Evropska unija
slice
Voditelji nič bliže dogovoru o begunskih kvotah
Ne obstaja niti soglasje za razbitje azilnega svežnja, 14. december 2018 ob 17:05 Voditelji članic Evropske unije po pričakovanjih niso dosegli preboja glede spornih obveznih begunskih kvot, kar zavira sprejetje reforme evropskega azilnega sistema.
23
Voditelji EU-ja: Sporazum o brexitu ni več stvar pogajanj
55
14. december 2018 ob 13:31 Voditelji Evropske unije so britanski premierki Theresi May jasno sporočili, da dogovor o brexitu "ni več na voljo za nova pogajanja", obljubili pa so ji, da se bodo poskušali izogniti uporabi spornega varovala za preprečitev trde meje na irskem otoku.
EU sprejel polletno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji
56
13. december 2018 ob 22:00 Voditelji članic EU-ja so na vrhu v Bruslju soglasno podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji, uvedenih leta 2014 zaradi nezakonite priključitve ukrajinskega polotoka Krim.
Britanski parlament bo o dogovoru o brexitu glasoval januarja
6
13. december 2018 ob 18:44 Britanska premierka Theresa May je obljubila, da bo glasovanje o dogovoru o brexitu do 21. januarja, medtem pa se je znova odpravila na pogovore v Bruselj.
Evropski parlament potrdil prostotrgovinski dogovor med EU-jem in Japonsko
14
12. december 2018 ob 20:44 Evropski parlament je v Strasbourgu potrdil sporazuma o prosti trgovini in strateškem partnerstvu med Evropsko unijo (EU) in Japonsko.
Brezplačni brezžični internet bo s sredstvi EU-ja vzpostavilo 89 občin Evropska komisija je objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih.
24
Theresa May na pogovorih z nekaterimi evropskimi voditelji. Bruselj naj bi bil že naveličan. Britanska premierka Theresa May je začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.
48
Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.
80
Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...
48
Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.
11
Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.
16
Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.
20
Brexit: britanski poslanci vse bolj kritični do vlade in njenega dogovora Poslanci v Veliki Britaniji vladi očitajo nespoštovanje parlamenta, ker mu ni v celoti predstavila pravnega mnenja o dogovoru z Evropsko unijo o brexitu.
42
Generalni pravobranilec: London lahko enostransko konča brexit in ne zapusti EU-ja Velika Britanija lahko enostransko, torej brez odločanja drugih držav članic, umakne napoved odhoda iz Evropske unije, je v svojem mnenju, ki sicer ni zavezujoče za Sodišče EU-ja, sporočil generalni ...
19
Akcija preprečevanja pranja denarja: odkrili več kot 1.500 "denarnih mul" Organi pregona iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom in Zvezo evropskih bank med septembrom in novembrom izvedli obsežno akcijo preprečevanja pranja denarja.
19

Izbor
Kazalo