Evropska unija
slice
Na Hrvaškem ne vidijo podlage za tožbo Slovenije glede arbitraže
Po Erjavčevi napovedi tožbe, 9. december 2017 ob 19:42 Predsednik odbora hrvaškega sabora za zunanjo politiko Miro Kovač pravi, da ne vidi podlage za napovedano tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi zavračanja izvajanja arbitražne sodbe o meji med ...
34
Članice EU-ja skoraj tretjino BDP-ja namenjajo za socialno varnost
45
9. december 2017 ob 14:34 Članice EU-ja namenjajo v povprečju za socialno varnost skoraj tretjino svojega bruto domačega proizvoda (BDP). V Sloveniji se je ta delež rahlo zmanjšal.
Brexit za vsako ceno
44
9. december 2017 ob 06:20 Včerajšnji dogovor glede brexita še zdaleč ne pomeni rešitve.
Juncker po pogajanjih z Mayevo: "Naredili smo preboj, ki smo ga potrebovali."
29
8. december 2017 ob 17:11 Britanska premierka Theresa May in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta vendarle našla skupni jezik glede pogojev za dogovor o brexitu.
Mariborske lutke že sedem let na krilih evropskega denarja
8. december 2017 ob 20:10 Dobrih sedem let mineva od obnove in začetka uporabe prenovljenega kompleksa minoritskega samostana v Mariboru za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor.
Timmermans za dialog, Janša na pogovor s Plenkovićem Podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans upa, da bosta Slovenija in Hrvaška spor o meji rešili v konstruktivnem dialogu, sam pa je pripravljen pri tem pomagati.
132
Bruselj napoveduje tožbo proti Sloveniji in ji grozi s kaznijo Evropska komisija bo proti Sloveniji sprožila postopek na Sodišču EU-ja, ker je ni obvestila o polnem prenosu nove evropske direktive o podeljevanju koncesijskih pogodb iz 2014 v nacionalni pravni ...
37
Poljska, Madžarska in Češka zaradi nesolidarnosti do beguncev pred Sodišče EU-ja Evropska komisija je odločila, da primer nesodelovanja Poljske, Madžarske in Češke pri preseljevanju prebežnikov iz Italije in Grčije v druge članice EU-ja napoti na Sodišče Evropske unije.
134
V Bruslju se je v podporo Puigdemontu zbralo 45.000 ljudi V Bruslju se je na shodu v podporo odstavljenemu katalonskemu voditelju Carlesu Puigdemontu zbralo okoli 45.000 ljudi. Protestniki pozivajo EU, naj podpre katalonska prizadevanja za neodvisnost.
21
EU potrdil prvi evropski črni seznam davčnih oaz, vendar ukrepov še ni sprejel Finančni ministri Evropske unije so v Bruslju v okviru boja proti izogibanju davkom potrdili prvi evropski črni seznam davčnih oaz, na katerem je sedemnajst držav oziroma sodnih oblasti, ki ne ...
34
Novi šef evroskupine "finančni Ronaldo" Mario Centeno Finančni ministri držav članic evroobmočja so za svojega novega predsednika izbrali Portugalca Maria Centena, ki bo na položaju sredi januarja zamenjal Nizozemca Jeroena Dijsselbloma.
23
Juncker in Mayeva sta se trdo pogajala, a preboja nista dosegla Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker in britanska premierka Theresa May sta na skupni novinarski konferenci v Bruslju dejala, da pri pogajanjih o t. i. brexitu še ni zadostnega napredka.
34
Ali lahko EU res prepove döner kebab? Turška mesna specialiteta döner kebab sodi med najpriljubljenejše poulične prigrizke v Evropi. Evropski poslanci pa bodo sredi decembra razpravljali o njegovem nadaljnjem obstoju v EU-ju.
170
Grčija dosegla dogovor s posojilodajalci. Sledi privatizacija elektrarn. Grčija je dosegla predhodni dogovor z mednarodnimi posojilodajalci, v skladu s katerim bo država med drugim privatizirala štiri najpomembnejše elektrarne.
116
Ali bodo živila označena s semaforjem glede vsebnosti sladkorja, maščob in soli? Skupina mednarodnih prehrambnih podjetij je pripravila predlog, po katerem bi živila z visoko vsebnostjo sladkorja, soli ali maščob označevali po enotni lestvici barv semaforja.
51

Kazalo