletnih prispevkih, aplikaciji Vživo, informativnih oddajah, ki bodo v poznih popoldanskih in večernih še bolj poglobljene in obsežne, takoj v ponedeljek zjutraj pa bo že sledila analiza volitev.

Na 1. programu TV Slovenija bo med 18.35 in 18.55 uvodni del oddaje Evropske volitve 2024: Volilni večer na TV Slovenija, ki bo potem potekala od 20.50 do predvidoma 00.35, vodila jo bo Tanja Gobec v sodelovanju z Igorjem E. Bergantom in Sašo Krajncem.

Tudi na Prvem programu Radia Slovenija bodo na volilni večer spremljali dogajanje v volilnih štabih, poiskali odzive na izide ter analitično ovrednotili rezultate volilne nedelje. V ponedeljek ob 8.00 pripravljajo posebno epizodo oddaje Umetnost možnega, ki bo tokrat potekala v živo, rezultate volilne in referendumske nedelje pa bodo še podrobneje analizirali v ponedeljkovi popoldanski oddaji Studio ob 17.00.

Kako smo spremljali volilno kampanjo

Volilno kampanjo smo podrobno spremljali tudi na RTV Slovenija. Na MMC-ju smo pripravili spletne klepete s predstavniki kandidatov posameznih strank, Televizija in Radio Slovenija pa soočenja kandidatov.

Uporabniki MMC-ja ste lahko v spletnih klepetih zastavljali vprašanja kandidatu posamezne stranke. Razvrstitev klepetov najdete na našem podportalu Evropske volitve 2024, na katerem si lahko še vedno preberete, kaj so povedali. Poleg tega smo pripravili še predstavitve list in vrsto poglobljenih tematskih prispevkov, ki so povezani z razumevanjem Evropske unije. Oglejte si tudi razlagalne videe z informacijami o Evropskem parlamentu. Vabljeni torej na naš podportal Evropske volitve 2024.

Televizija Slovenija je pripravila tri soočenja predstavnikov kandidatnih list na evropskih volitvah. Soočenja so v terminu Studia ob 17.00, pripravili tudi na Radiu Slovenija.

Referendumi 2024

Hkrati je na RTV Slovenija potekala tudi referendumska kampanja. Na spletni strani Referendumi 2024 smo novinarji MMC-ja pripravili poglobljene teme o vseh referendumskih vprašanjih in predstavili argumente tako zagovornikov kot nasprotnikov. Soočenja so pripravili na Televiziji in Radiu Slovenija. Najdete jih na podstrani Referendumi 2004.

Predvolilna soočenja, spletni klepeti in referendumske oddaje

Spletni klepeti na MMC-ju – od srede, 22. maja, do srede, 29. maja, ob 10. in 12. uri.

20. maj ob 20.00 na TV SLO 1
– Soočenje predstavnikov parlamentarnih strank na TV SLO. Voditeljica: Tanja Gobec.

22. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija – Studio ob 17.00: soočenje predstavnikov zunajparlamentarnih strank. Voditelja: Sandra Krišelj in Robert Škrjanc.

22. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Voditelj: Igor E. Bergant.

27. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija - Studio ob 17.00: predvolilno soočenje pred referendumom o uvedbi preferenčnega glasu. Voditeljici: Jolanda Lebar in Lucija Dimnik Rikić.

27. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Soočenje neparlamentarnih strank na TV SLO. Voditeljica: Katarina Veselič Golob.

29. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija
– Studio ob 17.00: soočenje predstavnikov parlamentarnih strank. Voditelja: Špela Novak in Tomaž Celestina.


30. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Voditeljica: Erika Žnidaršič.

3. junij ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija -
Studio ob 17.00: predvolilno soočenje pred referendumom o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Voditeljici: Alenka Terlep in Eva Lipovšek.

3. junij ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor. Voditeljica: Tanja Starič.

5. junij ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija: Studio ob 17.00: predvolilno soočenje pred referendumom o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Voditelja: Nataša Mulec in Jure Čepin.

6. junij ob 20.00
(TV SLO 1, Prvi program Radia Slovenija in rtvslo.si) – Veliko finalno soočenje na RTV Slovenija – vodili ga bodo Manica J. Ambrožič (TV SLO), Aleš Kocjan (Radio Slovenija) in Katja Štok (rtvslo.si).