Evropska unija
slice
60-letnica EU-ja: Razklanost Evropejcev vidna tudi v nasprotujočih si shodih
V Rimu se je na shodih zbralo okoli 30.000 udeležencev, 25. marec 2017 ob 19:15 Ob vrhu EU-ja v Rimu potekajo demonstracije tako zagovornikov Evropske unije kot tudi protesti njenih nasprotnikov - kot poroča Reuters, nekaj za vsak okus.
18
Rimska izjava potrjuje enotnost in skupne interese
38
25. marec 2017 ob 13:52 Ob 60. obletnici rimskih sporazumov, temeljev današnje Evropske unije, so voditelji 27 članic in treh osrednjih institucij EU-ja v Rimu podpisali izjavo, v kateri so potrdili enotnost, skupne ...
Papež voditeljem EU-ja: Brez solidarnosti EU tvega smrt
66
24. marec 2017 ob 21:24 Papež Frančišek je v Vatikanu evropske voditelje posvaril, da 60-letni EU brez solidarnosti tvega smrt.
Evropska komisija bi morala "udariti po mizi, zastaviti svoj ugled, predlagati pot naprej"
55
24. marec 2017 ob 06:46 " Unija se še nikoli ni znašla pred takimi izzivi, kot jih ima danes. Z nekaterimi nepremišljenimi potezami si za njihovo nereševanje ali popolnoma zgrešeno naslavljanje lahko tudi sama pripiše ...
Pozivi k odstopu Dijsselbloema zaradi očitkov južnim državam o brezglavem trošenju
61
22. marec 2017 ob 13:58 Potem ko je vodja evrske skupine Jeroen Dijsselbloem dejal, da so južne države najprej neprimerno zapravile denar, nato pa jih je bilo treba reševati, se vrstijo pozivi k njegovem odstopu.
Juncker ob obletnici napadov: Evropejci odločeni braniti svoboščine Pred letom dni so Bruselj pretresli teroristični napadi, v katerih je bilo ubitih 32 ljudi.
32
Hahn Skopje poziva k hitremu oblikovanju vlade: "Ura tiktaka" Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je ob obisku Makedonije opozoril, da država nujno potrebuje novo vlado, ki bo izpeljala potrebne reforme. V Skopju so ga pričakali protestniki.
22
Vrh Evropske unije o brexitu bo 29. aprila Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je napovedal, da bo poseben vrh voditeljev 27 članic Evropske unije o izstopu Velike Britanije iz povezave 29. aprila.
7
Slovenija zadržana do nizke ali nične obdavčenosti e-knjig Predlog enake davčne obravnave tako elektronskih kot tiskanih knjig in časopisov, ki bi članicam EU-ja omogočil uporabo nizke, tudi nične stopnje DDV-ja med drugim za e-knjige in spletne časopise, ...
25
Slovenija z "novimi dejstvi" glede terana Bruslja ni uspela omehčati Premierja Mira Cerarja je novica, da se bo proces sprejemanja delegiranega akta, s katerim želi Bruselj Hrvaški dodeliti omejeno izjemo pri uporabi imena teran, nadaljeval, negativno presenetila.
202
Velika Britanija bo postopek za izstop iz EU-ja uradno začela 29. marca Britanska premierka Theresa May bo 50. člen Lizbonske pogodbe sprožila 29. marca, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil njen tiskovni predstavnik.
23
Tusk: Grožnje Velike Britanije EU-ju ne bodo delovale EU ne bo dovolil Veliki Britaniji, da jo ustrahuje z grožnjami v povezavi z njenim izstopom, je poudaril predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.
39
Dobro in zlo Na Nizozemskem se ni zgodilo nič posebnega, kar je verjetno zelo dober znak, ker se na Nizozemskem le redko zgodi kaj takega, kar bi nas sicer presunilo in o čemer bi svetovna javnost znala kaj ...
23
Tusk in Juncker ostro nad Turčijo zaradi primerjav z nacizmom Predsednika Evropskega sveta in Evropske komisije, Donald Tusk in Jean-Claud Juncker, sta ostro obsodila turške primerjave Nizozemske z nacizmom zaradi prepovedi dejavnosti turških politikov na ...
38
Evroposlanci sprejeli strožjo zakonodajo o orožju V Strasbourgu so sprejeli novo evropsko zakonodajo o orožju, s čimer bodo med drugim okrepili nadzor nad zakonito pridobljenim orožjem, kot je lovsko in športno.
65

Kazalo