Evropska unija
slice
Bruselj opominja Slovenijo zaradi preiskav v Banki Slovenije
Zaplemba dokumentov ECB-ju, 27. april 2017 ob 13:57 Evropska komisija se je odločila Sloveniji poslati prvi opomin v okviru postopka ugotavljanja kršitev evropske zakonodaje zaradi lanskih kriminalističnih preiskav v Banki Slovenije.
15
ESČP zavrgel tožbo varčevalca Ljubljanske banke Hodžića
13
27. april 2017 ob 11:00 Evropsko sodišče za človekove pravice je kot neprimerno za obravnavo zavrglo tožbo nekdanjega deviznega varčevalca Ljubljanske banke Sarajevo Vehbije Hodžića proti Sloveniji.
Evropska komisija bo Slovenijo tožila zaradi nezakonitih odlagališč
25
27. april 2017 ob 13:14 Evropska komisija se je odločila proti Sloveniji sprožiti postopek pred Sodiščem EU-ja, ker ni zaprla in sanirala 28 nezakonitih odlagališč, ki pomenijo resno tveganje za zdravje ljudi in okolje.
Bruselj predlaga nova pravila za starševski dopust
38
26. april 2017 ob 17:54 Evropska komisija je objavila nov sveženj socialnih reform. Ta vključuje zakonodajni predlog novih pravil za starševski dopust, ki naj bi zagotovil večjo zastopanost žensk na trgu dela.
Avstrija želi nadzor na mejah podaljšati za nedoločen čas
97
26. april 2017 ob 13:26 Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka se zavzema za to, da bi mejni nadzor znotraj schengenskega območja "zaradi javnega reda in varnosti" podaljšali za nedoločen čas.
EU zaradi spornega visokošolskega zakona sprožila pravni postopek proti Madžarski Evropska unija je zaradi spornega visokošolskega zakona sprožila pravni postopek proti Madžarski, je sporočil podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis.
79
Mogherinijeva v Moskvi neomajna pri sankcijah proti Rusiji Visoka predstavnica Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini je na svojem prvem obisku v Moskvi dejala, da sankcije EU-ja proti Rusiji ostajajo.
209
Jadranka Kosor: Rešitve za zastoje na meji moramo najti sami Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor pravi, da morata rešitev za težave, ki so nastale na mejnih prehodih, iskati slovenska in hrvaška vlada, iz Bruslja je namreč ne bomo dočakali.
74
Grabar - Kitarović: Vtis je, da bi bili lahko zastoji na meji odgovor na hrvaško stališče do arbitraže Hrvaška predsednica Kolinda Grabar - Kitarović je v pismu vodilnim v Evropski uniji opozorila, da je Slovenija z načinom opravljanja strožjega nadzora na zunanjih mejah EU-ja povzročila večurne ...
176
Na avstrijskem Koroškem na krajevnih tablah prelepili slovenska imena Na avstrijskem Koroškem so v občinah Dobrla vas, Žitara vas in Železna Kapla na petih krajevnih tablah neznanci s srebrno folijo prelepili slovenska imena. Policija dejanja ne bo preiskovala.
48
Tajani in Mayeva v ospredje brexita postavljata državljane Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani in britanska premierka Theresa May sta se na srečanju v Londonu strinjala, da morajo biti v ospredju brexita pravice državljanov EU-ja na Otoku in ...
1
Avstrija namerava znižati otroške dodatke za tuje delavce Avstrijska vlada je tik pred sprejetjem predloga, da bi se višina otroškega dodatka za tuje delavce v Avstriji, torej tudi za slovenske, znižala na raven življenjskih stroškov držav, iz katerih ...
125
Avstrijci zbrali več kot pol milijona podpisov proti TTIP-u, Ceti in Tisi Pod državljansko pobudo proti prostotrgovinskim sporazumom TTIP, Ceta in Tisa se je v Avstriji podpisalo 562.379 državljanov, kar pomeni, da bo to vprašanje obravnaval parlament na Dunaju.
38
Madžarska beli glavo Evropski komisiji, ki razmišlja o sankcijah Evropska komisija je zaskrbljena zaradi razmer na Madžarskem, je dejal podpredsednik komisije Frans Timmermans.
55
EU bi opustil biogorivo iz palmovega olja Zaradi obsežne okoljske škode, ki jo povzročajo palmovi nasadi tropskemu pragozdu, se Evropski parlament zavzema za postopno opustitev uporabe biogoriv iz rastlinskih olj do leta 2020. Raziskave ...
33

Kazalo