Evropska unija
slice
Bodo morale članice EU-ja po brexitu v skupni proračun prispevati več?
Proračun bo zaradi brexita precej manjši, 20. februar 2018 ob 07:21 Evropski finančni ministri bodo nadaljevali dvodnevno zasedanje v Bruslju, ob robu zasedanja pa odmevajo pogovori in stališča glede prihodnjega večletnega proračuna EU-ja.
23
Andreja Katič: Stališče Evropske komisije glede vprašanja mej daje prednost Hrvaški
119
17. februar 2018 ob 20:22 Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da morajo države Zahodnega Balkana urediti vsa mejna vprašanja, preden se bodo pridružile Evropski uniji.
Meduzna biomasa bo med drugim služila za čiščenje mikroplastike iz morja
17
16. februar 2018 ob 06:26 Na splošno veljajo meduze za nadlogo in predstavljajo ekološki problem.
Zunanji ministri neenotni glede širitve EU-ja na Zahodni Balkan
34
15. februar 2018 ob 20:43 Zunanji ministri članic Evropske unije so se zbrali v Sofiji na neformalnem zasedanju, na katerem je v ospredju širitvena strategija za Zahodni Balkan.
Bruselj poziva tehnološke velikane k večji zaščiti uporabnikov
7
15. februar 2018 ob 13:41 Evropska komisarka za pravosodje, pravice potrošnikov in enakost spolov Vera Jourova je Facebook, Twitter in Google pozvala, naj okrepijo prizadevanja za uskladitev svojih pravil in pogojev uporabe ...
Juncker po srečanju s Plenkovićem poudaril njuno tesno vez V Bruslju sta se srečala predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in hrvaški premier Andrej Plenković. Juncker je poudaril njuno tesno vez, vprašanje arbitraže pa ni bilo v ospredju pogovora.
109
Jazbec z vrha Banke Slovenije v Enotni odbor za reševanje bank Evropska komisija je guvernerja Banke Slovenije (BS) Boštjana Jazbeca imenovala za enega izmed direktorjev v Enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije.
46
Decembra v Sloveniji ena največjih rasti industrijske proizvodnje Tako evrsko območje kot Evropska unija sta v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni dosegla 0,6-odstotno rast. Okrepila se je tudi rast industrijske proizvodnje.
6
Barnier: Prehodno obdobje po brexitu ni zagotovljeno Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier je v Bruslju po koncu najnovejšega pogajalskega kroga opozoril, da zaradi bistvenih nesoglasij prehodno obdobje po britanskem izstopu nikakor ...
8
Ali bodo evropski poslanci ustavili pomladansko in jesensko premikanje ure? Evropski poslanci so sprejeli resolucijo, s katero od Evropske komisije zahtevajo, da temeljito preuči učinke premika ure dvakrat letno in pripravi predlog sprememb, če bodo te potrebne.
170
Poslanci za manj parlamentarcev po brexitu in proti nadnacionalnim listam Evropski parlament je v Strasbourgu podprl zmanjšanje števila evropskih poslancev po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije (EU) s 751 na 705. Poleg tega so poslanci zavrnili možnost ...
15
Gospodarska napoved za Slovenijo še boljša Zadnja bruseljska ocena gospodarske rasti v Sloveniji je za 0,2 odstotka boljša od jesenske.
40
Bo EU med prehodnim obdobjem Londonu lahko omejil dostop do skupnega trga? Dogovor o prehodnem obdobju po izstopu Velike Britanije iz EU-ja bi lahko vključeval tudi poseben mehanizem, v skladu s katerim bi Londonu omejili dostop do skupnega evropskega trga, če ne bo ...
5
Zahodnemu Balkanu vrata v EU odprta le z rešenimi dvostranskimi spori Bruselj želi z novo strategijo za Balkan po letih odrinjenosti na stranski tir oživiti širitveni proces, pri čemer pa bo pogoj za vstop v EU rešitev dvostranskih vprašanj.
55
Juncker o arbitražnem sporu: Za to sta odgovorni Hrvaška in Slovenija "To je dvostranski problem, a tudi problem Evropske unije. Nujno ga je treba rešiti na dvostranski ravni," je o arbitražnem sporu med Slovenijo in Hrvaško povedal predsednik Evropske komisije ...
253

Izbor
Kazalo