Evropska unija
slice
Časa za urejen brexit naj bi bilo dovolj, menijo v Londonu in EU-ju
Vrh v Luksemburgu naj bi bil "trenutek resnice", 15. oktober 2018 ob 12:33 Britanski zunanji minister Jeremy Hunt in več zunanjih ministrov članic EU-ja je presodilo, da je še čas za dogovor o urejenem izstopu Britanije iz Unije, čeprav nepričakovano srečanje britanskega ...
8
"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice"
135
14. oktober 2018 ob 11:07 Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
Juncker bi Orbana izključil iz Evropske ljudske stranke
86
12. oktober 2018 ob 19:23 Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker meni, da v Evropski ljudski stranki (EPP) za madžarskega premierja Viktorja Orbana ni več prostora.
Kickl: Nadzor meje s Slovenijo zagotavlja varnost Avstrijcev
63
12. oktober 2018 ob 19:05 Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je na vrhu notranjih in pravosodnih ministrov v Luksemburgu znova zavrnil slovenske kritike zaradi podaljševanja nadzora na meji.
Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško
217
12. oktober 2018 ob 17:25 Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
Od Bistriškega gradu do Črnega jezera po novi učni in interaktivni Bistriški poti Slovenjebistriška občina je uresničila dragoceno turistično ponudbo z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
5
Avstrija želi ohraniti suverenost: zadržki do dogovora ZN-a o priseljevanju Avstrija je izrazila zadržanost do dogovora ZN-a o priseljevanju, katerega cilj je izboljšati položaj migrantov in beguncev, kancler Sebastian Kurz se bo zato posvetoval z do dogovora kritičnimi ...
103
Juncker Šarcu: Slovenija pomembna, odgovorna in zanesljiva partnerica Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v Bruslju pozdravil "prispevek Slovenije kot pomembne, odgovorne in zanesljive partnerice za prihodnost Evrope", so po srečanju s premierjem ...
79
Slovenija razočarana nad predlogom okoljskih ministrov glede zmanjševanja izpustov CO2 Okoljski ministri EU-ja so dosegli kompromis o cilju za 35-odstotno znižanje izpustov pri novih avtomobilih do leta 2030.
80
LMŠ želi biti del evropske liberalne družine Lista Marjana Šarca (LMŠ) je Zavezništvu evropskih liberalcev in demokratov (ALDE) poslala pristopno dokumentacijo za članstvo v tej evropski stranki, je povedal generalni sekretar stranke Branko ...
21
Igrišče za gledališče odpira pot večplastnemu razmišljanju o svetu Sodobna umetnost je prevečkrat nerazumljena in v populistični maniri označena kot nepomembna in zgrešena.
2
EU z Albanijo podpisal sporazum o sodelovanju pri upravljanju meja Evropska unija je z Albanijo podpisala sporazum o sodelovanju pri upravljanju meja. Frontex bo po predhodnem dogovoru s Tirano lahko izvajal operacije tudi na albanskem ozemlju.
6
Madžarska vlada za kampanjo proti Evropskemu parlamentu namenila milijone evrov Madžarska vlada je za kampanjo, s katero je želela izničiti poročilo evropske poslanke Judith Sargentini o madžarskih kršitvah, ki ga je sprejel Evropski parlament, namenila več milijonov evrov.
117
Tusk oster do žaljivih britanskih opazk o EU-ju Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ostro kritiziral, po njegovih besedah, čustvene in žaljive izjave britanskih ministrov o Evropski uniji, britansko premierko Thereso May pa pozval, naj se, ...
49
Elektronske knjige in časopisi bodo lahko obdavčeni z nižjo stopnjo DDV-ja V Bruslju je bil sprejet dogovor o izenačitvi davčne obravnave tiskanih in elektronskih knjig ter časopisov.
30

Izbor
Kazalo