Evropska unija
slice
Mayeva uspešno prestala novo preizkušnjo glede brexita
Zakon o brexitu ključen za odhod, 20. junij 2018 ob 20:11 Britanska premierka Theresa May je uspešno prestala novo preizkušnjo v poslanski zbornici parlamenta glede zakona o brexitu.
4
Kurz svari pred novo zaostritvijo nadzora na notranjih mejah
34
20. junij 2018 ob 15:55 Avstrijski kancler Sebastian Kurz je posvaril, da bodo odločitve Nemčije glede prebežniške politike vplivale tudi na odločitve drugih držav.
EU s petkom uvaja carine na ameriške izdelke, med njimi koruzo in kavbojke
35
20. junij 2018 ob 13:54 Evropska unija bo s petkom uvedla sredi meseca sprejet ukrep o uvedbi višjih carin na ameriško blago v vrednosti 2,8 milijarde evrov.
Juncker za nedeljo sklical mini vrh o migracijah in azilu
68
20. junij 2018 ob 12:47 Nemčija, Francija, Italija in Avstrija naj bi se v nedeljo udeležile neformalnega vrha o migracijah in azilu, ki ga je danes sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.
Slovenska politika ni enotna glede tožbe proti Hrvaški
160
20. junij 2018 ob 07:50 Slovenske parlamentarne stranke imajo različna mnenja o vložitvi tožbe proti Hrvaški na Sodišče Evropske unije. Del stroke poziva, naj jo vključijo v pripravo besedila.
Plenković: Evropska komisija je v primeru arbitraže ravnala pravilno " Nevmešavanje v ta spor je bilo najboljše, kar je Evropska komisija lahko storila, " je dejal hrvaški premier Andrej Plenković in napovedal nove pogovore s slovensko stranjo.
93
Merklova in Macron za skupno evropsko omejitev migracij Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron sta podprla sodelovanje s članicami, v katere prihaja največ prebežnikov, in se zavzela za gradnjo centrov v afriških državah.
81
Sodišče: Zavrnjeni prosilci za azil lahko v državi ostanejo do konca odločitve o pritožbi Prebežnikom, ki so jim zavrnili prošnjo za mednarodno zaščito v kateri izmed članic Evropske unije, lahko v tej državi ostanejo, dokler sodišče ne odloči o njihovi pritožbi, če se odločijo za to ...
56
Bruselj svari Balkan: Preprečevanje nezakonitih migracij nujno za zaščito brezvizumskega privilegija Sodelovanje držav na Zahodnem Balkanu pri preprečevanju nezakonitih migracij je nujno za zaščito privilegija brezvizumske ureditve za vstop njihovih državljanov v Unijo, je opozoril evropski komisar ...
80
Cerarja skrbi molk komisije glede arbitraže. Slovenija bo zoper Hrvaško vložila tožbo. Evropska komisija ne bo podala mnenja v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe o meji med državama.
312
Seehofer dal Merklovi še dva tedna časa za rešitev "migrantskega vprašanja" Nemški notranji minister Horst Seehofer je za zdaj nekoliko popustil pri zahtevi, da bi morala Nemčija na svojih mejah zavračati vse prebežnike, ki so jih registrirali že v drugih državah Evropske ...
71
Bruselj podaljšal sankcije proti Rusiji Evropska unija je še za eno leto podaljšala sankcije proti Rusiji. Te je uvedla po tem, ko si je Rusija, z voljo tamkajšnjih prebivalcev, priključila ukrajinski polotok Krim.
95
Med vrhunskimi dosežki in zahtevo po konkurenčnosti: evropska kultura po letu 2020 Pred državami članicami EU-ja je predlog novega programa Ustvarjalna Evropa , torej programa za kulturne in ustvarjalne sektorje za obdobje med letoma 2021 in 2027, ki ga je Evropska komisija ...
1
Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
37
Učenje slovenščine s pomočjo igre v inovativnem učnem e-okolju Učenci še danes pri pisanju v slovenskem knjižnem jeziku delajo podobne napake, kot so jih generacije pred njimi, čeprav je morda prvi vtis drugačen.
12

Izbor
Kazalo