Evropska unija
slice
Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona
Premier za britanski časopis, 21. avgust 2017 ob 13:27 Predsednik vlade Miro Cerar je v pogovoru za britanski časnik Guardian razkril, v kako neugodnem položaju je Velika Britanija pri pogajanjih o brexitu.
105
 • Britanci: Vse izredno dobro
 • EU bo za prenovo ljubljanske kanalizacije prispeval skoraj 69 milijonov evrov
  40
  16. avgust 2017 ob 14:24 Evropska komisija bo sofinancirala projekt posodobitve vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah.
  London želi tudi po brexitu carinsko unijo z EU-jem. Bruselj: "To je fantazija."
  108
  15. avgust 2017 ob 14:28 Velika Britanija je predlagala, da bi po izstopu iz Evropske unije oblikovala začasno carinsko unijo, ki bi ji omogočala prost pretok blaga z Evropsko unijo.
  Evropski komisarji v dveh mesecih za potovanja porabili pol milijona evrov
  163
  10. avgust 2017 ob 09:09 Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je za najem zasebnega letala za dvodnevni obisk Rima porabil 25.000 evrov, 28 komisarjev EU-ja pa v dveh mesecih leta 2016 za prevoze in hotele ...
  Mediji: Velika Britanija pripravljena zaradi brexita plačati 40 milijard evrov
  71
  6. avgust 2017 ob 09:00 Velika Britanija je pripravljena Evropski uniji kot odškodnino za svoj odhod iz povezave plačati do 40 milijard evrov, piše časopis Sunday Telegraph, ki se sklicuje na vire blizu britanske vlade.
  Juncker ni naklonjen skorajšnjemu vstopu balkanskih držav v EU Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da ni naklonjen temu, da bi se države Zahodnega Balkana kmalu pridružile Evropski uniji.
  60
  Dobra četrtina Slovencev si ne more privoščiti tedna dni počitnic Raziskava evropskega statističnega urada Eurastat ugotavlja, da si tedna počitnic še vedno ne more privoščiti približno tretjina državljanov EU-ja.
  247
  Za sedeža evropskih agencij se poteguje 23 mest Za sedeža Evropske agencije za zdravila (EMA) in Evropskega bančnega organa (EBA), ki se selita iz Londona, se je prijavilo 23 mest. Odločitev Evropske komisije bo znana novembra.
  20
  EU je Varšavi zaradi spornega zakona o sodiščih poslal pisni opomin Evropska unija je zaradi sporne pravosodne reforme Varšavi poslala pisni opomin, potem ko je bil v petek v poljskem uradnem listu objavljen zakon o splošnih sodiščih.
  22
  Plenković: Odločitev sodišča EU-ja ne bo povzročila vračanja beguncev, ki so šli čez Hrvaško Hrvaški premier Andrej Plenković je povedal, da odločitev sodišča Evropske unije o odgovornosti Hrvaške za obravnavanje prošenj za azil ne bo prispevala k vrnitvi večjega števila beguncev iz ...
  74
  Pravobranilec: Sodišče EU-ja naj zavrne madžarsko-slovaško tožbo glede begunskih kvot Generalni pravobranilec Sodišča EU-ja je podal mnenje, da bi moralo sodišče zavrniti tožbi, ki sta ju decembra 2015 vložili Slovaška in Madžarska, s katerima zahtevata odpravo kvot za porazdelitev ...
  35
  Poljska bruseljske ukrepe označuje za izsiljevanje Evropska komisija je zaradi sporne reforme pravosodja sprejela nekatere ukrepe proti Poljski, a se ni odločila za uporabo 7. člena pogodbe EU-ja, ki v skrajnem primeru predvideva odvzem glasovalnih ...
  56
  Evropska komisija po Erjavčevem pismu ponovila svoje stališče do arbitraže Evropska komisija je v odzivu na pismo zunanjega ministra Karla Erjavca ponovila svoje stališče do arbitraže med Slovenijo in Hrvaško.
  78
  Sodišče EU-ja: Med begunskim valom bi morala prošnje za azil sprejemati Hrvaška Evropsko sodišče je odločilo, da dublinska uredba, ki določa, da prosilci za azil prošnje vložijo v prvi državi članici, v katero vstopijo, velja tudi v t. i. izjemnih okoliščinah.
  98
  Evrski petstotaki se počasi poslavljajo, z menjavo v bankah se ne mudi Centralne banke od predvidoma konca prihodnjega leta ne bodo več dajale v obtok bankovca za 500 evrov. Zlasti starejši ljudje in gotovinski varčevalci se zato bojijo za svoje prihranke.
  69

  Kazalo